10x recepten met sinaasappel 1

10x Recepten met sinaasappel

Sinaasappel is een van mijn favoriete smaakmakers in het herfst- en winterseizoen. Van sap, rasp tot hele plakjes. Altijd subtiel, want als ik puur sinaasappelsap wil drinken, pers ik wel een sinaasappel uit. In dit artikel vinden jullie een overzicht van 10 verrassende recepten met sinaasappel, inclusief een paar feestelijke

5 verrassende recepten met knolselderij 1

5x Verrassende recepten met knolselderij

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor de herfst en winter en daarom heb ik voor jullie 5 verrassende recepten met knolselderij op een rijtje gezet. Deze witte knol groeit deels onder de grond en kun je herkennen aan de mooie selderijplanten die bovengronds uit de knol groeien. Het

15x gevarieerde recepten met aardappel 1

15x Gevarieerde recepten met aardappel

Aardappel is een van mijn favoriete ingrediënten om mee te koken. Ik ben dol op de smaak en veelzijdigheid, je kunt er alle kanten mee op in de keuken! Denk aan koken, bakken, grillen, roosteren, poffen, vullen, pureren en stomen. Niet voor niets staat mijn blog vol met aardappel recepten.

hoera welkom op de nieuwe site francescakookt

Hoera! Welkom op de nieuwe site van Francesca Kookt

Vandaag, exact 10 jaar geleden, publiceerde ik mijn allereerste blog. Ik had toen niet kunnen dromen wat dat allemaal teweeg zou brengen. Mijn baan in de reclamewereld verruilde ik voor een onzekere toekomst waarin ik mijn gevoel en passie volgde. Met Francesca Kookt, miljoenen bezoekers, duizenden recepten en verhalen, 5

de favoriete restaurants van francesca kookt mei 2022 scaled 1

De favoriete restaurants van Francesca Kookt

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Van een heerlijk diner met mijn man, gezin, familie of vrienden word ik ontzettend blij. En aangezien ik ook heel graag nieuwe gerechten proef, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe restaurants bezoek. Ik heb alleen niet altijd tijd

Alles wat je wilt weten over Japanse messen

Ik krijg regelmatig vragen over de aanschaf en onderhoud van keukenmessen. Mijn eerste antwoord is altijd dat ik groot fan ben van Japanse messen. Maar de wereld van Japanse keukenmessen is groot en het kan een uitdaging zijn om keuzes te maken binnen alle verschillende messen en series die er

Zo verspil je nooit meer een citroen

De felgele en frisse citroen is een van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik heb altijd wel een paar biologische citroenen in huis. Het sap geeft een friszuur accent aan soepen en curry’s. Ik voeg plakjes toe aan mijn dagelijkse waterkan met soms wat verse kruiden. Ik gebruik het

Mijn paasbrunchbox en meer zalig lekkers voor Pasen

Het is bijna Pasen! En speciaal voor deze paasdagen heb ik een Zalige Paasbrunchbox samengesteld met allemaal producten van Nederlandse bodem. Naast de box is er nog tal van ander paaslekkers te bestellen. Van gevulde paaskip, beenham, Hollandse asperges, boerenboter met karamel, vlierbloesemsiroop tot wijn. Het volledige aanbod vind je

Huishoudschema van een huishoudkluns

Als ik iets niet kan is het gestructureerd zijn, op geen enkel vlak eigenlijk ;-). Dat kun je als zwakte ervaren of je maakt er je kracht van. Want ook al ben ik niet gestructureerd, ik krijg bijna alles voor elkaar. Echter, ik heb ontdekt dat het me meer energie

Fijne feestdagen en tot in 2022!

Lieve allemaal, ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe, met veel lekker eten uiteraard, die je hopelijk met de mensen die je het meest lief hebt kunt doorbrengen. Ik ga dat ook doen. Kleiner dan anders, maar nog warmer dan anders. En dat waardeer ik nog meer dan anders ❤.

De antwoorden op al jullie kerstkookvragen!

Kerstkookvraag is volgens mij niet eens een officieel woord… Maar ik vind het een prachtige, allesomvattende term voor alle vragen die ik de afgelopen tijd van jullie heb ontvangen. De kerstkookvragen die ik heb ontvangen via mail, DM en in reacties op social media heb ik gebundeld in dit artikel

Wat is piment en wat kun je ermee?

“Hoi Francesca, wat is piment, heeft het een specifieke smaak en kan ik het ook vervangen door bijvoorbeeld nootmuskaat of kruidnagel?” Deze vraag krijg ik steeds vaker en dat is ook niet heel gek, want ik gebruik veelvuldig piment in mijn recepten. Dus ik vond het tijd om deze vraag

25x Herfstrecepten van zoet tot hartig

De herfst is een van mijn favoriete seizoenen op culinair gebied en mijn blog puilt dan ook uit van de herfstrecepten. Ik vind het heerlijk om verwarmende gerechten te koken met aardse ingrediënten zoals knolselderij en pastinaak, te experimenteren met alle soorten pompoen en eindeloos te bakken met appels die

Zo verspil je nooit meer gekookte rijst

Als we nooit rijst zouden koken, zou er ook vrijwel geen rijst worden verspild. Want in gedroogde vorm is rijst ontzettend lang houdbaar, jaren zelfs. Vooral als je het goed droog, liefst in goed afgesloten potten of zakken, bewaard. Maar gekookte rijst is een heel ander verhaal. Eenmaal bereid is

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)