Zelfgemaakte barbecuesaus

Ik weet niet hoe het bij jullie was afgelopen zondag, maar wij hebben gelijk de eerste barbecue van het jaar aangestoken! Heerlijk in de zon, wat was dat weer genieten.

En bij een barbecue horen lekkere sauzen, zoals deze barbecuesaus. Niet uit een potje, maar zelfgemaakt. En deze kun je ook prima een paar weken in de koelkast bewaren, wel in een gesteriliseerde en goed afsluitbare pot bewaren dan.

Wat je nodig hebt voor ongeveer 200 ml saus

– 1 ui
– sap van een 1/2 citroen
– 100 ml water
– 2 el (normale) azijn
– 1 el mosterd
– 2 el donkerbruine basterdsuiker
– zeezout
– zwarte peper
– 8 el ketchup
– 2 el worcestersaus
– 1,5 tl gerookt paprikapoeder

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten / Wachttijd: 30 minuten

1. Snipper de ui. Doe deze in een pannetje met de citroen, water, azijn, mosterd en bruine basterdsuiker. Doe hier een flinke snuf zout bij en maal er wat peper over. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.

2. Voeg daarna de ketchup, worcestersaus en gerookt paprikapoeder erbij. Breng de saus opnieuw aan de kook en zet het vuur gelijk uit. Laat afkoelen en serveer direct of bewaar je zelfgemaakte barbecuesaus in de koelkast tot gebruik.

Tip: of smeer je ribs ermee in om te marineren!

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zelfgemaakte barbecuesaus”

  1. Vorig jaar was een vriendin op vakantie in Italie (gerookte paprika is niet Italiaans) maar toch vroeg ik haar om uit te kijken naar gerookt paprikapoeder. In Italie heeft ze het niet gevonden, maar ze nam het uiteindelijk wel voor mij mee. Ze zag het staan bij Dille en Kamille!! En daar kom ik vaker dan haar.

  2. Ik ben nu bezig om dit recept te maken. Ik ben gisteren bij de AH geweest en daar hebben ze gerookte paprikapoeder. Dit is een kruidenpotje van Verstegen. Idere supermarkt die kruiden van Verstegen in het assortiment heeft, zou hier dus aan moeten kunnen komen 🙂

    Ik kijk er nu al naar uit om de saus te proeven bij mijn Pulled Pork die momenteel in de oven staat te garen.

    Dank je voor het delen van het heerlijke recept!

  3. Hallo jullie vroegen waar je gerookte paprikapoeder kan kopen. Gewoon op de markt waar een Turkse of ander oosters kraampje aanwezig is. Of in Turkse- of Marokaanse winkels. Ze zijn daar in grote zakken te koop en ze zijn daar goed koper.
    Succes,
    Bettie

  4. Eergisteren naar de dille & kamille geweest om gerookt paprikapoeder te halen (zit niet in Almere dus naar D&K in Amsterdam gegaan).
    Kom ik gisteren bij de albert heijn om de rest van mn kerstinkopen te doen, staat daar naast het potje mosterdpoeder de gerookte paprikapoeder. Precies dezelfde haha.
    Nu dus ook bij albert heijn in het assortiment 😉

  5. Inmiddels 3x gemaakt en het wordt steeds beter. Ik begin met het bakken van ontbijtspek in kleine stukjes en doe daar de uien bij plus wat knoflook. De rest volg ik jouw recept. Groot succes bij de pulled pork. Vandaag 3 kg pulled pork gebbq’ed en een liter saus gemaakt. Wordt smullen!

  6. Als u geen gerookt paprikapoeder kan of wilt gebruiken, gebruik dan gewoon parikapoeder, dan kunt u de bruine suiker ook weglaten en vervangen door een goede Indische, zoete ketjap (liefst gezoet met gula djawa) zoals van het merk Kaki Tiga, u krijgt dan een mooie lichte rooksmaak.

  7. leuk om te lezen wat voor een moeite een ieder deed de laatste 2 jaren voor gerookte paprika poeder.
    ik koop het al jaren bij mijn Marrokkaanse slager in Dordrecht, toch leuk dat een middelgrote stad, de luxe van Amsterdam kan evenaren.
    ik ga de saus nu maken voor de pulled pork, het resultaat bericht ik later wel

    Cor