Oven recepten

In de oven kun je de lekkerste gerechten bereiden, van zoet tot hartig en van botermals tot krokant. Hier vind je al mijn oven recepten en dat zijn er flink wat! Denk aan zoete taarten, cakes, koekjes en cheesecakes. Maar ook gevulde appelbollen en cupcakes. Qua hartige gerechten vind je tal van keuzes zoals ovenschotels, geroosterde groenten, lasagne, sticky kip, traybakes, hartige taart en quiches en geroosterde kip of vis. Geniet van al mijn oven recepten en laat het me gerust weten als je nog een verzoeknummer hebt. Stuur me daarvoor een bericht via het contactformulier of via social media.

Perentaart met cranberry en frangipane

Deze perentaart met cranberry en frangipane maak je helemaal zelf, van bodem tot vulling, en is een feest om te eten. De korst is super krokant en de frangipane vulling is onweerstaanbaar romig wat goed combineert met de peer en cranberrysaus.

Appelbollen met noten, spijs en custard

Enorm feestelijk zijn deze mooie appelbollen die gevuld zijn met een mengsel van noten en spijs. Ik voeg wat appelcider toe (die je ook gekoeld bij het dessert kunt serveren), maar dit kun je er eventueel ook uitlaten of vervangen door appelsap.

Hasselback aardappels met truffel en knoflook

Geen feestelijk diner zonder een mooi aardappel bijgerecht! Zoals deze klassieke hasselback aardappels die ik combineerde met truffel, knoflook en Parmezaanse kaas.

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak.

Zeebaars uit de oven met citroen en krieltjes

Een van mijn favoriete vissoorten is zeebaars. Deze vis heeft een fijne structuur, een toegankelijke (iets zoete) milde smaak en kan op vele manieren bereid worden. Denk aan bakken, grillen en stomen, maar zeebaars uit de oven is bij mij echt favoriet.

Pompoencheesecake met sinaasappelkaramel

In dit seizoen vind ik het fantastisch om te bakken met pompoen. Maar wat ik nog steeds niet had gemaakt, was een pompoencheesecake. Nou, daar heb ik me in vastgebeten met deze prachtige en ontzettende lekkere cheesecake als resultaat.

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier.

Mini sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding maak je van dadels en het is een heerlijk smeuïge cake die overgoten wordt met een toffeesaus. Ook daar kun je prima een kleine versie van maken en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit tapas kerstmenu. En oh, wat was deze mini sticky toffee pudding lekker!

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij.

Mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm

Ik ben dol op tarte tatins met groenten en het leek me zo leuk om daar eens een mini variant van te maken. En dat werden deze mini tarte tatins met rode ui, geitenkaas en tijm. Ik koos voor rode ui als basis die ik eerst licht heb aangebakken.

Mini flan (of crème caramel) met karamelschotsen

Heet het nou flan of crème caramel, dit goddelijke dessert wat je maakt met een custard? Nou, dat ligt er volledig aan in welk land je bent. In Italië en Frankrijk noemen ze het crème caramel en in onder andere Spanje en Mexico noemt men het flan.

Mini pecan pies

Als er een taartje goed past bij de feestdagen is het wel pecan pie. Een krokante korst gevuld met pecannoten, boter, suiker en ei… van iedere hap word je gelukkig. Ik maakte speciaal voor de feestdagen een mini variant van mijn basisrecept.

Pasta uit de oven met een krokant korstje

Ik kreeg een hele mooie mail van Sanne waarin ze vertelde over haar opa die altijd een pasta uit de oven maakte met een heerlijk krokant korstje. Sinds zijn overlijden is ze op zoek naar het recept, maar kon het niet vinden. Of ik misschien een idee had, met wat aanwijzingen van Sanne.

Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten

Samenwerking – Ik ben dol op bordjes met verse groenten met een romige dip erbij. Als tussendoortje of tijdens een borrel. En nu de feestdagen weer voor de deur staan, heb ik daar een heerlijk recept voor gemaakt.