Deze voedzame pompoen-quinoasalade met feta zit vol geroosterde groenten en wordt gecombineerd met spinazie en een frisse dressing.
Gang Lunch
Keuken Mediterraans
Trefwoord feta, pompoen, quinoa
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Servings 2porties
Equipment
oven met bakplaat of Airfryer
Ingrediënten
400grbio oranje pompoen, in blokjes
200grgeroosterde paprika uit pot, in repen
1tlkerriepoeder
1tlpaprikapoeder, mild of gerookt voor meer diepgang
1tlkomijnpoeder
2tlknoflookpasta of 2 teentjes fijngehakte knoflook
olijfolie
zout
100grquinoa
1citroen
zwarte peper
50grspinazieblaadjes
40grfeta
2takjesverse dille
variatietip: ook lekker met wat geroosterde pompoenpitten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Meng de pompoen en geroosterde paprika op het bakblik met de specerijen, knoflookpasta, scheut olijfolie en zout naar smaak. Meng door elkaar met je handen en zet de bakplaat in de oven voor 20 - 30 minuten. Als de pompoen gaar is, kan de oven uit.
Tip: Je kunt de groenten ook in de Airfryer roosteren, verkort de tijd dan naar 15 - 20 minuten.
Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 1 tl olijfolie en het sap van een ½ citroen toe. De geroosterde groenten meng je er ook door. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper, olijfolie en/of zout.
Leg een flinke hand spinazieblaadjes op een bord en schep daar de helft van de pompoen-quinoasalade op. De andere helft bewaar je afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Druppel er nog wat olijfolie citroensap over en garneer met verkruimelde feta, wat gemalen zwarte peper en verse dilleblaadjes.
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of 2 dagen.
Je kunt per seizoen variëren qua groenten. Zo heb je iedere keer weer een andere smaakbeleving en eet je met de seizoenen mee.