smokey pizzasaus 1

Smokey pizzasaus

Tot een paar weken geleden schepte ik op mijn pizzabodems alleen traditionele pizzasaus. Meestal zelfgemaakt en soms gekocht. Maar toen kwam mijn Mr. opeens aanzetten met zijn zelfgemaakte smokey pizzasaus voor het FormuleKip recept van Imola (jawel, mini pizza’s voor de GrandPrix van Imola). En die was me toch lekker!

gazpacho met tabasco en knoflookcroutons 1

Gazpacho met tabasco en knoflookcroutons

Mij mag je in de zomer wakker maken voor gazpacho en ik kan het de hele dag door eten. Of drinken zelfs, want als je gazpacho in een glaasje schenkt is het ook heerlijk als tussendoortje. Ik heb al meerdere gazpacho varianten gemaakt en deze is mijn favoriet. Een klassieke

hele bloemkool van de barbecue met kerrie misoboter 1

Hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter

Ik had een prachtige bloemkool in de groentenmand liggen en wilde daar eens iets bijzonders, maar toch ook makkelijks mee doen op de barbecue. Dat resulteerde in deze hele bloemkool van de barbecue met kerrie-misoboter. Super makkelijk om te bereiden en waanzinnig lekker. Iedere hap was een smaakexplosie en doordat

zelfgemaakte chimichurri 1

Zelfgemaakte chimichurri

Bij een mooi gegrild stuk vlees serveer ik graag een bakje zelfgemaakte chimichurri. Deze van oorsprong Argentijnse saus is daar niet voor niets ooit speciaal voor bedacht. Maar ook bij gegrilde groenten vind ik chimichurri zalig, dus je kunt er ook een plantaardige combinatie mee maken. En ik heb het

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Truffeleiersalade met sjalot en bieslook

Dol op eiersalade ben ik! En vooral op deze truffeleiersalade met sjalot en bieslook. Een recept wat ik speciaal ontwikkelde voor de paasbrunchbox die ik samen met Boers & Boers heb gelanceerd dit jaar. In de truffeleiersalade zit onder andere wat mosterd, sjalot, bieslook en een vleugje witte wijnazijn en

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Samenwerking – Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Samenwerking – Met een rode roos en een tot de nok toe gevulde tas reed ik naar Gouda. Onderweg naar Tineke & Marcel die net zijn uitgeroepen tot Buurtheld van het Jaar door PLUS en daarom ging ik voor ze koken. Tijd om hen eens flink te verwennen, als kleine

Gebruinde kruidenboter met salie en zeezout

Wanneer ik gebruinde boter eet of zelfs alleen ruik, maakt mijn hart een sprongetje en in de wereld van boterliefhebbers ben ik zeker niet de enige die daar zo op reageert. Als je dan gebruinde boter hebt gemaakt en weer koelt, kun je er vervolgens een gebruinde kruidenboter van maken.

Chokha van aubergine en tomaat

De eerste keer dat ik chokha at was tijdens een weekendje weg met mijn schoonfamilie. Er werden wat aubergines en tomaten geroosterd in de houtskool en daar maakte mijn schoonzus een sambal van. Dat is dus chokha, een sambal gemaakt van groenten, en het is een ware smaakexplosie! Vaak wordt

Salade met biet, peer en blauwe kaas

Na een heerlijke kerstvakantie is het tijd om mijn stilzwijgen te doorbreken ;-). En dat doe ik vandaag met deze salade met biet, peer en blauwe kaas! De bietjes roosterde ik even in de oven met onder andere balsamicoazijn en tegelijkertijd bakte ik wat partjes peer in de boter. Nog

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van. Als je toch al aan het grillen bent, kun je

Salade met gerookte eendenborst en sojadressing

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing. Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het

Gehaktballetjes met cranberrysaus + 2 extra hapjes

Deze mini gehaktballetjes met cranberrysaus zijn heel feestelijk om te serveren als hapje tijdens het kerstdiner en combineren heel goed met de kerstpunch. Ze zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze goed voorbereiden. Voor de saus combineerde ik cranberry- en barbecuesaus met tijm en rozemarijn. Heel veel

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier. In landen als de Verenigde Staten en Engeland kun

Gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en honing

Peren horen voor mij bij de kerstdagen. Natuurlijk de stoofperen die jullie in bijna al mijn kerstmenu’s terug zien komen. Maar ook gepocheerde peren zijn zalig en heerlijk als basis voor een zoet, maar niet te zwaar, dessert met een hartige twist. Zoals deze gepocheerde peertjes met ricotta, tijm en

Sticky kippenvleugels met limoncello

Sticky kippenvleugels heb je vast al eens gegeten, maar heb je die ook wel eens gemaakt met limoncello? Dat is een verrassend lekkere combinatie, zeker met de sticky limoncellosaus en gegrilde plakjes citroen erbij. De kippenvleugels laat je eerst marineren in een mengsel van limoncello, olijfolie, knoflook en maizena en

knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen 1 1

Knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen

Knolselderij is een geweldige groente om als basis voor een romige soep te gebruiken. Je hoeft daarvoor niet eens room te gebruiken. Voor deze knolselderijsoep roosterde ik de knolselderij eerst met onder andere tijm en gerookt paprikapoeder. Dit liet ik na het roosteren nog even kort koken en daarna was

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry. Wat een fijne combi! De zoetzure

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia

Pastinaak vind ik een geweldige groente om soep mee te maken. Door de toegankelijke, lichtzoete smaak laat hij zich heel goed combineren met specerijen, kruiden, andere groenten en zelfs fruit. En eenmaal gepureerd krijgt pastinaak een mooie, romige structuur. Ideaal voor een pastinaaksoep zoals deze met rozemarijn en macadamia. Deze

Halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus

Deze halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus zijn geweldig om te serveren als vegetarisch voorgerecht tijdens een feestelijk diner. Halloumi is een kaas met stevige structuur die gemaakt wordt van schapen-, geiten- en vaak ook koemelk. Door die structuur kun je ‘m perfect grillen of, in dit geval, gebruiken om mooie

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)