Zelfgemaakte caesar dressing

Ik maak vaak een caesar salade als meeneemlunch voor mij en the Mr. Lekker makkelijk en smaakt heerlijk! De caesar dressing daarvoor maak je heel makkelijk zelf met dit recept.

Wist je trouwens dat de caesar salade in Tijuana is uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar) en Cardini’s salade bestond uit niet meer dan zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, Parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.

Nu kun je bijna nergens meer een caesar salade zonder ansjovis krijgen, en iedereen prijst zijn of haar versie aan als origineel en uniek. Nou moet ik bekennen dat ik er ook altijd ansjovis doorheen meng, want dat is nou eenmaal lekkerder. Sorry Caesar…;-).

Wat je nodig hebt voor een potje vol

– 1 dl goede extra vergine olijfolie
– 1 dl witte wijnazijn
– 1 dl mayonaise
– 1/2 dl droge witte wijn
– 1 of 2 ansjovis filets (naar smaak)
– 1 teentje fijngesnipperde knoflook
– 1 fijngesnipperd sjalotje

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten

Je doet alle ingrediënten bij elkaar en mixt met een staafmixer tot een mooi glad geheel. Klaar is je caesar dressing, kan het nog makkelijker?

Tip: Deze caesar dressing kun je de avond van te voren alvast maken. De volgende ochtend meng je de salade ingrediënten bij elkaar in een kom of bakje, dressing erover en klaar is je lunch om mee te nemen! De rest van de dressing kun je afgedekt in de koelkast bewaren, zeker een dag of drie.

 

Foto: Shutterstock

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)