Salade met gegrilde groenten, kikkererwten en burrata

Ik hou enorm van mealpreppen, want zo eet ik ook tijdens de lunch lekker gezond. Deze salade met gegrilde groenten en kikkererwten is daar een perfect voorbeeld van. Je roostert de groenten en kikkererwten vooraf in de oven met lekker veel smaakmakers en daarna bewaar je het in de koelkast

Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje steranijs

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste écht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Samenwerking – Ben je op zoek naar een smaakvolle maaltijdsalade boordevol groenten, kruiden en smaak, maar zonder toegevoegd zout? Dan zit je met deze couscoussalade helemaal goed. In dit recept draait alles om het samenspel van pure smaken: van geroosterde aubergine en puntpaprika tot een kruidige tomatensaus, frisse citroen, het

Kip taco’s met koolsalade en romige knoflooksaus

Samenwerking – Deze kip taco’s met koolsalade en romige knoflooksaus zijn perfect voor jouw Taco Friday! De vulling van de taco’s maak je met kippendijen, Tex Mex specerijen, ui en paprika en dat laat je even lekker pruttelen met tomaat. Uiteindelijk komt alles samen in zachte tortilla’s met een frisse,

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Zodra het lente is, verandert mijn behoefte aan eten. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, maar de ochtenden en avonden kunnen nog flink fris zijn. Juist dan is deze Italiaanse broodsoep perfect. Je haalt de zon op je bord met rijpe tomaten en basilicum, terwijl

Gemarineerde aardbeien met ijs, limoenroom en munt

Ik ben dol op de klassieke Romanoff in het aardbeienseizoen, maar ik heb niet altijd zin in de alcohol en suiker die daar ook in zit. Dus ik maakte een alcoholvrije variant die iets bewuster is en waar de kinderen ook van kunnen genieten. Eigenlijk dus gemarineerde aardbeien met ijs,

Macaroni met tomaat en kipgehakt

Op zoek naar een makkelijk en voedzaam pastagerecht waar het hele gezin van smult? Deze macaroni met tomaat en kipgehakt is een absolute aanrader! Boordevol groenten, rijk aan smaak en perfect voor drukke dagen. En gebruik je volkoren macaroni, dan krijg je ook nog eens een extra portie vezels binnen.

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Dukkah van geroosterde hazelnoten en sesamzaadjes

Heb je weleens dukkah geproefd? Deze Midden-Oosterse specerijenmix zit boordevol smaak en is verrassend veelzijdig in de keuken. Oorspronkelijk komt dukkah uit Egypte en wordt het traditioneel gegeten als dip met brood en olijfolie. Je doopt een stuk flatbread eerst in olijfolie en daarna in de dukkah. Simpel, maar zó

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato Frito® Basil heb

Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten

Samenwerking – Deze gezonde Tex Mex bowl kan ik iedere week wel eten en is perfect voor de Tex Mex Friday! Hij is gevuld met smeuïg gestoofd kipgehakt, geroosterde wintergroenten, kidneybonen, rucola, een chili-yoghurtsaus én tortillachips die ik maakte van de oat tortilla’s van Santa Maria. Daarmee krijg je weer

Volkoren bananenbrood met kaneel en noten

Wie mij volgt op Instagram weet ik dat ik een tijdje volkoren bananenbrood recepten heb getest samen met mijn jongste zoon. Ik wilde een volkoren bananenbrood net zo smeuïg smaakte als een plakje ‘gewoon’ bananenbrood. Maar dat deze ook vol zou zitten met voedzame ingrediënten zodat ik in theorie iedere

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ‘m al op zondag en bewaar ‘m vervolgens in de

Kaasdip met witte wijn en tijm

Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand

Smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg

Begin je ochtend feestelijk met deze smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg! Ze zijn niet alleen heerlijk zacht en gevuld met de warme smaak van kaneel, maar de gedroogde abrikozen en de crunch van pecannoten maken deze kaneelbroodjes helemaal af. Het beste van alles? Je maakt ze in een handomdraai met een

Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta

Samenwerking – Deze klassieke Griekse kerstsalade heb ik in een feestelijk jasje gestoken, perfect voor de kerstbrunch! De smaken van frisse komkommer, ingelegde rode ui, kalamata olijven en verse oregano combineren prachtig met de romige opgeklopte feta, die ik extra smaakvol maak met een vleugje knoflookolie. De ster van het

Lunch salade met brie uit de Airfryer

Deze salade met brie combineert knapperige brie, geroosterde Honingtomaten en walnoten met een frisse sla en een zoete touch van honing. De brie wordt zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer. De contrasten in textuur en smaak maken dit een feestelijke en luxe lunch, ideaal voor een

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)