Zalm uit de Airfryer met krokant korstje en pompoen hasselback

Samenwerking – Dit jaar heb ik een kerst dagmenu uit de Airfryer gemaakt en dat was een geweldig succes! Voor het hoofdgerecht heb ik mijn nieuwe dubbele BK Airfryer gebruikt, zodat alles tegelijkertijd bereid kon worden. De zalm uit de Airfryer krijgt een krokant korstje dankzij de dille-panko-topping, terwijl de

Hertenstoof met cranberry’s en tijm

Een hertenstoof is een klassiek hoofdgerecht wat vaak geserveerd wordt tijdens speciale dagen, vooral met de kerstdagen. De combinatie van mals, langzaam gegaard hertenvlees met de diepe smaken van cranberry’s en tijm maakt dit een geweldig gerecht. Het fijne aan een stoofpot als deze is dat je ‘m van tevoren

Pompoen carpaccio met sinaasappel en geitenkaas

Wil je je gasten verrassen met een vegetarisch voorgerecht dat er spectaculair uitziet, maar eigenlijk heel eenvoudig te maken is? Dan is deze pompoen carpaccio precies wat je zoekt! Dunne plakjes flespompoen vormen de basis van dit kleurrijke gerecht. Ze worden geroosterd en daarna gegarneerd met een sinaasappeldressing, romige geitenkaas,

Krokante polenta bites met truffelmayo en bieslook

Ben je op zoek naar een amuse of hapje dat indruk maakt, maar niet ingewikkeld is om te maken? Deze krokante polenta bites met truffelmayonaise zijn precies wat je nodig hebt. De romige polenta vormt de perfecte basis, terwijl de krokante buitenkant en de luxe smaak van truffelmayonaise zorgen voor

Siciliaanse caponata

Als je aan Sicilië denkt, komen de pure smaken van de Middellandse Zee al snel naar boven. En daar, midden in die rijke culinaire traditie, staat caponata op een voetstuk. Dit iconische gerecht is een heerlijke zoetzure groentestoof met aubergine in de hoofdrol. Het is een smeltkroes van smaken en

Loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo

Samenwerking – Zin in een avondje Tex Mex thuis? Maak dan deze loaded nacho’s met gehakt, paprika en pico de gallo! Een loaded nacho’s schotel die vol smaak zit en heel makkelijk te maken is. Het gehakt bak je vooraf samen met de paprika en kruidige taco specerijen. Daarna maak

3x alcoholvrije drankjes voor zomerse dagen

Steeds vaker kies ik voor alcoholvrije drankjes. Ik vind het lekker en voel me er beter door, ook de volgende dag. En dat is me veel waard! Door de ruime keuze in alcoholvrije alternatieven die er tegenwoordig is, wordt het je ook wel heel makkelijk gemaakt om heerlijke alcoholvrije drankjes

Mini pavlova’s met rabarber en limoenroom

Het geheim van een perfecte pavlova zit ‘m in de textuur: knapperig van buiten en met een zachte, marshmallowachtige kern. Dit bereik je door de meringue langzaam en geduldig te bakken. Als je geen haast hebt, maak je zo gemakkelijk de perfecte pavlova. Of deze mini pavlova’s met rabarber en

Zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille

Samenwerking – Ook in de zomer eten wij graag Tex Mex gerechten. Dit seizoen leent zich er geweldig voor om te experimenteren met frisse smaken in combinatie met de welbekende kruidige Tex Mex specerijen. Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn zalmtaco’s met koolsalade, citroen en dille. Heerlijk

Bloemkool tempura met zeewierchips

Helemaal verslingerd ben ik aan dit nieuwe borrelhapje. De bloemkool tempura wordt lekker sticky door de kruidige ketjapsaus en combineert perfect met de krokante spicy zeewiersnacks. Als je deze bloemkool tempura gaat maken, is het wel belangrijk dat je de roosjes bloemkool op het laatste moment frituurt. Want zo blijft

Gnocchi alla sorrentina

Vandaag neem ik jullie mee naar de zonnige kust van Italië met een heerlijk gerecht: Gnocchi alla sorrentina. Deze klassieker uit Sorrento, een stadje in de regio Campanië, combineert zachte aardappelgnocchi met een rijke tomatensaus, verse basilicum en romige mozzarella. Het resultaat? Een onweerstaanbaar lekker comfort food gerecht dat je

Lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache

Groot fan ben ik van toetjes die je helemaal kunt voorbereiden en zo uit de koelkast tovert. Deze lemon curd mousse met blauwe bessen en pistache is daar een mooi voorbeeld van. Je kunt de lemon curd mousse al een dag eerder maken en vlak voor serveren garneer je de

Tomatenboter met Italiaanse kruiden

Boter, en dan bedoel ik echte roomboter, is een van mijn lievelingsproducten. Zo heb ik altijd smeerbare gezouten boter in huis en ligt er standaard een rolletje zelfgemaakte kruidenboter in de vriezer voor een spontane borrel of barbecue. Deze tomatenboter met Italiaanse kruiden heb ik onlangs toegevoegd aan mijn favorietenlijstje,

Appelflappen met romige appel-rozijnenvulling

Ik ben mijn hele leven al dol op appelflappen. Tja, wie is er niet groot mee geworden, toch? Maar wat blijkt, ik had nog helemaal geen recept voor appelflappen op mijn blog staan, maar daar gaat vandaag verandering in komen. Nou is appelflappen maken niet heel erg lastig. Met wat

Gevulde kiprolletjes met krieltjes en citrus-botersaus

Samenwerking – Gevulde kiprolletjes is een van mijn meest favoriete gerechten voor de feestdagen of een etentje. Het is makkelijk om te maken, betaalbaar, je kunt eindeloos variëren met de vulling en het is een echte gezinsfavoriet. Dus ook dit jaar staat ‘ie weer op het menu gedurende de feestmaand!

Pompoencake met salie en hazelnoten

Pompoen is een van mijn favoriete groenten om mee te bakken, zowel zoet als hartig. Geroosterde pompoen in combinatie met salie vind ik altijd zalig en dat inspireerde me voor dit pompoencake recept. Deze pompoencake is ontzettend makkelijk om te maken en ziet er enorm feestelijk uit, omdat ik ‘m

Gingerbread Viennetta ijstaart met karamel popcorn

Het sluitstuk van mijn makkelijke kerstdiner voor 2023 is deze Gingerbread Viennetta ijstaart met chocolade en karamel popcorn! Ja, je leest het goed…ik heb een Viennetta ijstaart gemaakt met chocoladelagen ertussen. Maar voordat ik dat deed, bracht ik het vanille-ijs verder op smaak met warme specerijen zoals gember, kaneel en

Geitenkaasdip met pistache en cranberry

Deze romige geitenkaasdip maak je in een handomdraai en smaakt heerlijk bij de borrel of als start van een feestelijk diner in combinatie met deze zelfgemaakte glühwein. Voor de dip combineer ik geitenkaas met ricotta als basis en daar gaat nog wat Parmezaanse kaas, honing, sinaasappel en zwarte peper bij.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca