Deze meal prep voor 3 dagen maak je in 1 uur! Met 3x ontbijt, 3x lunchsalade, 1 voedzame snack voor de hele week en 3 snackbakjes.
Gang Meal prep
Keuken Gezond
Trefwoord chocolade, havermout, kip
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur
Servings 3dagen
Ingrediënten
300grkipfilet
2tlgerookt paprikapoeder
1laurierblad
zout
150grgrove bulgur
200grEAT ME sugar snaps
120grhavermout
45grchiazaad
90grGriekse yoghurt
3tlhoning
500mlamandelmelk, ongezoet
1EAT ME mango
2EAT ME passievruchten
4mais- of rijstwafels
75grgemengde noten, onbewerkt
200grEAT ME blauwe bessen
150grpure chocolade, percentage naar eigen smaak
300grwortel of winterpeen, of koop wortel julienne
21cherrytomaten
1elgesnipperde rode ui
1EAT ME avocado
1EAT ME limoen
zwarte peper
pul biber of chili flakes
10grverse koriander
3EAT ME kiwi’s
3mini komkommers
Instructies
Vooraf: Zorg dat alle ingrediënten klaarliggen. Leg een snijplank klaar met een mes en een afvalbakje ernaast. Zorg dat de keuken opgeruimd is en de vaatwasser leeg, zodat je gelijk kunt opruimen terwijl je bezig bent. Dat scheelt heel veel tijd.
Stap 1: Eerst gaat alles op het vuur wat gekookt moet worden. Terwijl alles pruttelt, kun je daarna verder met het preppen van het ontbijt – 10 minuten
Doe de kipfilet in een pannetje met 2 tl gerookt paprikapoeder, 1 laurierblad, flinke snuf zout en water tot de filets net onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 12 minuten pruttelen. Haal van het vuur en laat de filets nog 10 minuten in het water liggen. Haal eruit, leg op een plankje en laat afkoelen.
Meng de 150 gr bulgur met 300 ml water en een snufje zout in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat (met de deksel op de pan) 12 minuten zacht pruttelen tot het water verdampt en de bulgur gaar is. Schep over in een kom om af te koelen.
Vul een derde pannetje met water en breng aan de kook. Voeg de sugar snaps toe en blancheer 2 minuten. Giet daarna af en spoel na met ijskoud water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Stap 2: Prep het ontbijt terwijl alles aan het pruttelen is op het vuur – 10 minuten
Zet 3 glazen potten of bakjes klaar. Vul ieder potje met 40 gr havermout, 15 gr chiazaad, 1 el Griekse yoghurt, 1 tl honing en schenk amandelmelk erbij tot de ingrediënten net onder staan. Roer goed door zodat de chiazaadjes los komen. Top af met mangoblokjes, passievrucht zaadjes en geraspte kokos naar smaak. Draai de deksels op de potjes en klaar.
Stap 3: Bereid de snack voor – 10 minuten
Verkruimel 4 mais- of rijstwafels in een kom. Hak 75 gr gemengde noten grof en voeg toe samen met 125 gr blauwe bessen. Smelt 150 gr pure chocolade in de magnetron of au-bain marie en schenk erover. Mengrustig door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje chocolade en schep over in een plat bakje met bakpapier. Verdeel gelijkmatig, druk goed aan en zet in de vriezer om op te stijven.
Stap 4: Maak de lunchsalades – 10 minuten
Inmiddels is de kip afgekoeld. Pluk deze in reepjes met je vingers of met 2 vorken. Verdeel de afgekoelde bulgur over 3 glazen bakjes. Rasp de 300 gr wortel en verdeel over de bulgur. Ook de geplukte kip en geblancheerde sugar snaps gaan erover. Maak af met de cherrytomaten en wat gesnipperde rode ui. Sluit de bakjes af met deksels.
Doe het vruchtvlees van 1 avocado in een maatbeker samen met het sap van 1 citroen, 1 el Griekse yoghurt, snufje zout, zwarte peper, pul biber (naar smaak) en 10 gr verse koriander. Zet de staafmixer erop en als alles fijngemalen is, voeg je steeds een scheutje amandelmelk toe totdat de dressing net vloeibaar is. Proef en voeg naar wens nog zout en/of peper toe. Mag goed op smaak zijn. Schenk over in een afsluitbaar potje.
Stap 5: Maak de snackbakjes – 5 minuten
Zet 3 kleine bakjes klaar of 1 grote bak waarin je het verzamelt en die je ’s cohtends steeds kunt pakken om de lunchtrommel te vullen.
Vul ieder snackbakje met 1 kiwi, 1 mini komkommer, 3 cherrytomaten en 1 el blauwe bessen. Zorg dat alles gewassen is wat niet geschild hoeft te worden, droog goed met keukenpapier en snijd niets. Zo is het langer houdbaar in de koelkast. Het doorsnijden van de kiwi doe ik altijd pas op het laatste moment (in tegenstelling tot wat je in de video zag, maar dat zag er op beeld leuker uit, haha).
Stap 6: Maak de snack af – 5 minuten
Haal de snack uit de vriezer, die is nu stevig en crunchy. Breek in kleinere porties en doe ze in een afdekbare schaal.
Stap 7: Vul je koelkast en ruim op! – 10 minuten
Verzamel al je bakjes en zet ze in de koelkast voor het grijpen. Ruim de keuken gelijk op en geniet ervan!
Notities
Met deze meal prep ben je 1 uur bezig.
Meer informatie over de basis van meal preppen + mijn tips voor bakjes vind je hier.