Philadelphia cheesecakes met karamel en pecannoten

Samenwerking – Wat een feest als Rutger van den Broek (Rutger Bakt, wie kent ‘m niet) je uitnodigt om samen met hem cheesecake te bakken! En dan niet zomaar een, maar hele fijne mini Philadelphia Cheesecakes mét gezouten karamel en pecannoten. En dat laatste heeft wat uitleg nodig… Ik ben …

Samenwerking – Wat een feest als Rutger van den Broek (Rutger Bakt, wie kent ‘m niet) je uitnodigt om samen met hem cheesecake te bakken! En dan niet zomaar een, maar hele fijne mini Philadelphia Cheesecakes mét gezouten karamel en pecannoten. En dat laatste heeft wat uitleg nodig…

Ik ben namelijk een echte karamel-maak-kluns. Bijna alles lukt me in de keuken, maar ik heb menig pan mislukte karamel onder de kokendhete kraan staan omspoelen omdat het weer eens was mislukt. Dat kwam Rutger ter ore, ik denk alweer ruim een jaar geleden, en we hadden afgesproken dat ik bij hem op karamel-maak-les zou komen. Helaas lukte dat steeds niet door onze overvolle agenda’s, maar toen kwam Philadelphia om de hoek! Zij vroegen namelijk of we samen onze ultieme Philadelphia Cheesecake wilden maken. En laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet.

We waren er al snel uit, het moest en zou een gezouten karamel Philadelphia Cheesecake worden. Deze keer wel in mini-vorm, want dat houdt de boel tenminste een beetje in balans. Ik ben niet voor niets al zoveel afgevallen, maar ik blijf genieten. Dus ook van deze zálige miniversies. Die trouwens hartstikke makkelijk zijn om te maken en perfect om uit te delen op een verjaardag bijvoorbeeld (ook leuk voor op kantoor!). Ze bijten lekker weg en zijn heerlijk romig van smaak door de Philadelphia.

Vandaag deel ik met jullie het recept en we laten in het filmpje precies zien hoe je ze maakt. Ik vond het trouwens enorm gezellig om met Rutger te bakken, wat een leuke vent is het toch. Ook grappig om het verschil weer eens te merken tussen een ‘koker’ en een ‘bakker’. Vooral toen ik alle cupcake vormpjes allemaal net niet even hoog had gevuld…daar wordt de bakker dan toch een beetje zenuwachtig van. En ik kwam niet meer bij 😉

Wat je nodig hebt voor 12 mini Philadelphia Cheesecakes

Voor de bodem:

    • 125 gr digestive koekjes
    • 50 gr boter, gesmolten

Voor het cheesecakemengsel:

    • 400 gr Philadelphia naturel
    • 100 gr fijne suiker
    • 2 eieren
    • 100 gr zure room
    • 20 gr maïzena
    • 1 tl vanille-extract

Voor de topping:

    • 35 ml water
    • 125 gr suiker
    • 100 ml slagroom
    • 40 gr boter
    • 125 gr geroosterde pecannoten
    • zeezoutvlokken, optioneel

Wat je gaat doen

Bereiding 30 minuten + Oven 25 – 35 minuten + Koelen 2 uur

1. Verwarm de oven voor op 130 °C en doe papieren bakvormpjes in de holtes van een cupcakevorm.

2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig (of in mijn geval, bijna gelijkmatig) over de 12 vormpjes. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat makkelijk met een glaasje dat in de vormpjes past.

3. Meng de Philadelphia naturel kort met de fijne suiker. Voeg vervolgens de eieren, zure room, maïzena en het vanille-extract toe en meng alles door tot een glad mengsel. Verdeel het cheesecakemengsel over de vormpjes. Dit gaat gemakkelijk door een ijslepel te gebruiken. Bak de mini Philadelphia Cheesecakes 25 – 35 minuten. De bovenkant mag nog iets wiebelen als ze uit de oven komen. Laat ze in de vorm afkoelen op kamertemperatuur en zet de vorm vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

4. Doe voor de karameltopping het water en de suiker in een pan en laat deze tot goudbruin karamelliseren. Zet het vuur lager, schenk de slagroom erbij en roer goed door elkaar. Let op, dit gaat spetteren! De karamel kan gaan klonteren. Dit is geen probleem, blijf alles rustig doorroeren tot het een gladde saus is. Haal de saus van het vuur, voeg de boter toe en roer nog even goed door. Laat de karamel afkoelen tot lauwwarm.

5. Verwijder de papiertjes van de mini Philadelphia Cheesecakes. Leg op allemaal een aantal pecannoten en druip daar wat lauwwarme karamel over. Als je het lekker vindt kun je nog wat zeezoutvlokken over de karamel strooien. Als de karamel trouwens te stevig is geworden, kun je hem nog kort verwarmen.

Nou, als dat geen genieten is dan weet ik het niet meer. Ga je ze ook bakken, vergeet dan niet om ze te laten zien. Tag je foto op social media met #Mijnphiladelphiacheesecake, ben razend benieuwd naar jullie creaties!

Dit is een samenwerking met Philadelphia, lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca