Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en

Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Ontbijt trifle met Griekse yoghurt, muesli en rabarber

Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou! Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten.

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Rabarber zoeten zonder suiker? Zo doe je dat.

In mijn kokende leven had ik nog niet eerder rabarbercompote zonder suiker gemaakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker ging worden, want iedereen weet dat de toegevoegde suiker de zure smaak van de rabarber balanceert, of eigenlijk maskeert ;-). Maar nu ik anders ben gaan eten en veel

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Minestrone met tuinbonen, citroen en lente-ui

Wanneer er weer tuinbonen in het seizoen zijn, begin ik heel snel te doppen. Dubbel doppen om precies te zijn, want als ook het stugge vliesje van de tuinboon is verwijderd, smaakt deze het allerlekkerst. Met de allereerste oogst die ik in huis haalde, maakte ik onlangs deze minestrone met

Pesto met pistache en citroen

Ik maakte deze pesto met pistache en citroen voor het eerst in de lente toen ik een verse bos raapstelen kocht die net van het land was gekomen. Deze typische lentegroente is een van mijn grote favorieten vanwege hun kruidige, licht pittige smaak. Je kunt raapstelen rauw eten in een

Witlofsalade met gerookte kip, biet en sinaasappel

Wie mij al wat langer kent, weet dan ik echt geen fan ben van gekookte witlof, maar met rauwe witlof in een salade maak je me helemaal blij. Dus ik dacht eens gek te doen: vandaag komt er gewoon een witlofsalade bij op mijn blog! En wat voor een. Deze

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Gnocchi caprese pakketjes met courgette en Honingtomaten

Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook

Garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños

Samenwerking – Vandaag heb ik een heerlijk zomers Tex Mex recept voor jullie gemaakt! Deze garnalen fajita’s met mango, koolsalade en jalapeños heb je in een handomdraai gemaakt en het smaakt heerlijk op een warme dag. De garnalen marineer je eerst met Tex Mex specerijen, olie en limoensap en daarna

Pastasalade met mais, spinazie en pestodressing

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst

Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips

Samenwerking – Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die

Surf & turf spiesen met auberginedip en naan

Ik vind het ontzettend leuk om samen met mijn liefde te barbecueën. Vroeger waren we minder goed in samen koken, kwam vooral omdat ik me overal mee bemoeide ;-). Maar sinds we elkaar ons ding laten doen, maken we de lekkerste dingen! Voor dit recept stookten we samen de barbecue

Prei van de barbecue met kruiden vinaigrette

Prei van de barbecue is een van de makkelijkste groentegerechten die je op de barbecue kunt bereiden. Het enige wat je nodig hebt is een brandende barbecue en een paar stengels prei. Je legt de stengels in z’n geheel op een rooster en daarna blaker je de buitenkanten mooi zwart

Salade met aardbeien, gegrilde asperges en oude kaas

Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping. Je kunt deze

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer