Het gebeurt niet heel vaak in huize Kookt dat ik een cakemix uit een pakje bereid. Maar de afgelopen weken heb ik maar liefst twee verschillende bereid en die hebben me zo verrast dat de wereld van kant-en-klaar cakemixen wat mij betreft voor altijd veranderd is.
Meestal vind ik ze namelijk veel te zoet en kunstmatig smaken en dan besteed ik er liever meer tijd aan om het zelf te maken en dus een echt goede smaak te krijgen. Maar toen lanceerde Pauline opeens haar Uit Pauline’s Keuken bakmixen in samenwerking met Leev! Stiekem wist ik al dat ze eraan kwamen en kon niet wachten om te proeven 😉
Nadat er een pakketje binnenkwam, had ik dezelfde avond al de appelcake gemaakt. Naar het succesrecept van Pauline, makkelijk te bereiden (stond binnen 10 minuten in de oven), niet te zoet, luchtig, mooie cakestructuur en met de beste biologische ingrediënten. Zoals je van Leev mag verwachten. Ik was vooraf best sceptisch, omdat ik dus niet snel verrast wordt door iets uit een pakje, maar dit was echt een positieve verrassing nadat ik de eerste hap nam.
Een paar dagen later ging ik aan de slag met de tweede smaak die ik in huis had en dat was de Chocochip Cake die laag in suiker is en waarvan de biologische ingrediënten bestaan uit niets anders dan speltbloem, rietsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Je voegt zelf nog zonnebloemolie, melk, pure chocolade en eieren aan toe en dan is je beslag al klaar. Wederom ontzettend lekker! Vooral de fijne balans tussen de chocolade- en zoete smaak vind ik erg goed gevonden.
Aangezien ik een flinke cake had gebakken besloot ik er Valentijnsdag chocoladetaartjes met roze slagroom mee te maken. Nou ben ik nooit zo van de knalroze en uitgebreide baksels op Valentijnsdag, mijn Mr. ook niet trouwens, maar van deze chocoladetaartjes gaan ze (ja, al mijn mannen) zeker blij worden aanstaande donderdag na het eten. En…je bent er zo mee klaar.
Ziet er helemaal valentijnachtig uit!! Hiermee kan je iemand wel verrassen!
Zeker!