hoera welkom op de nieuwe site francescakookt

Hoera! Welkom op de nieuwe site van Francesca Kookt

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5

de favoriete restaurants van francesca kookt mei 2022 scaled 1

De favoriete restaurants van Francesca Kookt

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Van een heerlijk diner met mijn man, gezin, familie of vrienden word ik ontzettend blij. En aangezien ik ook heel graag nieuwe gerechten proef, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe restaurants bezoek. Ik heb alleen niet altijd tijd

Alles wat je wilt weten over Japanse messen

Ik krijg regelmatig vragen over de aanschaf en onderhoud van keukenmessen. Mijn eerste antwoord is altijd dat ik groot fan ben van Japanse messen. Maar de wereld van Japanse keukenmessen is groot en het kan een uitdaging zijn om keuzes te maken binnen alle verschillende messen en series die er

Zo verspil je nooit meer een citroen

De felgele en frisse citroen is een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik heb altijd wel een paar biologische citroenen in huis. Het sap geeft een friszuur accent aan soepen en curry’s. Ik voeg plakjes toe aan mijn dagelijkse waterkan met soms wat verse kruiden. Ik gebruik het

Mijn paasbrunchbox en meer zalig lekkers voor Pasen

Het is bijna Pasen! En speciaal voor deze paasdagen heb ik een Zalige Paasbrunchbox samengesteld met allemaal producten van Nederlandse bodem. Naast de box is er nog tal van ander paaslekkers te bestellen. Van gevulde paaskip, beenham, Hollandse asperges, boerenboter met karamel, vlierbloesemsiroop tot wijn. Het volledige aanbod vind je

Huishoudschema van een huishoudkluns

Als ik iets niet kan is het gestructureerd zijn, op geen enkel vlak eigenlijk ;-). Dat kun je als zwakte ervaren of je maakt er je kracht van. Want ook al ben ik niet gestructureerd, ik krijg bijna alles voor elkaar. Echter, ik heb ontdekt dat het me meer energie

Fijne feestdagen en tot in 2022!

Lieve allemaal, ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe, met veel lekker eten uiteraard, die je hopelijk met de mensen die je het meest lief hebt kunt doorbrengen. Ik ga dat ook doen. Kleiner dan anders, maar nog warmer dan anders. En dat waardeer ik nog meer dan anders ❤.

De antwoorden op al jullie kerstkookvragen!

Kerstkookvraag is volgens mij niet eens een officieel woord… Maar ik vind het een prachtige, allesomvattende term voor alle vragen die ik de afgelopen tijd van jullie heb ontvangen. De kerstkookvragen die ik heb ontvangen via mail, DM en in reacties op social media heb ik gebundeld in dit artikel

Wat is piment en wat kun je ermee?

“Hoi Francesca, wat is piment, heeft het een specifieke smaak en kan ik het ook vervangen door bijvoorbeeld nootmuskaat of kruidnagel?” Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is ook niet heel gek, want ik gebruik veelvuldig piment in mijn recepten. Dus ik vond het tijd om deze vraag

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

De herfst is een van mijn favoriete seizoenen op culinair gebied en mijn blog puilt dan ook uit van de herfstrecepten. Ik vind het heerlijk om verwarmende gerechten te koken met aardse ingrediënten zoals knolselderij en pastinaak, te experimenteren met alle soorten pompoen en eindeloos te bakken met appels die

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

5x Tex Mex gerechten voor de vrijdag

Ben je net als ik ook zo dol op de Tex Mex keuken? Dan ga je blij worden van dit artikel met mijn 5 favoriete Tex Mex gerechten voor de vrijdag! Stuk voor stuk ultiem comfortfood, alhoewel ik bijna alle gerechten uit deze keuken wel vind passen binnen deze categorie,

Zo verspil je nooit meer brood

Brood is een van de meest verspilde voedingsmiddelen in Nederland. Volgens Samen Tegen Voedselverspilling worden wekelijks 60 miljoen boterhammen verspild, wat circa 4 boterhammen per persoon is. Of zoals ik het onlangs bij het Voedingscentrum las: dat huishoudens wekelijks zo’n 2 miljoen kilo aan diverse broodsoorten van de afvalbak kunnen

5x Herfstige recepten met appel

Vanaf september begint het grote Nederlandse appelseizoen weer. Mijn favoriete appelrassen Elstar, Maribelle en Boskoop (die je misschien ook wel kent als Goudreinet) kunnen alweer (of bijna) geplukt worden en daarna is het genieten geblazen. Daarom vond ik het tijd om 5 van mijn favoriete herfstige recepten met appel voor

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)