Gebak recepten

Op Francesca Kookt vind je de lekkerste gebak recepten voor iedere gelegenheid. Of je nou snel een cake wilt bakken met seizoensfruit, een romige cheesecake wilt maken, zin hebt in koekjes, zelfgemaakte briochebollen, klassieke appeltaart, no-knead brood of citroencake…hier ga je heel veel gebak recepten vinden! Ook voor feestdagen vind je hier veel inspiratie. Denk aan frisse baksels voor Pasen, kruidnoten baksels voor Sinterklaas of prachtige taarten voor Kerst. Al mijn gebak recepten zijn nooit echt ingewikkeld, de meeste zijn zelfs heel makkelijk te maken. Want zelf ben ik meer een kookster dan een bakster, dus ik maak het mezelf graag makkelijk. Geniet van alle lekkere recepten en als je nog een verzoekje hebt, stuur me dan gerust een bericht! Wie weet duik ik dan wel met jouw idee de keuken in.

Mini sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding maak je van dadels en het is een heerlijk smeuïge cake die overgoten wordt met een toffeesaus. Ook daar kun je prima een kleine versie van maken en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit tapas kerstmenu. En oh, wat was deze mini sticky toffee pudding lekker!

Mini pecan pies

Als er een taartje goed past bij de feestdagen is het wel pecan pie. Een krokante korst gevuld met pecannoten, boter, suiker en ei… van iedere hap word je gelukkig. Ik maakte speciaal voor de feestdagen een mini variant van mijn basisrecept.

Pompoencake met pumpkin spice frosting

Vandaag ga ik een zoet recept met mijn geliefde flespompoen met jullie delen. Ik bakte namelijk een zalige pompoencake waarvoor ik de pompoen eerst heb geroosterd in de oven, waardoor je een hele smeuïge cake krijgt.

Verleidelijke apple pie (appeltaart met korstdeeg)

Vandaag ben ik 43 geworden en bij een verjaardag hoort natuurlijk een feesttaart! En ik weet niet weet of dat leeftijdsgebonden is, maar met de jaren hou ik steeds minder van extreem zoete, knalgekleurde taarten met marsepein en slagroom.

Pruimencake met amandel en specerijen

Het kan nog net! Het delen van dit recept voor mijn pruimencake bedoel ik, want het pruimenseizoen begint nu een beetje op z’n einde te lopen. Maar ik zie ze nog bij de groenteboer en in de supermarkt liggen, dus we gaan lekker bakken vandaag.

Cake met mango, blauwe bessen, kokos en limoen

Nu de zomer zich nog even laat zien, vond ik het tijd worden om een van mijn favoriete cake recepten van de laatste tijd met jullie te delen. Namelijk mijn cake met mango, blauwe bessen, kokos en limoen. Een zomerse combinatie waar ik altijd van geniet.

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping.

Ricotta cheesecake met rabarber

Een echte Siciliaanse ricotta cheesecake maak je met alleen ricotta voor de vulling. Daarom smaakt deze cheesecake ook vele malen lichter dan bijvoorbeeld een New York cheesecake.

Zelfgemaakte briochebollen met sesamzaadjes

Mijn burgers en andere toppings zoals steak, pulled chicken of gegrilde groenten eet ik het allerliefst op een zachte briochebol. Die ik eerst even doormidden snijd en daarna de binnenkanten kort grill tot deze een krokant laagje krijgen met goudbruine strepen.

Appelcake met amandel en cranberries

Een zachte, luchtige appelcake met onder andere amandelen, geweekte cranberries en bomvol plakjes appel. Daar mogen ze mij voor wakker maken! En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben.

Chocoladetaart met karamelmousse en koffie ganache

De lezers die mij al wat langer kennen weten dat ik niet zo’n bakster ben. En ik kan me voorstellen dat je me niet gelooft als je naar de foto’s van deze chocoladetaart kijkt, haha. Laat ik het anders omschrijven: ik hou van nature meer van koken dan van bakken.

Pompoentaartjes met pecannoten en ahornsiroop

Deze smeuïge pompoentaartjes bakte ik een keer niet met suiker en boter, maar ik experimenteerde met de combinatie van ahornsiroop en olijfolie. Twee van mijn favoriete ingrediënten die geweldig bleken samen te gaan met de pompoen. Met als resultaat zalige pompoentaartjes die zo op waren.

Sinterklaas cupcakes met chocolade botercrème

Het heerlijke avondje komt er bijna weer aan. En ondanks dat we het dit jaar veel kleiner vieren, alleen met ons gezin, gaan we er toch een hele gezellige pakjesavond van maken. Al was het alleen maar omdat mijn jongste helemaal in de ban van Sinterklaas is. Al sinds begin oktober ;-).

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Samenwerking – Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld.