optioneel: potje gezouten karamel,gekocht of zelfgemaakt, kijk hier voor het recept
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 8 muffin cups in het muffinblik.
Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze daarna met schil en al in grove blokjes (zo houd je nog wat structuur in je muffins, anders wordt het moes). Meng de blokjes appel met de kaneel, rozijnen en citroensap in een kom. Laat even staan.
Klop de eieren met de rietsuiker en vanillesuiker tot een schuimende massa. Klop daarna de melk en olijfolie erdoor.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom. Voeg het amandelmeel toe en roer alles rustig door elkaar tot een goed gemengd beslag. Roer als laatste het appel-rozijnmengsel erdoor.
Verdeel het beslag over de 8 grote muffin cups. Hou je net zoveel van gezouten karamel als ik? Vul de muffin cups dan eerst voor de helft met beslag, schep er vervolgens een flinke theelepel gezouten karamel op en eindig met de rest van het beslag. De muffins cups vul je voor driekwart.
Zet het muffinblik met de muffincups erin in de oven en bak de muffins in 30 - 35 minuten gaar. Na 3 bakrondes, was de perfecte baktijd bij mij 35 minuten. Toen kwam er een mooi gare en luchtige muffin uit die echt smaakte naar appeltaart. Missie geslaagd, hoera!
Laat de muffins afkoelen op een rooster en serveer ze naar smaak met extra (of gewoon heel veel) gezouten karamel.
Notities
Met dit recept maak je 8 grote muffins of 16 kleine muffins.
Gezouten karamel kun je kopen of zelf maken, kijk hier voor het recept.
Wat je ook nodig hebt is een muffinblik en 8 grote papieren muffin cups (zoals deze). Kun je alleen kleine muffinvormpjes vinden? Dan kun je een dubbele hoeveelheid muffins maken, maar dan kleiner dus.