Barbecue recepten

Voor de lekkerste barbecue recepten ben je bij Francesca Kookt aan het goede adres! Sinds ik een Big Green Egg in mijn tuin heb staan ben ik helemaal idolaat van het buitenkoken, maar daarvoor was ik ook al groot fan ervan. Op deze pagina vind je al mijn recepten. Van traditionele barbecue gerechten tot bijgerechten, salades, zelfgemaakte sauzen tot lekkere drankjes. Inspiratie genoeg. Qua barbecue gerechten vind je hier onder andere makkelijke barbecue recepten zoals garnalenspiesen, gegrilde kip, barbecue marinades en vis van de barbecue. Maar ook uitdagende recepten zoals bijvoorbeeld brisket of het grillen van een groot stuk bavette. Ook vind je hier veel recepten voor groente van de barbecue, want daar ben ik dol op. En natuurlijk ook sauzen zoals zelfgemaakte knoflooksaus, barbecuesaus en ketchup. Last but not least: wat is een barbecue zonder lekkere bijgerechten. Denk aan gerechten met aardappel, frisse salades, gerechten met fruit en lekkere smeersels voor op brood. Neem ook zeker even een kijkje in mijn uitgebreide artikel over het organiseren van een Tex Mex barbecue, daar zitten echt waanzinnige recepten in. Geniet ervan!

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere bruine plekjes had.

Tarte tatin van de barbecue met perzik

Samenwerking – Als we lekker aan het buiten eten zijn, vind ik het heerlijk om ook een dessert te maken op de barbecue.

5x Vegetarische barbecue bijgerechten

Niets lekkerder dan een uitgebreide barbecue met bijgerechten waarin ook, of juist, groenten de hoofdrol spelen. En dat inspireerde me tot dit artikel met daarin vijf van mijn meest favoriete vegetarische barbecue bijgerechten.

Tajine met kip van de barbecue

Samenwerking – Zodra je ontdekt dat een barbecue zoveel meer is dan alleen een rooster op kolen waar je burgers en saté op kunt grillen, gaat er echt een wereld voor je open. En word je barbecue bijna je tweede fornuis.

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi.

Francesca’s Weekmenu #291 – We gaan buiten koken

Of ik een hele week buiten zou kunnen koken op onze Big Green Egg? Ja hoor, met gemak! En dan komen er niet alleen burgers of ander vlees, maar ook genoeg verantwoorde gerechten en heel veel groenten vanaf.

Argentijnse barbecue met steak en bijgerechten

Samenwerking – Deze zomer reizen we de hele wereld rond op onze barbecue! Door een supertoffe challenge van PLUS wordt het ‘landenstokje’ steeds doorgegeven met als resultaat geweldige, wereldse barbecue inspiratie.

Cheeseburger met gekarameliseerde ui en koolsalade

Ik wilde een ultieme burger maken voor Vaderdag, een cheeseburger waar je gelijk je tanden in wilt zetten omdat ‘ie er zo waanzinnig uit ziet. Maar wat niet lukt, omdat de burger te dik is. Zo eentje ;-). Nou, het is gelukt hoor!

Loaded nachos van de barbecue

Loaded nachos als borrelhapje in het weekend sla ik nooit over! Maar wist je dat je die ook perfect op de barbecue kunt maken? En dat de loaded nachos dan nog lekkerder worden?

Zelfgemaakte briochebollen met sesamzaadjes

Mijn burgers en andere toppings zoals steak, pulled chicken of gegrilde groenten eet ik het allerliefst op een zachte briochebol. Die ik eerst even doormidden snijd en daarna de binnenkanten kort grill tot deze een krokant laagje krijgen met goudbruine strepen.

Frisse smaakmaker: Italiaanse gremolata

Dat peterselie, citroen en knoflook goed samengaan is geen geheim. Dat de Italianen daar vervolgens een smaakmaker van hebben gemaakt die we kennen als gremolata is een logisch gevolg.

Cola kip van de barbecue

Voor alle mensen die net als wij het hele jaar door de kamado, of ieder andere barbecue, aansteken heb ik vandaag een geweldig recept! Zeker nu de feestdagen eraan komen denk ik dat jullie heel blij gaan worden van deze cola kip van de barbecue.

Gerookte bieten met appel, walnoten en peterselie

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat ik 5 uur lang bieten zou gaan roken op onze barbecue.

Mosselen van de barbecue met bier

Wat zijn ze lekker, deze mosselen van de barbecue! Het was even zoeken voor me naar de juiste bereidingstechniek, omdat ik ze het liefst net als in de keuken wilde stomen in de pan.