Valentijnsdag chocoladetaartjes met roze slagroom

Het gebeurt niet heel vaak in huize Kookt dat ik een cakemix uit een pakje bereid. Maar de afgelopen weken heb ik maar liefst twee verschillende bereid en die hebben me zo verrast dat de wereld van kant-en-klaar cakemixen wat mij betreft voor altijd veranderd is.

Meestal vind ik ze namelijk veel te zoet en kunstmatig smaken en dan besteed ik er liever meer tijd aan om het zelf te maken en dus een echt goede smaak te krijgen. Maar toen lanceerde Pauline opeens haar Uit Pauline’s Keuken bakmixen in samenwerking met Leev! Stiekem wist ik al dat ze eraan kwamen en kon niet wachten om te proeven 😉

Nadat er een pakketje binnenkwam, had ik dezelfde avond al de appelcake gemaakt. Naar het succesrecept van Pauline, makkelijk te bereiden (stond binnen 10 minuten in de oven), niet te zoet, luchtig, mooie cakestructuur en met de beste biologische ingrediënten. Zoals je van Leev mag verwachten. Ik was vooraf best sceptisch, omdat ik dus niet snel verrast wordt door iets uit een pakje, maar dit was echt een positieve verrassing nadat ik de eerste hap nam.

Een paar dagen later ging ik aan de slag met de tweede smaak die ik in huis had en dat was de Chocochip Cake die laag in suiker is en waarvan de biologische ingrediënten bestaan uit niets anders dan speltbloem, rietsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Je voegt zelf nog zonnebloemolie, melk, pure chocolade en eieren aan toe en dan is je beslag al klaar. Wederom ontzettend lekker! Vooral de fijne balans tussen de chocolade- en zoete smaak vind ik erg goed gevonden.

Aangezien ik een flinke cake had gebakken besloot ik er Valentijnsdag chocoladetaartjes met roze slagroom mee te maken. Nou ben ik nooit zo van de knalroze en uitgebreide baksels op Valentijnsdag, mijn Mr. ook niet trouwens, maar van deze chocoladetaartjes gaan ze (ja, al mijn mannen) zeker blij worden aanstaande donderdag na het eten. En…je bent er zo mee klaar.

Wat je nodig hebt voor 4 chocoladetaartjes

 • 1 pak Pauline’s Chocochip Cake mix van Leev
 • 4 eieren
 • 180 ml zonnebloemolie
 • 75 ml melk
 • 75 gram pure chocolade (grof gehakt)
 • 250 ml slagroom
 • 1 zakje Klopfix
 • 1 tl rode kleurstof of 1 el rode bietensap
 • 2 el fijne kristalsuiker
 • om te garneren: chocoladesprinkles en chocoladehartjes
 • ook nodig: cake bakblik en een spuitzak met mondje

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten + Oven: 55 minuten

 1. Haal de cakemix uit de verpakking en lees de instructies nog een keer goed door. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in. Of bekleed deze met bakpapier.
 2. Klop de eieren schuimig met de zonnebloemolie en melk. Ik had trouwens niet genoeg zonnebloemolie in huis en verving de helft door olijfolie. Daar werd de cake zalig van!
 3. Spatel de cakemix en pure chocolade door het eimengsel tot het goed is gemengd. Schep daarna over in het cakeblik.
 4. Bak de cake 55 – 60 minuten in de oven tot deze gaar is. Controleer dit met een satéprikker. Ik vond ‘m na 55 minuten al prima geworden. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.Tip: Het bakken van de cake kun je al tot 2 dagen eerder doen. Verpak de cake na het afkoelen in aluminiumfolie en bewaar ‘m in de broodtrommel. En eet ‘m per ongeluk niet helemaal op voordat je je chocoladetaartjes hebt gemaakt. 
 5. Klop de slagroom stijf met een (hand)mixer. Voeg tijdens het kloppen de Klopfix, kleurstof of bietensap en de fijne kristalsuiker toe. Schep daarna over in een spuitzak met spuitmondje en bewaar tot gebruik in de koelkast.Tip: Voor de meest natuurlijke manier om slagroom roze te kleuren gebruik je rode bietensap. Geen zorgen, je proeft er niets van in de slagroom. Zet voor een goede, stijve slagroom eerst de kom en garde in de koelkast. Hoe kouder de slagroom en je klopattributen zijn, hoe beter het eindresultaat wordt.
 6. Snijd per persoon twee plakjes cake af. Maak met de spuitzak mooie toefjes op het onderste plakje cake. Leg daar het tweede plakje cake op spuit weer mooie toefjes erop. Garneer met chocolade sprinkles en chocoladehartjes en serveer direct.

Geniet van deze chocoladetaartjes op Valentijnsdag en als je nog andere smaken van de bakmixen van Pauline wilt proeven: naast de Chocochip Cake is er ook een mix voor Appel-kaneel Cake, Banana Bread en Carrot Cake. Je vindt de bakmixen bij Albert Heijn.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Chocoladetaartjes met roze slagroom. Uit een pakje van Pauline’s Keuken bakmixen in samenwerking met Leev . niet te zoet, luchtig, mooie cakestructuur en met de beste biologische ingrediënten. #chocoladecake #biologisch

Recept: Pauline & Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Voor dit recept heb ik een gratis product ontvangen, lees hier mijn disclaimer.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Valentijnsdag chocoladetaartjes met roze slagroom”

Reacties zijn gesloten.