Je keuken inrichten met voorraadpotten en labels

Laat ik dit artikel beginnen met een bekentenis: ik ben een grote chaoot. Zowel in werk als leven. Mijn gebrek aan organisatietalent vind je dus ook terug in hoe ik kasten inricht. Meestal zitten de spullen er wel in, maar daar is alles mee gezegd. Ik heb dan ook jaren

Zo verspil je nooit meer brood

Brood is een van de meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Volgens Samen Tegen Voedselverspilling worden wekelijks 60 miljoen boterhammen verspild, wat circa 4 boterhammen per persoon is. Of zoals ik het onlangs bij het Voedingscentrum las: dat huishoudens wekelijks zo’n 2 miljoen kilo aan diverse broodsoorten van de afvalbak kunnen

10x recepten met sinaasappel 1

10x Recepten met sinaasappel

Sinaasappel is een van mijn favoriete smaakmakers in het herfst- en winterseizoen. Van sap, rasp tot hele plakjes. Altijd subtiel, want als ik puur sinaasappelsap wil drinken, pers ik wel een sinaasappel uit. In dit artikel vinden jullie een overzicht van 10 verrassende recepten met sinaasappel, inclusief een paar feestelijke

5 verrassende recepten met knolselderij 1

5x Verrassende recepten met knolselderij

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor de herfst en winter en daarom heb ik voor jullie 5 verrassende recepten met knolselderij op een rijtje gezet. Deze witte knol groeit deels onder de grond en kun je herkennen aan de mooie selderijplanten die bovengronds uit de knol groeien. Het

15x gevarieerde recepten met aardappel 1

15x Gevarieerde recepten met aardappel

Aardappel is een van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Ik ben dol op de smaak en veelzijdigheid, je kunt er alle kanten mee op in de keuken! Denk aan koken, bakken, grillen, roosteren, poffen, vullen, pureren en stomen. Niet voor niets staat mijn blog vol met aardappel recepten.

Alles wat je wilt weten over Japanse messen

Ik krijg regelmatig vragen over de aanschaf en onderhoud van keukenmessen. Mijn eerste antwoord is altijd dat ik groot fan ben van Japanse messen. Maar de wereld van Japanse keukenmessen is groot en het kan een uitdaging zijn om keuzes te maken binnen alle verschillende messen en series die er

Zo verspil je nooit meer een citroen

De felgele en frisse citroen is een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik heb altijd wel een paar biologische citroenen in huis. Het sap geeft een friszuur accent aan soepen en curry’s. Ik voeg plakjes toe aan mijn dagelijkse waterkan met soms wat verse kruiden. Ik gebruik het

De antwoorden op al jullie kerstkookvragen!

Kerstkookvraag is volgens mij niet eens een officieel woord… Maar ik vind het een prachtige, allesomvattende term voor alle vragen die ik de afgelopen tijd van jullie heb ontvangen. De kerstkookvragen die ik heb ontvangen via mail, DM en in reacties op social media heb ik gebundeld in dit artikel

Wat is piment en wat kun je ermee?

“Hoi Francesca, wat is piment, heeft het een specifieke smaak en kan ik het ook vervangen door bijvoorbeeld nootmuskaat of kruidnagel?” Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is ook niet heel gek, want ik gebruik veelvuldig piment in mijn recepten. Dus ik vond het tijd om deze vraag

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

De herfst is een van mijn favoriete seizoenen op culinair gebied en mijn blog puilt dan ook uit van de herfstrecepten. Ik vind het heerlijk om verwarmende gerechten te koken met aardse ingrediënten zoals knolselderij en pastinaak, te experimenteren met alle soorten pompoen en eindeloos te bakken met appels die

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

5x Tex Mex gerechten voor de vrijdag

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfort food, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze

5x Herfstige recepten met appel

Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook wel kent als Goudreinet) kunnen alweer (of bijna) geplukt worden en daarna is het genieten geblazen. Daarom vond ik het tijd om 5 van mijn favoriete herfstige recepten met appel voor

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)