Makkelijke recepten

Op zoek naar makkelijke recepten? In deze verzameling vind je al mijn favorieten! Van snelle ovenschotels, makkelijk te bereiden wokgerechten, romige of goedgevulde soepen, heerlijke salades, quiches en cakes die binnen 15 minuten in de oven staan, makkelijk te maken toetjes tot snelle ontbijtjes of gevarieerde lunchgerechten. Voor al mijn makkelijke recepten sta je niet langer dan 30 minuten in de keuken (exclusief oven- of suddertijd) en bijna iedereen kan deze gerechten maken. Ook kinderen! Al dan niet met een beetje hulp van volwassenen. Geniet van al mijn makkelijke recepten en mocht je nog iets missen, laat het me dan gerust weten!

Gezonde bami met kip en groenten

Ja hoor, ik heb het gewoon gedaan, een gezondere versie van mijn Surinaamse bami gemaakt. Of eigenlijk een meer voedzame versie, maar wel nog steeds héél lekker! Want anders eten mijn mannen thuis het niet.

Salade met biet, peer en blauwe kaas

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter.

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van.

Salade met gerookte eendenborst en sojadressing

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik deze gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing.

Hartige panna cotta met garnalencocktail en avocado

Ik denk dat deze hartige panna cotta misschien wel mijn favoriete nieuwe kerstgerecht van dit jaar is! Doordat de panna cotta zo goed qua smaak combineerde met de garnalen en het weer eens een nieuwe manier van presenteren is van de klassieke garnalencocktail.

Gehaktballetjes met cranberrysaus + 2 extra hapjes

Deze mini gehaktballetjes met cranberrysaus zijn heel feestelijk om te serveren als hapje tijdens het kerstdiner en combineren heel goed met de kerstpunch. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze goed voorbereiden.

Feestelijke kerstpunch, met en zonder alcohol

Als er iets gezellig staat op je kersttafel is het wel deze feestelijke kerstpunch! De basis maak je alcoholvrij, onder andere met cranberrysap, kaneel, kruidnagel, steranijs en vers citrusfruit.

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier.

Gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en honing

Peren horen voor mij bij de kerstdagen. Natuurlijk de stoofperen die jullie in bijna al mijn kerstmenu’s terug zien komen. Maar ook gepocheerde peren zijn zalig en heerlijk als basis voor een zoet, maar niet te zwaar, dessert met een hartige twist.

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij.

Francesca’s Weekmenu #304 – Lekker snel op tafel

De weken voor Kerst zijn altijd loeidruk in huize Kookt. Je ziet me dan meer achter mijn laptop zitten in plaats van in de keuken staan en vaak heb ik ook echt heel weinig tijd om te koken. En dan is het heerlijk als je een repertoire aan recepten hebt die lekker snel klaar zijn.

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry.

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia

Pastinaak vind ik een geweldige groente om soep mee te maken. Door de toegankelijke, lichtzoete smaak laat hij zich heel goed combineren met specerijen, kruiden, andere groenten en zelfs fruit. En eenmaal gepureerd krijgt pastinaak een mooie, romige structuur.

Pasta uit de oven met een krokant korstje

Ik kreeg een hele mooie mail van Sanne waarin ze vertelde over haar opa die altijd een pasta uit de oven maakte met een heerlijk krokant korstje. Sinds zijn overlijden is ze op zoek naar het recept, maar kon het niet vinden. Of ik misschien een idee had, met wat aanwijzingen van Sanne.