Knolselderijsteak met gnocchi en peterseliepesto

Mijn liefde voor knolselderij is groot, maar knolselderijsteak had ik er nog niet eerder mee gemaakt. Echt steaks zijn het natuurlijk niet, maar het is wel een geweldige plantaardige vleesvervanger als je een dagje geen vlees wilt eten. Ik heb inmiddels op verschillende manier mijn knolselderijsteak bereid en wat ik

Snelle viscurry met pompoen

Dat snel en gezond koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst deze snelle viscurry met pompoen. Ik maak ‘m met verse groenten, cherrytomaten uit blik, witvis uit de diepvries en een van mijn favoriete kant-en-klare currypasta’s die ik altijd in huis heb. Iedereen bij ons thuis is hier

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Basisrecept voor romige knolselderijsoep

Knolselderijsoep is altijd een feest om te maken in dit seizoen. En die pan soep kun je al in 45 minuten klaar hebben! Vandaag deel ik met jullie mijn basisrecept voor een romige knolselderijsoep en die is echt heel simpel. De basis is voor mij altijd ui, knoflook en knolselderij.

Broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en tijm

Samenwerking – Vandaag krijgen jullie van mij het recept voor een broodje stoofvlees wat ik gemaakt heb met lokale producten. Een knapperige Italiaanse bol besmeerd met een laagje gezouten boter. Daarop komt het malse stoofvlees van Hoeve Biesland (wat ik altijd bij mijn lokale PLUS Sabine Zondag koop) wat ik

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te

romige pompoensoep met pistache 1

Geroosterde romige pompoensoep met pistache

Samenwerking – Mijn meest favoriete soepen zijn romig, vol van smaak en zo puur mogelijk. Ik wil de smaak van de groenten nog kunnen terug proeven en daarom rooster ik ze vaak voordat ze in de soep verdwijnen. Zoals ik deed voor deze romige pompoensoep. Een soep gemaakt van flespompoen,

gesmoorde aubergine met masala en ui 1

Gesmoorde aubergine met masala en ui

Wat kan ik toch genieten van aubergine als bijgerecht. Vandaag heb ik weer een nieuwe variatie voor jullie gemaakt, namelijk gesmoorde aubergine met masala en ui. Je bakt de aubergine eerst op hoog vuur goudbruin aan en daarna smoor je ‘m nog even met gebakken ui en geurige masala tot

gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten 1

Gevulde zoete aardappels met aubergine en kikkererwten

Samenwerking – Ik ben dol op gevulde zoete aardappels en ik maak ze op alle mogelijke manieren. Een van mijn favoriete manieren was altijd tex mex-style, die ik ook op de barbecue maakte, maar daar is nu een nieuwe favoriet bij gekomen! Namelijk deze gevulde zoete aardappels met aubergine en

zoetzure wokschotel met paneer en paprika 1

Zoetzure wokschotel met paneer en paprika

Samenwerking – Altijd lekker zo’n zoetzure wokschotel met veel verse, knapperige groenten voor doordeweeks. Wij eten ‘m vaak met kip, maar je kunt ‘m ook heel goed vegetarisch maken en daarvoor ga ik vandaag het recept met jullie delen! Wanneer wij geen vlees, vis of gevogelte eten zoek ik naar

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Pompoen is een heerlijke groente om te roosteren in de oven, zoals in deze traybake met pompoen. Ik voegde ook nog bietjes, wortel, chipolataworstjes en specerijen zoals venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Een lekker warme blend die perfect combineert met de pompoen en wortel. De finishing touch van deze traybake

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Zachte pompoenbroodjes

Er bleef nog een deel over van een gigantische oranje pompoen die ik in huis had. Na roosteren en soep maken, pureerde ik ook nog wat voor in de vriezer. Van die pompoenpuree kun je namelijk heerlijke baksels maken, zoals deze cheesecake of je voegt een deel toe aan je

Stamppot met pompoen, snijbiet en linzen

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke stamppot met pompoen, snijbiet en linzen gemaakt, die ook nog eens volledig plantaardig is. Bomvol smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, rozemarijn en ingekookte appelciderazijn. Wij hebben echt enorm gesmuld van deze stamppot, de smaak is heel romig en intens. De snijbiet

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.