formulekip azeri plov met bbq kip van shaiff 1

FormuleKip: Azeri plov met BBQ kip van Shaiff

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Shaiff. “Koning van de maaltijden”, dat sprak mij gelijk aan :-). Oftewel plov gara, luchtig gegaarde rijst met

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Samenwerking – Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Samenwerking – Met een rode roos en een tot de nok toe gevulde tas reed ik naar Gouda. Onderweg naar Tineke & Marcel die net zijn uitgeroepen tot Buurtheld van het Jaar door PLUS en daarom ging ik voor ze koken. Tijd om hen eens flink te verwennen, als kleine

Gebruinde kruidenboter met salie en zeezout

Wanneer ik gebruinde boter eet of zelfs alleen ruik, maakt mijn hart een sprongetje en in de wereld van boterliefhebbers ben ik zeker niet de enige die daar zo op reageert. Als je dan gebruinde boter hebt gemaakt en weer koelt, kun je er vervolgens een gebruinde kruidenboter van maken.

Mini saucijzenbroodjes met Thaise currypasta

Ik ben dol op Thaise currypasta en gebruik het regelmatig in mijn gerechten. Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als ik daarmee veel

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van. Als je toch al aan het grillen bent, kun je

Gehaktballetjes met cranberrysaus + 2 extra hapjes

Deze mini gehaktballetjes met cranberrysaus zijn heel feestelijk om te serveren als hapje tijdens het kerstdiner en combineren heel goed met de kerstpunch. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze goed voorbereiden. Voor de saus combineerde ik cranberry- en barbecuesaus met tijm en rozemarijn. Heel veel

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij. De kippenvleugels laat je eerst marineren in een mengsel van limoncello, olijfolie, knoflook en maizena en

knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen 1 1

Knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen

Knolselderij is een geweldige groente om als basis voor een romige soep te gebruiken. Je hoeft daarvoor niet eens room te gebruiken. Voor deze knolselderijsoep roosterde ik de knolselderij eerst met onder andere tijm en gerookt paprikapoeder. Dit liet ik na het roosteren nog even kort koken en daarna was

Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm

Ik ben dol op tarte tatins met groenten en het leek me zo leuk om daar eens een mini variant van te maken. En dat werden deze mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm. Ik koos voor rode ui als basis die ik eerst licht heb aangebakken. Daarna

Vegan paté met pistache

Paté is een heerlijke aanvulling tijdens een borrel of als start van een etentje. In de decembermaand zijn er tal van zalige patésoorten verkrijgbaar. Maar als je vegetarisch eet, zijn deze niet aan je besteed. Ik besloot daarom een vegetarische paté te maken die uiteindelijk zelfs compleet plantaardig werd. Deze

Chinese pannenkoekjes met lente-ui

Ze heeft het weer voor elkaar gekregen! En ‘ze’ is in dit geval Susan Aretz die haar tweede Borreltijd boek heeft uitgebracht. In het nieuwe kookboek Wereldwijd Borreltijd reis je de wereld rond voor inspiratie om werelds te borrelen. De rondreis bracht mij bij deze Chinese pannenkoekjes met lente-ui die

Halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus

Deze halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus zijn geweldig om te serveren als vegetarisch voorgerecht tijdens een feestelijk diner. Halloumi is een kaas met stevige structuur die gemaakt wordt van schapen-, geiten- en vaak ook koemelk. Door die structuur kun je ‘m perfect grillen of, in dit geval, gebruiken om mooie

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)