Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Picknick sandwich met burrata, Looye Honingtomaten en pesto

Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl

Spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum

Deze spaghetti met geroosterde aubergine en basilicum is niet alleen bijzonder lekker, maar zit ook nog eens boordevol vezels. Als dat geen win-win situatie is! Sinds ik mijn voedingspatroon heb omgegooid eet ik veel meer vezels op een dag. Die haal ik enerzijds uit groenten en fruit, pitten, zaden en

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Geroosterde groenten met tomaat en pul biber olie

Soms neem je een hap van iets en daarna kun je niet meer stoppen met eten. Dat overkomt me eigenlijk vrij vaak, maar toen ik plaats nam aan de eettafel van Hilal, beter bekend als Moons Kitchen, was ik verloren. Alles wat op tafel stond was buitengewoon lekker, maar haar

Snelle tomatensalade met sjalot en oregano

Deze snelle tomatensalade met sjalot en oregano is geïnspireerd op de tomatensalade die we in de Algarve altijd geserveerd kregen bij de piri-piri kip. Op de saladeschaal vond je verse, zeer smakelijke plakjes tomaat die gecombineerd werden met rauwe ui, gedroogde oregano, olijfolie en rode wijnazijn. Wat fantastisch smaakte bij

Caprese salade van de barbecue

Ik hoor je denken: “Hoe maak je in hemelsnaam een caprese salade OP de barbecue?”. Nou, dat lukt natuurlijk ook niet, want dan zijn je tomaten zacht en je mozzarella gesmolten. Maar! Je kunt wel wat elementen toevoegen waardoor het toch echt een caprese salade VAN de barbecue wordt ;-).

gevulde tomaten met rijstsalade en olijven 1

Gevulde tomaten met rijstsalade en olijven

Deze gevulde tomaten zijn een heerlijk bijgerecht voor een zomerse maaltijd in de tuin of voor tijdens de barbecue. Maar ook als lunch eet ik ze graag en als je kleine trostomaatjes gebruikt, kun je er een leuk hapje van maken. Ze zijn geïnspireerd op de Argentijnse ‘tomates rellenos’, de

smokey pizzasaus 1

Smokey pizzasaus

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker!

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Chokha van aubergine en tomaat

De eerste keer dat ik chokha at was tijdens een weekendje weg met mijn schoonfamilie. Er werden wat aubergines en tomaten geroosterd in de houtskool en daar maakte mijn schoonzus een sambal van. Dat is dus chokha, een sambal gemaakt van groenten, en het is een ware smaakexplosie! Vaak wordt

Gezonde lasagne met extra groenten en vezels

Samenwerking – In de categorie ‘gezondere gerechten’ die ik samen met PLUS ontwikkel, heb ik weer een van mijn favoriete comfort food gerechten voedzamer gemaakt. Deze keer heb ik een gezonde lasagne gemaakt die qua smaak zo dicht mogelijk bij de klassieke variant ligt. Dus nog steeds met een gehaktvulling

Savooiekoolstamppot met koolrolletjes

Eigenlijk krijgen jullie vandaag twee recepten van me. Want ik vertel hoe je een heerlijke savooiekoolstamppot maakt met roergebakken kool, uitgebakken rookworst en mosterd. En ik leg uit hoe je heerlijke koolrolletjes maakt met gehaktvulling en een tomatensaus. Los al heerlijk, maar gecombineerd nog beter! Geniet van deze lekkere savooiekoolrecepten.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer