Disclaimer

Reviews

Op Francesca Kookt lees je regelmatig reviews. Van onder andere producten, restaurants, kookboeken en evenementen. Voor sommige reviews betaal ik de producten of entree zelf. Restaurants bezoek ik meestal op eigen initiatief, zo kan ik de prijs-kwaliteit het meest eerlijk beoordelen. Ik krijg ook regelmatig producten toegestuurd en als ik over iets oprecht enthousiast word, krijgt het een plekje op mijn blog of social kanalen. Ongeacht of ik iets gekregen, toegestuurd of zelf betaald heb: ik deel er altijd mijn oprechte, eerlijke mening over. Als ik iets gratis heb gekregen of ergens voor uitgenodigd ben, lees je dat altijd aan het einde van mijn artikel, recept of social post.

Persreizen

Voor mijn rubriek Culinair op reis ga ik af en toe op reis in binnen- of buitenland. Net als voor de reviews geldt dat ik dit soms zelf bekostig of dat ik ervoor word uitgenodigd. Als het een persreis betreft, dan vertel ik dat er in het reisverslag altijd bij, ook door wie ik ben uitgenodigd. In de reisverslagen lees je mijn eerlijke mening en als ik niet enthousiast ben, komt het ook niet op mijn blog. Maar dat geldt eigenlijk voor alles wel ;-).

Samenwerkingen

Je vindt op mijn blog ook samenwerkingen. Dit zijn gesponsorde artikelen waar merken voor betalen. Een manier waarop bloggers hun geld verdienen, je kunt het een beetje vergelijken met advertenties in een magazine. Alleen ga ik dan zelf met een product of merk aan de slag, test of proef het eerst en maak er vaak een recept mee. Zo weet ik zeker dat het klopt, lekker is en dat ik het met een gerust hart aan jullie kan adviseren.

Er zijn een aantal regels waar ik me strikt aan hou bij samenwerkingen met adverteerders. Zo publiceer ik alleen artikelen over merken of foodgerelateerde onderwerpen waar ik zelf achter sta. Geloof me, er zijn ook voldoende verzoeken van adverteerders die worden geweigerd ;-). Ik ben degene die bepaalt of ik een samenwerking wil aangaan en niet andersom.

Ik publiceer vervolgens alleen als ik de volledige eindredactie heb en mijn eigen, eerlijke mening kan publiceren. Dat geldt zowel voor alle artikelen op mijn blog als de posts op mijn social kanalen.

De laatste regel is dat ik volledig transparant wil zijn hierover naar jullie. Daarom lees je aan het begin van het artikel altijd het woord ‘Samenwerking’ (voorheen was dit ‘Sponsored’) en onderaan het artikel de tekst ‘Dit is een samenwerking met…’. Zo is voor jullie gelijk duidelijk dat ik ervoor betaald heb gekregen en door wie.

Social media

Als ik een aankondiging van een samenwerking plaats op een van mijn social media kanalen dan maak ik dat kenbaar door aan het eind van de post de hashtag #samenwerking (voorheen was dit #spon) te plaatsen. Dit doe ik ook bij een social media post waar een adverteerder voor heeft betaald.

Als ik iets deel over een product dat ik heb gekregen, maak ik dit duidelijk met #gekregen. Als ik uitgenodigd ben om mee op reis te gaan zie je dit door #persreis en bij restaurant- of evenementbezoeken waar ik voor uitgenodigd ben, zet ik er #uitgenodigd bij. Ik plaats nooit iets op social media (of op mijn blog) waar ik niet enthousiast over ben, dat is een belofte. Mijn mening is niet te koop.

Auteursrecht en externe bronnen

De inhoud van deze website, inclusief recepten, teksten, afbeeldingen en filmpjes, is eigendom van Francesca Kookt tenzij anders vermeld. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gekopieerd. Ook ik maak gebruik van externe bronnen voor research en fotografie en ben zeer zorgvuldig in het vermelden van de bronnen. Maar mocht dit ergens niet goed zijn gegaan dan hoor ik dat graag zodat ik het zo snel mogelijk recht kan zetten.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)