Disclaimer

Reviews

Op Francesca Kookt lees je regelmatig reviews. Van producten, restaurants, kookboeken, evenementen en meer. Voor sommige reviews betalen we de producten of de entree zelf. Restaurants bezoeken we vrijwel altijd op eigen initiatief en daar betalen we gewoon voor, zo kunnen we de kwaliteit het meest eerlijk beoordelen. We krijgen ook regelmatig producten toegestuurd. De onderwerpen waar we echt enthousiast van worden krijgen een plekje op de blog en hier schrijven we onze eerlijke mening over. Als we iets gratis hebben gekregen of ergens voor uitgenodigd zijn, lees je dat altijd aan het einde van de review.

Persreizen

Voor onze rubriek ‘Culinair op reis’ gaan we af en toe op reis in binnen- of buitenland. Net als bij de reviews geldt dat we dit soms zelf bekostigen of dat we ervoor worden uitgenodigd. Zijn we uitgenodigd voor een persreis dan vertellen we er altijd in het reisverslag bij door wie. Ook in de reisverslagen lees je onze eerlijke mening en als we niet enthousiast zijn, komt het niet op de blog.

Samenwerkingen

Je vindt hier ook advertorials. Dit zijn gesponsorde artikelen waar merken voor betalen. Een manier waarop bloggers hun geld verdienen. Vergelijk het met advertenties in een magazine.

Er zijn een aantal regels waar we ons strikt aan houden bij samenwerkingen met adverteerders. Zo publiceren we alleen advertorials over merken of foodgerelateerde onderwerpen waar we zelf achter staan. Er zijn ook voldoende verzoeken van adverteerders die worden geweigerd. Wij zijn degene die bepalen of we een samenwerking willen aangaan en niet andersom.

We publiceren vervolgens alleen als we volledige eindredactie hebben en onze eigen, eerlijke mening kunnen publiceren.

De laatste regel is dat we transparant willen zijn hierover naar jullie, onze lezers. Daarom lees je aan het begin van het artikel altijd het woord ‘Samenwerking’ (voorheen was dit ‘Sponsored’) en onderaan een advertorial de tekst ‘Dit is een samenwerking met…’. Zo is voor jullie gelijk duidelijk dat we hiervoor betaald hebben gekregen en door wie.

Social media

Als we een aankondiging van een advertorial plaatsen op een van onze social media kanalen dan maken we dat kenbaar door aan het eind van de post de hashtag #samenwerking (voorheen was dit #spon) te plaatsen. Dit doen we ook bij een social media post waar een adverteerder voor heeft betaald. Ook hiervoor geldt: we plaatsen alleen iets als we er zelf achter staan. Als we iets plaatsen over een product dat we hebben gekregen, maken we dit duidelijk met #gekregen. Als we uitgenodigd worden mee op reis te gaan zie je dit door #persreis en bij restaurant- of evenementbezoeken waar we voor zijn uitgenodigd zetten we er #uitgenodigd bij. We plaatsen nooit iets op social media waar we niet enthousiast over zijn, dat is een belofte. Onze mening is niet te koop.

Auteursrecht en externe bronnen

De inhoud van deze website, inclusief recepten, teksten, afbeeldingen en filmpjes, is eigendom van Francesca Kookt tenzij anders vermeld. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gekopieerd. Ook wij maken gebruik van externe bronnen voor research en fotografie. We zijn zeer zorgvuldig in het vermelden van de bronnen, maar mocht dit ergens niet goed zijn gegaan dan horen we dat graag zodat we dit recht kunnen zetten.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog vragen over onze disclaimer? Neem dan gerust contact op.


Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)