zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

Ik kan enorm genieten van zoete aardappel in een salade. Ik rooster de aardappel het liefst in de schil en daarna meng ik ‘m met andere ingrediënten tot een maaltijdsalade. En dat is precies wat ik vandaag ook doe in dit recept voor zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel.

Ricotta cheesecake met rabarber

Een echte Siciliaanse ricotta cheesecake maak je met alleen ricotta voor de vulling. Daarom smaakt deze cheesecake ook vele malen lichter dan bijvoorbeeld een New York cheesecake. Vandaag heb ik gesmokkeld en maakte ik een ricotta cheesecake met veel ricotta en een beetje roomkaas, wat mij betreft het beste van

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim

Pompoen is een heerlijke groente om te roosteren in de oven, zoals in deze traybake met pompoen. Ik voegde ook nog bietjes, wortel, chipolataworstjes en specerijen zoals venkelzaad en gerookte paprikapoeder toe. Een lekker warme blend die perfect combineert met de pompoen en wortel. De finishing touch van deze traybake

Geroosterde groenten met gepofte knoflook en puree

Voor deze verwarmende kom boordevol geroosterde groenten heb ik een van mijn grootste vrienden in de keuken gebruikt, namelijk de oven. Hierin worden de groenten geroosterd en de knoflook gepoft. De laatste wordt daardoor veel zachter en milder van smaak en dat smaakt heerlijk bij de groenten en aardappelpuree. Je

Zachte pompoenbroodjes

Er bleef nog een deel over van een gigantische oranje pompoen die ik in huis had. Na roosteren en soep maken, pureerde ik ook nog wat voor in de vriezer. Van die pompoenpuree kun je namelijk heerlijke baksels maken, zoals deze cheesecake of je voegt een deel toe aan je

Omgekeerde sinaasappelcake met kaneel en piment

Sinds een tijdje hebben we een sinaasappelboom geadopteerd in Valencia op de boerderij van Llaurat (alle info vind je hier). De sinaasappels laten we, in het seizoen, naar Nederland komen zodra ze zijn geplukt. Wat een feest als er weer een grote kartonnen doos binnen komt! De blaadjes zitten er

Gezonde lasagne met extra groenten en vezels

Samenwerking – In de categorie ‘gezondere gerechten’ die ik samen met PLUS ontwikkel, heb ik weer een van mijn favoriete comfort food gerechten voedzamer gemaakt. Deze keer heb ik een gezonde lasagne gemaakt die qua smaak zo dicht mogelijk bij de klassieke variant ligt. Dus nog steeds met een gehaktvulling

Mini saucijzenbroodjes met Thaise currypasta

Ik ben dol op Thaise currypasta en gebruik het regelmatig in mijn gerechten. Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als ik daarmee veel

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Pompoencheesecake met sinaasappelkaramel

In dit seizoen vind ik het fantastisch om te bakken met pompoen. Maar wat ik nog steeds niet had gemaakt, was een pompoencheesecake. Nou, daar heb ik me in vastgebeten met deze prachtige en ontzettende lekkere cheesecake als resultaat. De bodem heb ik gemaakt met kaneelkoekjes en pumpkin spice specerijen

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier. In landen als de Verenigde Staten en Engeland kun

Mini sticky toffee pudding

Een sticky toffee pudding maak je van dadels en het is een heerlijk smeuïge cake die overgoten wordt met een toffeesaus. Ook daar kun je prima een kleine versie van maken en dat is precies wat ik gedaan heb voor dit tapas kerstmenu. En oh, wat was deze mini sticky

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij. De kippenvleugels laat je eerst marineren in een mengsel van limoncello, olijfolie, knoflook en maizena en

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)