Zalm uit de oven maken? Dan heb ik een geweldig recept voor je dat ook nog heel makkelijk is. Met balsamico, cherrytomaten en citroen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Feest
Trefwoord balsamico, citroen, zalm
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 30 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elbalsamicoazijn van goede kwaliteit
2elolijfolie extra vergine
zeezout (gerookt zeezout smaakt hier ook heerlijk bij)
zwarte peper
1mootzalm van 400 gram met vel
4plakjescitroen
2takjescherrytomaten
800graardappelpartjes, voorgekookt
bakolijfolie
1teentjeknoflook, fijngehakt
handje verse oregano of tijm (naar keuze), blaadjes fijngehakt + extra voor garnering
serveer erbij: een frisse salade met kropsla, geblancheerde groene asperges en/of doperwten en een dressing van olijfolie extra vergine, citroensap, peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Klop de balsamicoazijn en olijfolie extra vergine door elkaar in een kommetje. Breng dit goed op smaak met zout en peper.
Leg de moot zalm op het bakpapier en dep droog met keukenpapier. Kwast de zalm vervolgens goed in met de balsamicodressing. Leg 4 partjes citroen bovenop de zalm.
Meng de cherrytomaten voorzichtig met de resterende dressing en zet apart in een schaaltje.
De aardappelpartjes meng je met een scheut bakolijfolie, knoflook, snuf zout en de fijngehakte kruiden. Leg die daarna om de zalm heen.
Zet de bakplaat voor 15 – 30 minuten in de oven, de uiteindelijk tijd is afhankelijk van hoe dik je zalm is. Hoe dikker, hoe langer. Voor dunne filets is 15 minuten al voldoende om deze rosé te garen. Maar zorg er wel voor dat de aardappeltjes 30 minuten in de oven gaan en leg de laatste 10 minuten de gemarineerde cherrytomaten erbij.
Serveer de zalm uit de oven met de aardappelpartjes en garneer met wat takjes oregano.
Notities
Dit recept is voor 4 personen.
Nog een bijgerecht? Zie daarvoor de tips in de ingrediëntenlijst.