Deze schattige chocoladetaartjes voor Valentijnsdag zijn super makkelijk om te maken en smaken heerlijk. Heel leuk om te serveren als toetje.
Gang Gebak
Keuken Valentijnsdag
Trefwoord chocolade, slagroom
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Porties 4taartjes
Equipment
cake bakblik
Spuitzak met mondje
Ingrediënten
1pakPauline’s Chocochip Cake mix van Leev
4eieren
180mlzonnebloemolie
75mlmelk
75grampure chocolade,grof gehakt
250mlslagroom
1zakjeKlopfix
1tlrode kleurstof of 1 el rode bietensap
2elfijne kristalsuiker
om te garneren: chocoladesprinkles en chocoladehartjes
Instructies
Haal de cakemix uit de verpakking en lees de instructies nog een keer goed door. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in. Of bekleed deze met bakpapier.
Klop de eieren schuimig met de zonnebloemolie en melk. Ik had trouwens niet genoeg zonnebloemolie in huis en verving de helft door olijfolie. Daar werd de cake zalig van!
Spatel de cakemix en pure chocolade door het eimengsel tot het goed is gemengd. Schep daarna over in het cakeblik.
Bak de cake 55 - 60 minuten in de oven tot deze gaar is. Controleer dit met een satéprikker. Ik vond ‘m na 55 minuten al prima geworden. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
Tip: Het bakken van de cake kun je al tot 2 dagen eerder doen. Verpak de cake na het afkoelen in aluminiumfolie en bewaar ‘m in de broodtrommel. En eet ‘m per ongeluk niet helemaal op voordat je je chocoladetaartjes hebt gemaakt.
Klop de slagroom stijf met een (hand)mixer. Voeg tijdens het kloppen de Klopfix, kleurstof of bietensap en de fijne kristalsuiker toe. Schep daarna over in een spuitzak met spuitmondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Tip: Voor de meest natuurlijke manier om slagroom roze te kleuren gebruik je rode bietensap. Geen zorgen, je proeft er niets van in de slagroom. Zet voor een goede, stijve slagroom eerst de kom en garde in de koelkast. Hoe kouder de slagroom en je klopattributen zijn, hoe beter het eindresultaat wordt.
Snijd per persoon twee plakjes cake af. Maak met de spuitzak mooie toefjes op het onderste plakje cake. Leg daar het tweede plakje cake op spuit weer mooie toefjes erop. Garneer met chocolade sprinkles en chocoladehartjes en serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 4 taartjes.
Bereiding: 20 minuten + Oven: 55 minuten.
Het bakken van de cake kun je al tot 2 dagen eerder doen. Verpak de cake na het afkoelen in aluminiumfolie en bewaar ‘m in de broodtrommel. En eet ‘m per ongeluk niet helemaal op voordat je je chocoladetaartjes hebt gemaakt.
Voor de meest natuurlijke manier om slagroom roze te kleuren gebruik je rode bietensap. Geen zorgen, je proeft er niets van in de slagroom. Zet voor een goede, stijve slagroom eerst de kom en garde in de koelkast. Hoe kouder de slagroom en je klopattributen zijn, hoe beter het eindresultaat wordt.