Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Ontbijt trifle met Griekse yoghurt, muesli en rabarber

Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou! Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten.

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Rabarber zoeten zonder suiker? Zo doe je dat.

In mijn kokende leven had ik nog niet eerder rabarbercompote zonder suiker gemaakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker ging worden, want iedereen weet dat de toegevoegde suiker de zure smaak van de rabarber balanceert, of eigenlijk maskeert ;-). Maar nu ik anders ben gaan eten en veel

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Minestrone met tuinbonen, citroen en lente-ui

Wanneer er weer tuinbonen in het seizoen zijn, begin ik heel snel te doppen. Dubbel doppen om precies te zijn, want als ook het stugge vliesje van de tuinboon is verwijderd, smaakt deze het allerlekkerst. Met de allereerste oogst die ik in huis haalde, maakte ik onlangs deze minestrone met

Pesto met pistache en citroen

Ik maakte deze pesto met pistache en citroen voor het eerst in de lente toen ik een verse bos raapstelen kocht die net van het land was gekomen. Deze typische lentegroente is een van mijn grote favorieten vanwege hun kruidige, licht pittige smaak. Je kunt raapstelen rauw eten in een

Spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum

Deze spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum is niet alleen bijzonder lekker, maar zit ook nog eens boordevol vezels. Als dat geen win-win situatie is! Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid eet ik veel meer vezels op een dag. Die haal ik enerzijds uit groenten en fruit, pitten, zaden en

Oat tortilla’s met avocado, kikkererwten en geroosterde paprika

Samenwerking – De lekkerste lunch tortilla’s maak ik sinds kort met de nieuwe Oat Tortilla’s van Santa Maria! Deze zachte tortilla’s zijn gemaakt met 38% havermeel en bevatten daardoor meer vezels (11 g vezels per 100 gram) dan reguliere tortilla’s (2,5 g vezels per 100 gram). Ze hebben zelfs meer

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Chocolade muesli met volkoren granen, pitten, zaden én noten

In de hectiek van het dagelijkse leven wordt het ontbijt vaak vergeten, toch? Maar wat als ik je vertel dat er een makkelijke, gezonde én lekkere oplossing is die je ochtendroutine kan verbeteren? Dat is waar mijn zelfgemaakte chocolade muesli om de hoek komt kijken. Je hebt ‘m heel snel

Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Fajita’s met aubergine, bimi en salsa

Samenwerking – De lekkerste vega fajita’s maak je met…aubergine! Jawel, dit is een van mijn favoriete groenten voor in een fajita. Want als je de aubergine in dikke repen snijdt en deze daarna roostert in de oven, houden ze een vlezige structuur. In combinatie met de fajita specerijen van Santa

Pompoensoep met knoflookcroutons en spekjes

Wij doen hier thuis vrolijk mee aan de griepgolf. De helft is al omgevallen en de andere helft houdt zich nog kranig staande. Tijd dus voor soep! En wat voor een. Ik maakte een pompoensoep met krachtige runderbouillon als basis. Maar met groentebouillon kan het natuurlijk ook. Daar voegde ik

Appelflappen met romige appel-rozijnenvulling

Ik ben mijn hele leven al dol op appelflappen. Tja, wie is er niet groot mee geworden, toch? Maar wat blijkt, ik had nog helemaal geen recept voor appelflappen op mijn blog staan, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Nou is appelflappen maken niet heel erg lastig. Met wat

Gevulde kiprolletjes met krieltjes en citrus-botersaus

Samenwerking – Gevulde kiprolletjes is een van mijn meest favoriete gerechten voor de feestdagen of een etentje. Het is makkelijk om te maken, betaalbaar, je kunt eindeloos variëren met de vulling en het is een echte gezinsfavoriet. Dus ook dit jaar staat ‘ie weer op het menu gedurende de feestmaand!

Gingerbread Viennetta ijstaart met karamel popcorn

Het sluitstuk van mijn makkelijke kerstdiner voor 2023 is deze Gingerbread Viennetta ijstaart met chocolade en karamel popcorn! Ja, je leest het goed…ik heb een Viennetta ijstaart gemaakt met chocoladelagen ertussen. Maar voordat ik dat deed, bracht ik het vanille-ijs verder op smaak met warme specerijen zoals gember, kaneel en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer