Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto
Deze picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten, pesto en prosciutto is het perfecte broodje voor tijdens een picknick. Ook heel makkelijk vega te maken.
Gang Lunch
Keuken Picknick
Trefwoord Brood, burrata, Honingtomaten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 4stuks
Equipment
aluminiumfolie of een afsluitbare grote schaal
koeltas met koelelement
Ingrediënten
½focacciabrood, zelfgebakken (zie notities) of gekocht, of 4 mini ciabatta broodjes
6plakjesprosciutto
1bolburrata
2elpesto, zelfgemaakt (zie notities) of gekocht
8Looye Honingtomaten
zwarte peper
Instructies
Snijd het halve focacciabrood doormidden zodat je 2 vierkanten krijgt. Snijd het brood open.
Beleg het onderste deel met de plakjes parmaham en verdeel daar de burrata over die je grof scheurt met je vingers. Druppel hier de pesto gelijkmatig over. Halveer de Honingtomaten en verdeel deze (met de snijkant naar boven) over de pesto, eindig met een snufje gemalen zwarte peper.
Dek de picknick sandwiches af met de kapjes van de focaccia en snijd ze schuin doormidden, als een triangel.
Pak iedere sandwich in een stuk aluminiumfolie om mee te nemen. Of leg ze samen in een goed afsluitbare schaal. Neem je picknicksandwiches mee in een koeltas met koelelement.
Presentatietip: Neem een paar vrolijke kunststof borden en servetjes mee. En prik in iedere sandwich een prikkertje met een Honingtomaat en wat blaadjes basilicum om het af te maken. Zet de Looye Honingtomaten die je over hebt erbij in het bakje.
Notities
Met dit recept maak je 4 picknick sandwiches.
Je kunt zelf je focaccia maken, daarvoor vind je hier het recept. Of je koopt vers focaccia- of ciabattabrood. Je kunt ook broodjes afbakken en daarna beleggen.