Makkelijke recepten

Op zoek naar makkelijke recepten? In deze verzameling vind je al mijn favorieten! Van snelle ovenschotels, makkelijk te bereiden wokgerechten, romige of goedgevulde soepen, heerlijke salades, quiches en cakes die binnen 15 minuten in de oven staan, makkelijk te maken toetjes tot snelle ontbijtjes of gevarieerde lunchgerechten. Voor al mijn makkelijke recepten sta je niet langer dan 30 minuten in de keuken (exclusief oven- of suddertijd) en bijna iedereen kan deze gerechten maken. Ook kinderen! Al dan niet met een beetje hulp van volwassenen. Geniet van al mijn makkelijke recepten en mocht je nog iets missen, laat het me dan gerust weten!

Boterkoek met cheesecake topping en rood fruit

Kijk, boterkoek is natuurlijk altijd een goed idee. Maar als je er dan ook nog een cheesecake topping aan toevoegt met wat rood fruit, ben je serieus goed bezig. Niet mijn idee trouwens, deze boterkoek met cheesecake topping.

Hoe rooster je rabarber? Ik geef je 3 opties

Rabarber kun je op 2 manieren bereiden als je het als zoet component wilt toevoegen aan je gerecht of maaltijd. De meest bekende bereiding is koken, waardoor je er een compote van maakt. De tweede manier is roosteren in de oven, waarbij de stengels nog intact blijven.

5x Makkelijke maandag recepten die ook vega zijn

Ik begin mijn nieuwe week het liefst rustig en zonder te veel gedoe in de keuken. Lukt niet altijd, maar daar zal mijn werk ook vast iets mee te maken hebben ;-). Maar zodra ik aan de makkelijke maandag denk, wil ik simpel kunnen koken en het liefst ook vegetarisch.

Ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm

Ik kan dus echt enorm genieten van een hartig ontbijt. Hoe hartiger, hoe beter. Daarom staat er vandaag een geweldig hartig ontbijt op het menu voor iedereen die er ook van houdt: ontbijttaco’s met scrambled eggs en gerookte zalm.

Pastasalade met groene asperges en broccolirijst

Samenwerking – Dol op pastasalades zijn we hier thuis, mijn mannen maak ik er ook altijd blij mee. Ideaal gerecht ook om te maken met kliekjes gekookte pasta, al was het alleen maar voor de lunch.

De lekkerste snelle pizzarecepten voor doordeweeks

Samenwerking – Er gaat niets boven zelfgemaakt pizzadeeg, dat is een feit. Maar echt, zelfs in huize Kookt hebben we niet altijd zin om zelf pizzadeeg te maken. Of, als er weer twee kleine jongens last-minute bedenken dat ze echt héél graag pizza willen eten die avond, gewoon geen tijd.

Bloemkoolsteaks met pesto en salade

Ik vind bloemkool echt een fantastische groente. Het neemt gemakkelijk smaken op, leent zich voor alle soorten keukens (van Indiaas tot Italiaans) en is makkelijk te bereiden. Mits je ‘m niet gaat koken tot moes (bloemkoolpuree uitgezonderd), want dan moet ik altijd een beetje huilen.

Macaroni met tomaat van Mari Maris

Niets zo troostend als een bordje macaroni, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het eigenlijk nooit maak. Tot ik een tijdje terug het nieuwe kookboek À la minute van Mari Maris doorbladerde en zo stuitte op het recept voor haar ‘macaroni en tomaat’.

Gebakken doradefilet met tomaten-basilicumsaus

Een visje bakken doen wij graag thuis en is ook nog eens zo klaar. Zo ging ik laatst aan de slag met doradefilet die ik had besteld bij Freshly Fish. Ik kreeg ze op de huid en dat is precies wat je wilt, want de huid zorgt ervoor dat je dit stevige visje makkelijk kunt bakken in de pan.

5x Snelle visrecepten voor doordeweeks

Een stukje vis als hoofdgerecht vinden wij heerlijk thuis en dat eten we dan ook 1 à 2 keer in de week. In het weekend willen we nog weleens uitpakken, maar doordeweeks hou ik het liever wat simpeler zodat we snel aan tafel kunnen.

Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui

Samenwerking – Bonen zijn geweldig voor een dagje geen vlees, want ze zijn een enorme bron van eiwitten en vezels. Sterker nog, ik vind ze een van de meest natuurlijk vleesvervangers en wij eten minstens één keer per week een avondmaaltijd met bonen.

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen.

Gestoofde tomaten met ui en piment

Ik hou van bijgerechten, sauzen en dressings met heel veel smaak. Die een gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen en deze gestoofde tomaten met ui en piment is er daar een van.

Hartige havermout met tomaat en Parmezaanse kaas

Voor de hartige ontbijtfans onder ons heb ik vandaag een hartige havermout in de aanbieding die een van mijn grote favorieten is geworden de afgelopen maanden. Door de havermout even te koken in bouillon en daarna te mengen met Parmezaanse kaas krijg je een heerlijke, romige havermout.