3.38 van 8 stemmen

Yoghurtcake met zelfgemaakte bramensaus

1 uur 15 minuten
Gebak
Zoet

Dit is een heerlijk zachte, zomerse cake die je van begin tot eind samen met de kids kan maken. Van het plukken van de bramen (maar kopen kan natuurlijk ook) tot het maken van de yoghurtcake en bramensaus. Super gezellig om te doen en de cake zelf is zó gepiept. …

Dit is een heerlijk zachte, zomerse cake die je van begin tot eind samen met de kids kan maken. Van het plukken van de bramen (maar kopen kan natuurlijk ook) tot het maken van de yoghurtcake en bramensaus. Super gezellig om te doen en de cake zelf is zó gepiept.

De Griekse yoghurt in deze cake maakt hem lekker smeuïg en combineert perfect met de bramensaus. Die geeft het een frisse kick! Ideaal als zomers dessert, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook mee ontbeten én geluncht heb ;-).

Ingrediënten

  • 300 gr Griekse yoghurt, gebruik de echte voor het beste resultaat, liever niet de 'Griekse stijl' yoghurt
  • 150 gr (+ 2 el) kristalsuiker
  • 70 ml zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 350 gr bramen + wat extra om te serveren
  • 1 zakje vanillesuiker

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in.
  • Mix in een grote kom de Griekse yoghurt met de suiker, zonnebloemolie, zout, eieren en vanille extract met een (hand)mixer. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix verder tot een romig beslag. Spatel hier op het laatst rustig 100 gram bramen doorheen.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak in circa 40 - 45 minuten (hetelucht) of 55 - 60 minuten (boven- en onderwarmte) gaar in de oven. Test goed met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Maak intussen de bramensaus door de rest van de bramen met 20 ml water, de vanillesuiker en 2 eetlepels suiker aan de kook te brengen in een steelpannetje. Laat 5 - 8 minuten pruttelen tot alle bramen helemaal stuk zijn. Roer daarna goed door en prak de zachte bramen fijn met een vork. Haal eventueel door een fijnmazige zeef als je geen fan bent van pitjes. Laat de bramensaus afkoelen.
  • Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Schenk er dan wat saus overheen, snijd de cake in plakjes en serveer de yoghurtcake met nog wat extra bramensaus en verse bramen voor de liefhebbers.

Notities

  • Met dit recept maak je 1 cake met circa 12 plakken.
  • Bereiding: 15 minuten + Oven: 45 - 60 minuten.

Recept & fotografie: Bo Blitz

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer