Makkelijke recepten

Op zoek naar makkelijke recepten? In deze verzameling vind je al mijn favorieten! Van snelle ovenschotels, makkelijk te bereiden wokgerechten, romige of goedgevulde soepen, heerlijke salades, quiches en cakes die binnen 15 minuten in de oven staan, makkelijk te maken toetjes tot snelle ontbijtjes of gevarieerde lunchgerechten. Voor al mijn makkelijke recepten sta je niet langer dan 30 minuten in de keuken (exclusief oven- of suddertijd) en bijna iedereen kan deze gerechten maken. Ook kinderen! Al dan niet met een beetje hulp van volwassenen. Geniet van al mijn makkelijke recepten en mocht je nog iets missen, laat het me dan gerust weten!

Hartige havermout met tomaat en Parmezaanse kaas

Voor de hartige ontbijtfans onder ons heb ik vandaag een hartige havermout in de aanbieding die een van mijn grote favorieten is geworden de afgelopen maanden. Door de havermout even te koken in bouillon en daarna te mengen met Parmezaanse kaas krijg je een heerlijke, romige havermout.

Mediterraans gestoofde kip met rijstsalade

Ik maakte dit gerecht toen ik geen zin had om te koken. Ja, je gelooft het niet: ik heb soms geen zin om te koken ;-). Maar ik wil dan nog wel steeds lekker en gezond eten, meestal ga ik dan stoven.

Andijviestamppot met brie en gefrituurde kappertjes

Ik kreeg een tijdje terug het nieuwe kookboek van Colette Dike (die je wellicht ook kent als FoodDeco) toegestuurd. In De Nieuwe Winterkeuken bladerde ik langs Colette’s 50 recepten uit haar lievelingsseizoen en daar werd ik blij van.

Appelcake met amandel en cranberries

Een zachte, luchtige appelcake met onder andere amandelen, geweekte cranberries en bomvol plakjes appel. Daar mogen ze mij voor wakker maken! En laat ik daar nou vandaag een heerlijk recept voor hebben.

Geroerbakte sperziebonen met krieltjes en gremolata

Samenwerking – Sperziebonen, ik ben er dol op! Vooral als ze geroerbakt zijn, want zo blijven ze nog een beetje knapperig. Ook buiten het seizoen eet ik ze gewoon, maar dan uit de diepvries.

Frisse smaakmaker: Italiaanse gremolata

Dat peterselie, citroen en knoflook goed samengaan is geen geheim. Dat de Italianen daar vervolgens een smaakmaker van hebben gemaakt die we kennen als gremolata is een logisch gevolg.

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen.

Salade met pompoen, boerenkool en burrata

Weleens gehoord van gemasseerde boerenkool? Ik kan me voorstellen dat je daar even gek van opkijkt terwijl je eigenlijk een salade met pompoen verwacht ;-). Maar dat kan dus met wat olie, azijn of in dit geval een vinaigrette.

Zuurkoolsoep met komijnzaad en spekjes

Het is alweer even geleden dat ik ging eten bij Restaurant De Gaffel in Valthe (fantastisch restaurant trouwens) en daar kregen we een zuurkoolsoep als amuse. Die zo goed was dat ik ‘m gelijk noteerde in mijn notities zodat ik er een eigen versie van kon maken.

Groenteroerbak met spelt, balsamico en oregano

Spelt is een graan wat je makkelijk kunt koken en verwerken in een salade, groenteroerbak of serveert als bijgerecht. Het is in veel supermarkten te koop als hele speltkorrels. Eenmaal gekookt hebben ze een lekkere bite en je kunt ze zowel warm als koud goed eten.

Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen.

Tarte tatin met prei, knolselderij en mosterd

Ik moet bekennen dat we deze tarte tatin met prei en knolselderij echt als een hartige taart hebben gegeten. Het was de ster van de avond, terwijl ‘ie alleen bedoeld was als een bijgerecht. Dan is je missie vrij goed geslaagd en ik deel het recept graag met jullie!

Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in.

Romige kikkererwtensoep met knoflook en rozemarijn

Samenwerking – Wist je dat je van kikkererwten ook een zalige romige soep kunt maken? Aan deze kikkererwtensoep voegde ik ook nog wat knoflook en rozemarijn toe en ik serveerde ‘m met geroosterde kikkererwten uit de oven. Ontzettend lekker en zó gemaakt!