Tip! Hoe rol je een springroll?

Springrolls zijn een echte treat. Boordevol verse groenten die je eerst heel fijn in reepjes snijdt voordat je ze samen met kruiden en vlees of kip in vellen rijstpapier vouwt. Klinkt heel simpel en dat is het eigenlijk ook, je moet alleen even weten wat de truc is om ze te vouwen. En daarom heb ik vandaag voor jullie dit filmpje van Tablespoon.com in de Vrijdag Kooktip: hoe rol je een springroll?

En omdat ik er gelijk trek van kreeg, wilde ik jullie ook nog trakteren op een recept voor Vietnamese springrolls. Nou heb ik daar op Francesca Kookt! nog geen recept voor staan en na een kleine zoektocht kwam ik op de blog van Simone’s Kitchen terecht. Mocht je haar nog niet kennen, dan gelijk volgen! Want Simone maakt de meest heerlijke recepten en watertandende food foto’s. In maart ga ik bij haar op foodfotografie cursus om de fijne kneepjes van het vak te leren. Naast fotograferen, reist Simone graag de wereld af en ontdekt ze buitenlandse keukens. In haar blog lees je een prachtig reisverslag van Vietnam en ze geeft je een recept voor de Vietnamese springrolls. Ik wilde er gelijk mijn tanden in zetten en ga ze heel snel maken.

Vietnamese springrolls_simone's kitchen

Terwijl ik bezig was, vond ik ook nog een recept voor springrolls met garnalen op de site van Simone. Ook al zo verrukkelijk!

Garnalen springrolls_Simone's Kitchen

Ben benieuwd, wie gaat er allemaal springrolls maken dit weekend? 😉

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)