Wraps met zalm en tzatziki (die je ook op de camping kunt maken)

Soms zijn het juist de simpele dingen die je vakantiegevoel compleet maken. Zoals deze wraps met zalm en tzatziki, die ik ooit bedacht op de camping en maakte in de paellapan van onze camping barbecue, wat echt mijn favoriete buitenkeuken op locatie is. Want geloof me: geef mij een skottelbraai

Couscoussalade met gegrilde groenten, baharat, citroen en nootjes

Samenwerking – Ben je op zoek naar een smaakvolle maaltijdsalade boordevol groenten, kruiden en smaak, maar zonder toegevoegd zout? Dan zit je met deze couscoussalade helemaal goed. In dit recept draait alles om het samenspel van pure smaken: van geroosterde aubergine en puntpaprika tot een kruidige tomatensaus, frisse citroen, het

Italiaanse broodsoep met cannellini bonen en basilicum

Zodra het lente is, verandert mijn behoefte aan eten. De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien, maar de ochtenden en avonden kunnen nog flink fris zijn. Juist dan is deze Italiaanse broodsoep perfect. Je haalt de zon op je bord met rijpe tomaten en basilicum, terwijl

Crispy potato salad met knapperige groenten en gegrilde kip

Samenwerking – Ik ben dol op knapperige aardappels en de crispy potato salad trend is mij daarom natuurlijk niet ontgaan! Ik maakte een voedzame variant met lekker veel knapperige groenten en gegrilde kippendijen. Een heerlijke maaltijdsalade die door al mijn mannen thuis werd goedgekeurd! De Aziatische sauzen van Megachef zorgden

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Steeds vaker prep ik groentegerechten voor meerdere dagen en zet ze daarna klaar in de koelkast. Deze geroosterde bloemkool met paprika, salsa en mijn zelfgemaakte dukkah is er een van. Het is een multifunctioneel groentegerecht, want je kunt het zo eten. Of je combineert het met een (volkoren) tortilla wrap,

Tortilla egg wrap met linzen, spinazie en feta

Ik heb een geweldige lunch voor jullie in petto! Makkelijk te maken en vol vezels, eiwitten en smaak. Het is een tortilla egg wrap met spinazie, feta, avocado én mijn Tex Mex-style crispy chili oil, oftewel de smoky chili crunch. Hiervan maak je een potje vol en daar doe je

Lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille

Zin in een gezonde, snelle en smaakvolle lunch? Deze lauwwarme salade met sperziebonen, wilde zalm en dille zet je in 20 minuten op tafel! Hij is heerlijk fris en kruidig, en je kunt ‘m perfect mealpreppen voor de volgende dag. Of je nu kiest voor verse sperziebonen in het seizoen

Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato Frito® Basil heb

Volkoren bananenbrood met kaneel en noten

Wie mij volgt op Instagram weet ik dat ik een tijdje volkoren bananenbrood recepten heb getest samen met mijn jongste zoon. Ik wilde een volkoren bananenbrood net zo smeuïg smaakte als een plakje ‘gewoon’ bananenbrood. Maar dat deze ook vol zou zitten met voedzame ingrediënten zodat ik in theorie iedere

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ‘m al op zondag en bewaar ‘m vervolgens in de

Smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg

Begin je ochtend feestelijk met deze smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg! Ze zijn niet alleen heerlijk zacht en gevuld met de warme smaak van kaneel, maar de gedroogde abrikozen en de crunch van pecannoten maken deze kaneelbroodjes helemaal af. Het beste van alles? Je maakt ze in een handomdraai met een

Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta

Samenwerking – Deze klassieke Griekse kerstsalade heb ik in een feestelijk jasje gestoken, perfect voor de kerstbrunch! De smaken van frisse komkommer, ingelegde rode ui, kalamata olijven en verse oregano combineren prachtig met de romige opgeklopte feta, die ik extra smaakvol maak met een vleugje knoflookolie. De ster van het

Lunch salade met brie uit de Airfryer

Deze salade met brie combineert knapperige brie, geroosterde Honingtomaten en walnoten met een frisse sla en een zoete touch van honing. De brie wordt zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer. De contrasten in textuur en smaak maken dit een feestelijke en luxe lunch, ideaal voor een

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Ontbijt smoothie met havermout en blauwe bessen

Deze ontbijt smoothie met havermout geeft mij ’s ochtends alles wat ik nodig heb om op te starten en om de ochtend mee door te komen: eiwitten, vezels en goede vetten. En je hebt ‘m in 5 minuten gemaakt! Hieronder vind je het recept van mijn ontbijt smoothie met havermout

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie

Hangop met gebakken paddenstoelen en crispy chili olie is een heerlijk gerecht dat ik persoonlijk graag als lunch eet. Hangop is een dikke, romige yoghurt die ontstaat door het uitlekken van vocht uit volle yoghurt, wat de smaak nog intenser en rijker maakt. Heb je geen hangop in huis of

Boerenkoolpesto met pecorino en hazelnoten

De eerste keer dat ik boerenkoolpesto at, was in Duitsland. Ik leerde daar op traditionele manier de Duitse boerenkool maken en dat was heerlijk stevige kost. De volgende dag kreeg ik een potje boerenkoolpesto mee en ik was verrast door deze winterse variant. Pesto met een stevige, pittige nasmaak. Heerlijk

Voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip

Ik ben dol op salades als lunch en die eet ik het hele jaar door. Een van mijn favorieten van dit moment is deze voedzame caesar salade met miso-rozemarijn kip. Voor deze caesar salade heb ik een paar slimme swaps gemaakt waardoor het een voedzamere salade wordt. Zo vind je

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca