Lunch salade met brie uit de Airfryer

Deze salade met brie combineert knapperige brie, geroosterde Honingtomaten en walnoten met een frisse sla en een zoete touch van honing. De brie wordt zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer. De contrasten in textuur en smaak maken dit een feestelijke en luxe lunch, ideaal voor een

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Ontbijt smoothie met havermout en blauwe bessen

Deze ontbijt smoothie met havermout geeft mij ’s ochtends alles wat ik nodig heb om op te starten en om de ochtend mee door te komen: eiwitten, vezels en goede vetten. En je hebt ‘m in 5 minuten gemaakt! Hieronder vind je het recept van mijn ontbijt smoothie met havermout

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of

Boerenkoolpesto met pecorino en hazelnoten

De eerste keer dat ik boerenkoolpesto at, was in Duitsland. Ik leerde daar op traditionele manier de Duitse boerenkool maken en dat was heerlijk stevige kost. De volgende dag kreeg ik een potje boerenkoolpesto mee en ik was verrast door deze winterse variant. Pesto met een stevige, pittige nasmaak. Heerlijk

Voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip

Ik ben dol op salades als lunch en die eet ik het hele jaar door. Een van mijn favorieten van dit moment is deze voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip. Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je

Gebakken havermout met amandel en rood fruit

Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid en iedere ochtend start met een voedzaam ontbijt heb ik aardig wat ontbijtrecepten uitgeprobeerd. Want ik hou echt van lekker ontbijten ;-). Een van mijn succesrecepten is deze gebakken havermout met amandel en rood fruit. Boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten en smaakt heerlijk.

Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en

Ontbijt trifle met Griekse yoghurt, muesli en rabarber

Wil je lekker én gezond ontbijten? Dan is deze ontbijt trifle met Griekse yoghurt, chocolade muesli, rabarber en aardbeien echt iets voor jou! Ik combineerde Griekse yoghurt met mijn chocolade muesli, zelfgemaakte rabarbercompote (zonder toegevoegde suiker) en wat verse aardbeien in een glaasje en dat was een en al genieten.

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Minestrone met tuinbonen, citroen en lente-ui

Wanneer er weer tuinbonen in het seizoen zijn, begin ik heel snel te doppen. Dubbel doppen om precies te zijn, want als ook het stugge vliesje van de tuinboon is verwijderd, smaakt deze het allerlekkerst. Met de allereerste oogst die ik in huis haalde, maakte ik onlangs deze minestrone met

Pesto met pistache en citroen

Ik maakte deze pesto met pistache en citroen voor het eerst in de lente toen ik een verse bos raapstelen kocht die net van het land was gekomen. Deze typische lentegroente is een van mijn grote favorieten vanwege hun kruidige, licht pittige smaak. Je kunt raapstelen rauw eten in een

Witlofsalade met gerookte kip, biet en sinaasappel

Wie mij al wat langer kent, weet dan ik echt geen fan ben van gekookte witlof, maar met rauwe witlof in een salade maak je me helemaal blij. Dus ik dacht eens gek te doen: vandaag komt er gewoon een witlofsalade bij op mijn blog! En wat voor een. Deze

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Chocolade muesli met volkoren granen, pitten, zaden én noten

In de hectiek van het dagelijkse leven wordt het ontbijt vaak vergeten, toch? Maar wat als ik je vertel dat er een makkelijke, gezonde én lekkere oplossing is die je ochtendroutine kan verbeteren? Dat is waar mijn zelfgemaakte chocolade muesli om de hoek komt kijken. Je hebt ‘m heel snel

Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Appelflappen met romige appel-rozijnenvulling

Ik ben mijn hele leven al dol op appelflappen. Tja, wie is er niet groot mee geworden, toch? Maar wat blijkt, ik had nog helemaal geen recept voor appelflappen op mijn blog staan, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Nou is appelflappen maken niet heel erg lastig. Met wat

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca