Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

Perzische liefdescake

Ik ontdekte afgelopen jaar deze Perzische liefdescake toen ik met mijn kookvriendin Kristel aan de slag gaan met een dessert, geïnspireerd op deze cake. Het verhaal erachter intrigeerde me direct. De legende vertelt dat er ooit een Perzische vrouw intens verliefd was op een prins. Om zijn liefde te winnen,

Chocoladetaart met frambozenmousse

Dit vind ik nou een toptaart! De combinatie van de pure chocolade bodem met daarop een frisse mousse van frambozen en bosbessen is echt heerlijk. En: perfect voor in het seizoen, want fruit in overvloed! Het is ook nog eens een taart die net zo indrukwekkend als makkelijk te maken

Karamel zeezout roomijs mét extra karamelsaus

Tijdens de thuisquarantaine besloot ik om samen met Wendy (van DeedyLicious, die veel van mijn prachtige foodfoto’s maakt) diverse kookboeken te gaan reviewen. Dat konden we mooi allebei thuis doen en dan overlegden we wat we ervan vonden. Met wisselend succes, zeg ik er maar gelijk eerlijk bij ;-). Want

Chocoladecake met roomkaas frosting en frambozen

Eigenlijk was deze chocoladecake de ontbijttaart voor Zayne’s derde verjaardag. Die heeft ‘ie ook gekregen ’s ochtends en smullen dat hij deed. Wij ook trouwens, en daarom besloot ik het recept verder uit te werken. Zodat jullie ‘m ook kunnen maken. Voor Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar ook voor Pasen, Moederdag of

Kerrie kip croissantjes voor een speciaal ontbijt

Dit is eigenlijk geen recept, maar lees toch maar verder. Sterker nog, je wil echt verder lezen. Ik heb namelijk iets bedacht met van dat oprolbare croissantdeeg wat ik veel eerder had moeten bedenken. Ik vulde ze namelijk met mijn Surinaamse kerrie kip! Het maakt de croissantjes veel lekkerder, ik

Zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus

Als er een gerecht is waar je me ’s nachts voor uit bed mag halen, is het wel zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus. Nou ben ik sowieso een liefhebber van gnocchi (je vindt er genoeg recepten voor op mijn blog), maar als ze ook nog zelfgemaakt zijn dan heb je me

Ontbijtcake met rood fruit en walnoten

De afgelopen tijd heb ik geëxperimenteerd met natuurlijke zoetstoffen. Vandaag deel ik een mijn meest recente succesrecepten ermee en dat is deze ontbijtcake met rood fruit en walnoten. Vooral in het weekend hou ik van rijke ontbijtjes. En nu langzaamaan het mooie rode fruit weer in het seizoen komt, wilde

Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit

Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen

Deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen in de kleuren van de Nederlandse vlag zijn perfect voor aankomende Koningsdag! De fluffy wafels, zoete room en frisse bessen combineren fantastisch met elkaar en met een vers glas jus d’orange kun je de dag gelijk beginnen met een Koninklijk ontbijt!

Wentelteefjes uit de oven met frambozen en kardemom

Afgelopen vrijdag werden we verrast met een studiedag op de basisschool. Laten we het maar houden op de onervarenheid van nieuwe ouders op de basisschool. Wist ik veel dat er een agenda op de site staat waar dat soort dingen in staan. Maar goed, kleuter vrij en mama dus ook

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)