Salade met gegrilde groenten, kikkererwten en burrata

Ik hou enorm van mealpreppen, want zo eet ik ook tijdens de lunch lekker gezond. Deze salade met gegrilde groenten en kikkererwten is daar een perfect voorbeeld van. Je roostert de groenten en kikkererwten vooraf in de oven met lekker veel smaakmakers en daarna bewaar je het in de koelkast

Crispy rice salade met kipsaté en gegrilde paksoi

Samenwerking – Dit is mijn voedzame variatie op de nasi met kipsaté waar de heren thuis dol op zijn! Met een crispy rice salade van zilvervliesrijst, een pindadressing, gegrilde paksoi en malse kippendijensaté met een heerlijke marinade. Alle onderdelen van deze crispy rice salade kun je vooraf preppen, waardoor je

Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje steranijs

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste écht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Samenwerking – Ben je op zoek naar een smaakvolle maaltijdsalade boordevol groenten, kruiden en smaak, maar zonder toegevoegd zout? Dan zit je met deze couscoussalade helemaal goed. In dit recept draait alles om het samenspel van pure smaken: van geroosterde aubergine en puntpaprika tot een kruidige tomatensaus, frisse citroen, het

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Zodra het lente is, verandert mijn behoefte aan eten. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, maar de ochtenden en avonden kunnen nog flink fris zijn. Juist dan is deze Italiaanse broodsoep perfect. Je haalt de zon op je bord met rijpe tomaten en basilicum, terwijl

Crispy potato salad met knapperige groenten en gegrilde kip

Samenwerking – Ik ben dol op knapperige aardappels en de crispy potato salad trend is mij daarom natuurlijk niet ontgaan! Ik maakte een voedzame variant met lekker veel knapperige groenten en gegrilde kippendijen. Een heerlijke maaltijdsalade die door al mijn mannen thuis werd goedgekeurd! De Aziatische sauzen van Megachef zorgden

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs,

Macaroni met tomaat en kipgehakt

Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen.

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip

Ik ben dol op salades als lunch en die eet ik het hele jaar door. Een van mijn favorieten van dit moment is deze voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip. Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je

Orzo met pesto, Honingtomaten en kabeljauw

Ik ben dol op orzo in de lente en zomer. Deze kleine pastasoort heb je zo gemaakt en het combineert heel goed met diverse sauzen en groenten. Vandaag heb ik voor jullie een zalige orzo met pesto en daar voegde ik nog wat groene asperges en frizsoete en knapperige Looye

3x alcoholvrije drankjes voor zomerse dagen

Steeds vaker kies ik voor alcoholvrije drankjes. Ik vind het lekker en voel me er beter door, ook de volgende dag. En dat is me veel waard! Door de ruime keuze in alcoholvrije alternatieven die er tegenwoordig is, wordt het je ook wel heel makkelijk gemaakt om heerlijke alcoholvrije drankjes

Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en

Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Ontbijt trifle met Griekse yoghurt, muesli en rabarber

Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou! Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten.

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Rabarber zoeten zonder suiker? Zo doe je dat.

In mijn kokende leven had ik nog niet eerder rabarbercompote zonder suiker gemaakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker ging worden, want iedereen weet dat de toegevoegde suiker de zure smaak van de rabarber balanceert, of eigenlijk maskeert ;-). Maar nu ik anders ben gaan eten en veel

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca