Rabarber zoeten zonder suiker? Zo doe je dat.

In mijn kokende leven had ik nog niet eerder rabarbercompote zonder suiker gemaakt. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker ging worden, want iedereen weet dat de toegevoegde suiker de zure smaak van de rabarber balanceert, of eigenlijk maskeert ;-). Maar nu ik anders ben gaan eten en veel

Minestrone met tuinbonen, citroen en lente-ui

Wanneer er weer tuinbonen in het seizoen zijn, begin ik heel snel te doppen. Dubbel doppen om precies te zijn, want als ook het stugge vliesje van de tuinboon is verwijderd, smaakt deze het allerlekkerst. Met de allereerste oogst die ik in huis haalde, maakte ik onlangs deze minestrone met

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Pompoensoep met knoflookcroutons en spekjes

Wij doen hier thuis vrolijk mee aan de griepgolf. De helft is al omgevallen en de andere helft houdt zich nog kranig staande. Tijd dus voor soep! En wat voor een. Ik maakte een pompoensoep met krachtige runderbouillon als basis. Maar met groentebouillon kan het natuurlijk ook. Daar voegde ik

Gevulde kiprolletjes met krieltjes en citrus-botersaus

Samenwerking – Gevulde kiprolletjes is een van mijn meest favoriete gerechten voor de feestdagen of een etentje. Het is makkelijk om te maken, betaalbaar, je kunt eindeloos variëren met de vulling en het is een echte gezinsfavoriet. Dus ook dit jaar staat ‘ie weer op het menu gedurende de feestmaand!

Zelfgemaakte selleriesalade

Vroeger was ik er dol op! De welbekende selleriesalade ‘oet Twente’ op een bruin broodje met kaas. Of gewoon lekker op een toastje. Nog steeds koop ik af en toe een bakje, helemaal voor mezelf alleen. Maar goed, selleriesalade kun je ook heel makkelijk zelf maken en ik ben aan

Hartige taart met knolselderij en paddenstoelen

Niets lekkerder dan koken met knolselderij als de herfst echt weer is begonnen. Ik combineer deze veelzijdige groente graag met paddenstoelen, want die twee houden van elkaar. Zoals in deze hartige taart met knolselderij en paddenstoelen. De knolselderij zorgt voor een romige basis samen met de eieren en slagroom en

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Peterseliepesto met pistache en citroen

Peterseliepesto is een heerlijke variatie op de klassieke basilicumpesto. Ik maakte mijn pesto met platte peterselie en voegde nog pistachenoten en citroenrasp toe. Wat geweldig combineerde met de aromatische kruiden. Platte peterselie en krulpeterselie zijn twee veelvoorkomende soorten peterselie. Platte peterselie heeft gladde, platte bladeren terwijl krulpeterselie gekrulde, decoratieve bladeren

Brood bewaren: zo verspil je nooit meer brood

Brood is een van de meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Volgens Samen Tegen Voedselverspilling worden wekelijks 60 miljoen boterhammen verspild, wat circa 4 boterhammen per persoon is. Of zoals ik het onlangs bij het Voedingscentrum las: dat huishoudens wekelijks zo’n 2 miljoen kilo aan diverse broodsoorten van de afvalbak kunnen

Gefrituurde knoflook die je over (bijna) alles kunt strooien

Mijn liefde voor knoflook is zo groot dat er wel een paar bollen per week doorheen gaan. En als ik gefrituurde knoflook maak, kan ik me bijna niet bedwingen om het achter elkaar op te eten. Nog voordat het ooit op mijn gerecht terecht komt als topping ;-). Gefrituurde knoflook

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

spaghetti met geroosterde cherrytomatensaus 1

Spaghetti met cherrytomatensaus

Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten. De

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer