Deze kip burrito's zijn enorm in trek bij mijn kinderen, en het is een ideaal gerecht om kliekjes in op te maken. Bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord bonen, kip, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2kipfilets
bakolijfolie
1zakje Santa Maria Crispy Chicken Seasoning Mix
1rode ui
1rode paprika
circa 8 worteltjes
1klein blikje150 gr maïs, uitgelekt
1klein blikje160 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
100grgekookte rijst
handje verse koriander,grof gehakt
zwarte peper
zout
optioneel: limoensap
1verpakking Santa Maria Tortilla Original 6 stuks
1potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
optioneel: 125 gr sour cream
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met 1 eetlepel bakolijfolie en de helft van het zakje seasoning mix in een kom. Verdeel de reepjes kipfilet over het bakpapier en bak dit 15 minuten in de oven.
Snipper de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine stukjes.
Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 minuten. Strooi de resterende seasoning mix in de pan (dan blijft daar ook niets van over) en bak nog 5 minuten. Roer als laatste de maïs, kidneybonen, rijst en koriander erdoor en bak nog 2 minuten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Ook lekker: een kneepje limoensap erdoor.
Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met het rijstmengsel en de krokante kip en vouw ze dicht als een burrito.
Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!
Snijd de kip burrito’s doormidden en serveer met de salsa en eventueel wat losgeklopte sour cream.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!