Pesto aardappelschijfjes met citroenkip

Er zijn dagen bij in de week dat ik echt in rap tempo de avondmaaltijd op tafel moet hebben staan. De dinsdag is daar een goed voorbeeld van. Nadat ik de 7-jarige van school heb opgehaald staat er crossfit en judo voor hem op de planning. Daarna leg ik mijn …

Er zijn dagen bij in de week dat ik echt in rap tempo de avondmaaltijd op tafel moet hebben staan. De dinsdag is daar een goed voorbeeld van. Nadat ik de 7-jarige van school heb opgehaald staat er crossfit en judo voor hem op de planning. Daarna leg ik mijn functie als taxichauffeur neer en duik de keuken in om voor iedereen te koken. Waarvoor ik niet langer dan 20 minuten heb, omdat ik dan zelf weer in de auto stap om naar mijn theaterles te gaan.

Haasten, rennen en vliegen dus…maar alsnog wil ik nog steeds wel lekker en bewust eten. Vaak roep ik op die momenten de hulp in van onze Airfryer, omdat je daar razendsnel iets in kunt bereiden. Zo maakte ik er afgelopen dinsdag heerlijke pesto aardappelschijfjes in en serveerde die met citroenkip, spinazie en cherrytomaten. Een waanzinnig lekker 20 minuten-recept waar iedereen bij ons thuis van heeft gesmuld!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 verpakking CêlaVíta Airfryer Schijfjes
  • 2 volle el basilicumpesto (deze keer zelf gekocht, want ik had maar 20 minuten)
  • 200 gr cherrytomaten aan de tak
  • bakolijfolie
  • 400 gr kipfilet of -dijen
  • 50 ml slagroom
  • 1 (biologische) citroen
  • 200 gr (baby)spinazie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 4 takjes basilicum, alleen de blaadjes

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Verwarm de Airfryer voor op 175 graden. Meng de aardappelschijfjes met de basilicumpesto en doe ze daarna in het mandje. Bak 19 minuten. Leg de laatste 3 minuten de cherrytomaten (licht besprenkeld met olijfolie) aan de zijkanten van de schijfjes zodat die worden geroosterd.

2. Terwijl de aardappelschijfjes worden gebakken, snijd je de kip in repen. Verhit een koekenpan en bak de reepjes kip op hoog vuur rondom bruin aan in een scheutje bakolie. Zet daarna het vuur lager en blus de kip af met slagroom. Rasp de schil van de citroen erboven en roer de spinazie erdoor tot deze net is geslonken. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Ik heb het sap van een halve citroen erdoor gedaan, maar wij houden thuis allemaal van zuur.

3. Inmiddels heb je vier borden klaarstaan, ligt het bestek en potje met resterende pesto op tafel (dat is namelijk lekker bij je aardappelschijfjes straks), is het piepje van je Airfryer gegaan en zijn je aardappelschijfjes gaar. Strooi als laatste een snufje zout erover.

4. Verdeel de citroenkip met spinazie over de borden en schep daar de aardappelschijfjes op. Garneer met de geroosterde cherrytomaten en blaadjes basilicum en serveer direct.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)