Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Ik kwam tot de ontdekking dat er nog helemaal geen recept voor pasta pesto hier op de blog stond. Terwijl dat een van mijn favoriete pastagerechten is. Ik dook om die reden de keuken in en maakte een heerlijke versie met kippendijen en cherrytomaten. Eet je je pasta pesto liever vegetarisch? Laat dan de kip gewoon uit het recept.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr (volkoren) penne
  • 60 gr verse basilicum + extra voor garnering
  • 30 gr geroosterde pijnboompitten + extra voor garnering
  • 2 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas + extra, geraspt
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 gr kippendijen, in blokjes
  • bakolijfolie
  • 300 gr cherrytomaten, gehalveerd

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten

1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, houd een kopje kookvocht achter, en bewaar de pasta in de warme pan met de deksel erop.

2. Maak de pesto door de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas fijn te malen in een hakmolen of keukenmachine. Schenk de olijfolie extra vergine erbij, maal nog even door en breng op smaak met zout en peper.

3. Verhit een hapjespan en bak de kippendijen aan in 2 el bakolijfolie tot de blokjes gaar en goudbruin zijn. Zet het vuur lager en roer de cherrytomaten en pesto erdoor. Verwarm 2 minuten en schep daarna alles door de warme pasta. Voeg een scheutje kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef en breng eventueel extra op smaak.

4. Garneer de pasta met blaadjes basilicum, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

Recept & fotografie: Francesca

Smakelijk delen en printen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pasta pesto met kip en cherrytomaten”