Orzo met pesto, Honingtomaten en kabeljauw

Ik ben dol op orzo in de lente en zomer. Deze kleine pastasoort heb je zo gemaakt en het combineert heel goed met diverse sauzen en groenten. Vandaag heb ik voor jullie een zalige orzo met pesto en daar voegde ik nog wat groene asperges en frizsoete en knapperige Looye

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Pesto met pistache en citroen

Ik maakte deze pesto met pistache en citroen voor het eerst in de lente toen ik een verse bos raapstelen kocht die net van het land was gekomen. Deze typische lentegroente is een van mijn grote favorieten vanwege hun kruidige, licht pittige smaak. Je kunt raapstelen rauw eten in een

Spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum

Deze spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum is niet alleen bijzonder lekker, maar zit ook nog eens boordevol vezels. Als dat geen win-win situatie is! Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid eet ik veel meer vezels op een dag. Die haal ik enerzijds uit groenten en fruit, pitten, zaden en

Gnocchi caprese pakketjes met courgette en Honingtomaten

Gnocchi is voor mij een heerlijke basis voor een snelle maaltijd, zowel thuis als op de camping. Je kunt ze koken, roerbakken of verwerken met andere ingrediënten in een pakketje van aluminiumfolie. Met als resultaat deze gnocchi caprese pakketjes met courgette, gerookte kip en Honingtomaten. Zonder kip kan uiteraard ook

Caprese salade van de barbecue

Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).

Advocaat tiramisu met cantuccini koekjes

Wat is advocaat toch heerlijk, zeker in deze tijd van het jaar als het weer bijna Pasen is. Ik kreeg laatst twee hele bijzondere flessen advocaat toegestuurd (waarover later meer) en daar besloot ik onder andere een advocaat tiramisu mee te maken en dat werd een mega succes. Dus natuurlijk

Ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten

Ik had laatst een kliekje verse spinazieblaadjes in de koelkast en keek tegelijkertijd naar een basilicumplantje dat niet van plan was om nog ergens dit jaar te gaan floreren. Binnen 20 minuten was mijn ravioli met spinaziepesto, burrata en Honingtomaten geboren en dat was het beste wat ik had kunnen

Risotto met venkel, gerookte paprika en gamba

Eigenlijk had ik zin in paella, maar ik had nog risottorijst in huis. Met als resultaat een pan risotto, lichtjes geïnspireerd op de smaken van paella, maar die toch een volledig eigen smaakprofiel kreeg. Ik heb het over deze risotto met venkel, gerookte paprika en gamba. Waar ook nog kruiden

wortelrisotto met loofpesto van Karin 1

Wortelrisotto met loofpesto van Karin

Vegetarisch koken is voor veel mensen vaak nog best een uitdaging, zeker als je in de beginfase een of twee dagen vlees, vis of gevogelte wilt verruilen voor vegetarisch. In eerste instantie ga je vaak vervangen, maar op een gegeven moment ontdek je dat je groenten gewoon de glansrol kunt

kip piccata met orzo 1

Kip piccata met orzo

Kip met citroen is voor mij een gouden duo. En laten die nou de ster zijn in dit recept voor kip piccata. Afgeleid van het authentieke Italiaanse piccata recept wat vaak met kalfsvlees wordt gemaakt, maar met kip werkt het ook fantastisch. Je snijdt eerst dunne schnitzels van de kipfilet

spaghetti met geroosterde cherrytomatensaus 1

Spaghetti met cherrytomatensaus

Een tijdje terug had ik een kilo cherrytomaten in huis die ik besloot te roosteren in de oven. Uiteindelijk werd het een cherrytomatensaus voor mijn spaghetti die zalig was. En ik had ook nog eens genoeg saus over voor nog een tweede maaltijd. Meer recepten met cherrytomaten vind je hier.

smokey pizzasaus 1

Smokey pizzasaus

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker!

Spaghetti aglio e olio met grote garnalen

Mijn grootste man thuis eet het liefst iedere week spaghetti aglio e olio, oftewel spaghetti met knoflook en peper. Hij eet ook het liefst iedere week bami en mijn jongens spaghetti bolognese. Dus eigenlijk hoef ik alleen nog maar pakken spaghetti in huis te halen, maar wellicht dwaal ik nu

Gezonde lasagne met extra groenten en vezels

Samenwerking – In de categorie ‘gezondere gerechten’ die ik samen met PLUS ontwikkel, heb ik weer een van mijn favoriete comfort food gerechten voedzamer gemaakt. Deze keer heb ik een gezonde lasagne gemaakt die qua smaak zo dicht mogelijk bij de klassieke variant ligt. Dus nog steeds met een gehaktvulling

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer