Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Salade met zoete aardappel, burrata, za’atar en gekonfijte citroen

Ik heb standaard een potje gekonfijte citroen in de koelkast staan. Hiervoor worden hele citroenen gepekeld in water met zout waardoor de structuur van de schil helemaal veranderd, die wordt namelijk zacht. De smaak wordt ook anders. In plaats van friszuur, krijgt de citroen een meer gerijpte smaak. Iets zoutig,

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Pesto met pistache en citroen

Ik maakte deze pesto met pistache en citroen voor het eerst in de lente toen ik een verse bos raapstelen kocht die net van het land was gekomen. Deze typische lentegroente is een van mijn grote favorieten vanwege hun kruidige, licht pittige smaak. Je kunt raapstelen rauw eten in een

Witlofsalade met gerookte kip, biet en sinaasappel

Wie mij al wat langer kent, weet dan ik echt geen fan ben van gekookte witlof, maar met rauwe witlof in een salade maak je me helemaal blij. Dus ik dacht eens gek te doen: vandaag komt er gewoon een witlofsalade bij op mijn blog! En wat voor een. Deze

Oat tortilla’s met avocado, kikkererwten en geroosterde paprika

Samenwerking – De lekkerste lunch tortilla’s maak ik sinds kort met de nieuwe Oat Tortilla’s van Santa Maria! Deze zachte tortilla’s zijn gemaakt met 38% havermeel en bevatten daardoor meer vezels (11 g vezels per 100 gram) dan reguliere tortilla’s (2,5 g vezels per 100 gram). Ze hebben zelfs meer

Kikkererwtensalade met gegrilde groenten en zoetzure rode ui

Peulvruchten zijn een geweldige toevoeging aan salades en ik strooi er daarom rijkelijk mee in mijn saladeschalen! Deze kikkererwtensalade is een van mijn laatste creaties en die ga ik deze lente en zomer nog wel vaker maken, want de smaak was top! Lekker fris, kruidig en helemaal in balans door

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Bietensalade met bramen, pecannoten en Comté

Bramen houden het binnen de familie van het zachte, rode fruit het langst vol in het wild. Tot zeker eind september en soms nog wel in oktober blijven ze groeien. Dat bracht me op het idee om er aan het einde van het seizoen een licht herfstige salade van te

Zelfgemaakte aioli van Ted

Voordat ik jullie ga verblijden met het recept van deze zelfgemaakte aioli is het eerst tijd voor een verhaaltje. Oorspronkelijk kom ik uit Leerdam en daar heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Mijn moeder woont er nog steeds en daar gaan we geregeld op bezoek. Soms willen we even gezellig

Snelle tomatensalade met sjalot en oregano

Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij

Pastasalade met mais, spinazie en pestodressing

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook nacho chips

Samenwerking – Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die

Salade met aardbeien, gegrilde asperges en oude kaas

Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping. Je kunt deze

Salade met rode kool, gerookte kip, mais en sojadressing

Deze salade met rode kool heb je supersnel gemaakt. Het is een voedzame salade door de zilvervliesrijst, linzen en gerookte kip en krijgt veel smaak door de sojadressing en lente-ui. Zeker nu het weer wat warmer wordt, gaan we langzaam thuis ook weer wat meer maaltijdsalades eten. Deze salade met

Aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslook en ei

Het aspergeseizoen is weer begonnen en daar word ik een vrolijk mens van! Okay, een nog vrolijker mens dan ;-). Ik heb de afgelopen tijd al flink wat recepten ermee gemaakt en vandaag is het tijd voor mijn nieuwe aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslookdressing en zachtgekookt ei. Asperges worden vaak met

Bagel met wilde Alaska zalm, zoetzure venkel en roomkaas

Samenwerking – Er zijn een handjevol gerechten die ik met enige regelmaat opnieuw bestel als ik buiten de deur lunch. Een bagel met zalm is er absoluut een van, maar dan wel als ik op de kaart zie staan dat ze ‘m bereiden met wilde gerookte zalm. Qua smaak is

broodje halloumi met jalapeno sjalotspread 1

Broodje halloumi met jalapeño-sjalotspread

Halloumi is heerlijk om te bakken in de pan. Eenmaal goudbruin gebakken kun je de plakken perfect gebruiken voor een vegetarisch broodje. Maar alleen halloumi op een broodje is een beetje saai en daarom bedacht ik deze jalapeño-sjalotspread erbij. Voor iedereen die wel een beetje pit wil toevoegen aan zijn

hartige groentecake met courgette en honingtomaten 1

Hartige groentecake met courgette en Honingtomaten

Afgelopen week deelde ik met jullie al mijn hartige cupcakes met Honingtomaten en vandaag staat er nog een hartig baksel op de planning. Ik bakte onlangs namelijk deze hartige groentecake met courgette en Honingtomaten en dat was een schot in de roos. Want naast een heerlijk tussendoortje is het ook

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

hartige cupcakes met honingtomaten voor in de lunchtrommel 1

Hartige cupcakes met Honingtomaten voor in de lunchtrommel

Samenwerking – Na 6 heerlijke zomervakantieweken gaan onze jongens vandaag weer naar school. Zij hebben er onwijs veel zin in, en ik inmiddels ook ;-). Mooi moment om de inhoud van de lunchtrommel weer eens een beetje aandacht te geven en daarvoor heb ik vandaag een heerlijk recept voor jullie,

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer