Krokante kip burrito’s waar de kids dol op zijn

De zomervakantie in huize Kookt is alweer bijna voorbij. Dat betekent dat het nog heel even lang leve de lol is hier. Met allemaal lekkers om te eten, en wat we ook nog stiekem op de bank eten als we er zin in hebben! Tegelijkertijd is dit ook het moment om weer even de koelkast en voorraadkast leeg te maken. Zo beginnen we verspillingsvrij aan het nieuwe schooljaar. Dat is precies wat ik heb gedaan en met alles wat ik nog vond maakte ik super lekkere krokante kip burrito’s waar mijn jongens echt dol op waren!

Burrito’s, wat zijn dat ook alweer?

De basis van een burrito bestaat uit een grote tortilla wrap die je vult met een mengsel, veelal bestaande uit bonen, rijst en vlees. Maar dat luistert niet zo heel nauw en is daarom perfect om kliekjes mee op te maken. Je vouwt de tortilla wrap vervolgens als een envelopje dicht. Eerst sla je de linker- en rechterkant dicht en daarover vouw je de boven- en onderkant. Als laatste snijd je ze doormidden met een scherp mes en kun je aanvallen. Het moge duidelijk zijn dat dit niet alleen een verspillings-, maar ook knoeivrij gerecht is. Want doordat de onderkant dicht is gevouwen, laten de kinderen niet de helft op hun bord (of tafel/grond) vallen. Nog een leuk weetje: of een Tex Mex gerecht bijvoorbeeld een burrito, fajita of enchilada is, is niet alleen afhankelijk van de vulling, maar ook hoe je de wrap dichtvouwt. Zie je een tortilla wrap die na het vullen dichtgevouwen is als een envelop, dan is het een burrito!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 kipfilets
  • bakolijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Chicken Seasoning Mix
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • circa 8 worteltjes
  • 1 klein blikje (150 gr) maïs, uitgelekt
  • 1 klein blikje (160 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gr gekookte rijst
  • handje verse koriander, grof gehakt
  • zwarte peper
  • zout
  • optioneel: limoensap
  • 1 verpakking Santa Maria Wrap Original (6 stuks)
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • optioneel: 125 gr sour cream

Wat je gaat doen voor de kip burrito’s

Bereiding: 30 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met 1 eetlepel bakolijfolie en de helft van het zakje seasoning mix in een kom. Verdeel de reepjes kipfilet over het bakpapier en bak dit 15 minuten in de oven.
  3. Snipper de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine stukjes.
  4. Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 minuten. Strooi de resterende seasoning mix in de pan (dan blijft daar ook niets van over) en bak nog 5 minuten. Roer als laatste de maïs, kidneybonen, rijst en koriander erdoor en bak nog 2 minuten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Ook lekker: een kneepje limoensap erdoor.
  5. Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met het rijstmengsel en de krokante kip en vouw ze dicht als een burrito.

Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!

  1. Snijd de kip burrito’s doormidden en serveer met de salsa en eventueel wat losgeklopte sour cream.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Krokante kip burrito’s. De basis van een burrito bestaat uit een grote tortilla wrap die je vult met een mengsel, veelal bestaande uit bonen, rijst en vlees. In deze variant combineerde ik o.a. kipfilet, paprika, kliekje rijst, en blikje maïs, Lees het hele recept voor dit makkelijke avondeten op de blog.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Krokante kip burrito’s waar de kids dol op zijn”

  1. Super lekker recept! Ik had uit je Zelf nooit deze santa maria producten gekocht, maar het was echt heerlijk. Gaan we vaker maken. Dankjewel Franceska!

Reacties zijn gesloten.