Bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum

Samenwerking – Ik maakte laatst bruschetta’s met de overgebleven saus van deze Spaanse albóndigas en dat was zó ontzettend lekker dat ik ook een variant wilde maken waarvoor je niet eerst een pan vol gehaktballetjes hoeft te maken ;-). Nou, gelukt hoor! Want met de Heinz Tomato Frito® Basil heb

Spaanse albóndigas – kleine gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus

Samenwerking – Wie ooit in Spanje is geweest, kent ze vast: albóndigas, heerlijke gekruide gehaktballetjes die langzaam garen in een smaakvolle tomatensaus. Dit klassieke gerecht wordt in tapasbars vaak geserveerd met brood om de rijke saus tot de laatste druppel op te deppen. Voor mijn versie van albóndigas gebruikte ik

Tex Mex bowl met kipgehakt en geroosterde groenten

Samenwerking – Deze gezonde Tex Mex bowl kan ik iedere week wel eten en is perfect voor de Tex Mex Friday! Hij is gevuld met smeuïg gestoofd kipgehakt, geroosterde wintergroenten, kidneybonen, rucola, een chili-yoghurtsaus én tortillachips die ik maakte van de oat tortilla’s van Santa Maria. Daarmee krijg je weer

Volkoren bananenbrood met kaneel en noten

Wie mij volgt op Instagram weet ik dat ik een tijdje volkoren bananenbrood recepten heb getest samen met mijn jongste zoon. Ik wilde een volkoren bananenbrood net zo smeuïg smaakte als een plakje ‘gewoon’ bananenbrood. Maar dat deze ook vol zou zitten met voedzame ingrediënten zodat ik in theorie iedere

Preirisotto met gebakken pietermanfilet en tomaatkruim

Vandaag staat er een romige preirisotto op het menu en die serveer ik met gebakken pietermanfilet. Een ondergewaardeerde vis uit onze eigen kustwateren, zoals de Noordzee en Atlantische Oceaan. Ik voeg ook nog wat tomaatkruim en verse citroen toe, een heerlijke combi die de delicate smaak van de pieterman versterkt.

Parelcouscous met geroosterde bloemkool en kikkererwten

Voor de drukke dagen binnen ons gezin ben ik dol op avondmaaltijden waar alles in zit qua goede voedingsstoffen en die makkelijk voor te bereiden zijn. Deze parelcouscous met tomaten-paprikasaus, geroosterde bloemkool en kikkererwten valt daar zeker onder. Ik maak ‘m al op zondag en bewaar ‘m vervolgens in de

Zo maak ik mijn erwtensoep zonder varkensvlees

In de klassieke erwtensoep recepten vind je ze natuurlijk allemaal terug. Ik heb het over onder andere varkensribben, schouderkarbonades, speklappen en rookworst. Maar als je nou erwtensoep zonder varkensvlees wilt maken, hoe doe je dat dan? Nou, verrassing!, wij eten ‘m thuis altijd zonder varkensvlees en vandaag deel ik mijn

Kaasdip met witte wijn en tijm

Ik ben echt dol op kaasfondue, maar er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die niet zo goed tegen de geur van gesmolten kaas kunnen. Dus ik ging op zoek naar een kaasdip voor een borrel waarmee ik wel het gevoel van kaasfondue kon creëren, maar er verder niemand

Smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg

Begin je ochtend feestelijk met deze smeuïge kaneelbroodjes van croissantdeeg! Ze zijn niet alleen heerlijk zacht en gevuld met de warme smaak van kaneel, maar de gedroogde abrikozen en de crunch van pecannoten maken deze kaneelbroodjes helemaal af. Het beste van alles? Je maakt ze in een handomdraai met een

Steak taco’s met cranberry salsa

Samenwerking – Deze steak taco’s met cranberry salsa zijn een geweldig Tex Mex gerecht voor deze feestmaand! Ik zou ze maken op kerstavond, derde kerstdag, Oudejaarsdag of gewoon wanneer je er zin in hebt ;-). Ik serveer de steak taco’s afwisselend met een broccolisalade met witte kaas, maar soms ook

Griekse kerstsalade met Looye Honingtomaten en opgeklopte feta

Samenwerking – Deze klassieke Griekse kerstsalade heb ik in een feestelijk jasje gestoken, perfect voor de kerstbrunch! De smaken van frisse komkommer, ingelegde rode ui, kalamata olijven en verse oregano combineren prachtig met de romige opgeklopte feta, die ik extra smaakvol maak met een vleugje knoflookolie. De ster van het

Zalm uit de Airfryer met krokant korstje en pompoen hasselback

Samenwerking – Dit jaar heb ik een kerst dagmenu uit de Airfryer gemaakt en dat was een geweldig succes! Voor het hoofdgerecht heb ik mijn nieuwe dubbele BK Airfryer gebruikt, zodat alles tegelijkertijd bereid kon worden. De zalm uit de Airfryer krijgt een krokant korstje dankzij de dille-panko-topping, terwijl de

Lunch salade met brie uit de Airfryer

Deze salade met brie combineert knapperige brie, geroosterde Honingtomaten en walnoten met een frisse sla en een zoete touch van honing. De brie wordt zacht van binnen en krokant van buiten in de Airfryer. De contrasten in textuur en smaak maken dit een feestelijke en luxe lunch, ideaal voor een

Hertenstoof met cranberry’s en tijm

Een hertenstoof is een klassiek hoofdgerecht wat vaak geserveerd wordt tijdens speciale dagen, vooral met de kerstdagen. De combinatie van mals, langzaam gegaard hertenvlees met de diepe smaken van cranberry’s en tijm maakt dit een geweldig gerecht. Het fijne aan een stoofpot als deze is dat je ‘m van tevoren

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Krokante polenta bites met truffelmayo en bieslook

Ben je op zoek naar een amuse of hapje dat indruk maakt, maar niet ingewikkeld is om te maken? Deze krokante polenta bites met truffelmayonaise zijn precies wat je nodig hebt. De romige polenta vormt de perfecte basis, terwijl de krokante buitenkant en de luxe smaak van truffelmayonaise zorgen voor

Zoete aardappelcurry met kip van Marleen Kookt

Het recept van deze milde zoete aardappelcurry met kip heb ik gekregen van Marleen en ook zij kookt. Al jaren komen er fantastische kant-en-klare maaltijden uit haar keuken die ze eerst alleen bezorgde met de bakfiets in een paar grote steden. Maar inmiddels is haar bezorggebied vergroot naar de volledige

Bouillon met venkel, sjalot, bonen en sardines

Er zijn van die recepten die je gewoon wilt maken als het buiten guur en donker is. Deze geurige bouillon met venkel, bonen en sardines is er zo eentje. Het is een heerlijk hartverwarmend gerecht dat barst van de smaak, dankzij de frisse venkel, romige bonen en de volle sardines.

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca