aspergesoep met doperwten dille en bieslook 1

Aspergesoep met doperwten, dille en bieslook

Aspergesoep blijft een feest om te eten in dit seizoen. Op mijn blog vind je al een klassiek recept voor romige aspergesoep, maar ik wilde ook een keer een lichte, vegetarische variant maken. Dat is deze licht gebonden aspergesoep met doperwten, dille en bieslook geworden, allemaal ingrediënten die heel goed

Garnalen saganaki met feta, tomaat en ouzo

Saganaki is een traditioneel Grieks gerecht wat in de basis een gerecht is van gebakken kaas die in een sagani pan wordt bereid. Dit is een kleine koekenpan met dikke bodem waarin de kaas gebakken wordt. De Grieken maken dit gerecht het liefst met kaassoorten zoals bijvoorbeeld kefalotyri, gravieri of

Zalmbonbon met garnalen, appel en koffiemayonaise

Samenwerking – Met een rode roos en een tot de nok toe gevulde tas reed ik naar Gouda. Onderweg naar Tineke & Marcel die net zijn uitgeroepen tot Buurtheld van het Jaar door PLUS en daarom ging ik voor ze koken. Tijd om hen eens flink te verwennen, als kleine

Salade met gerookte eendenborst en sojadressing

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing. Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het

knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen 1 1

Knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen

Knolselderij is een geweldige groente om als basis voor een romige soep te gebruiken. Je hoeft daarvoor niet eens room te gebruiken. Voor deze knolselderijsoep roosterde ik de knolselderij eerst met onder andere tijm en gerookt paprikapoeder. Dit liet ik na het roosteren nog even kort koken en daarna was

Pastinaaksoep met rozemarijn en macadamia

Pastinaak vind ik een geweldige groente om soep mee te maken. Door de toegankelijke, lichtzoete smaak laat hij zich heel goed combineren met specerijen, kruiden, andere groenten en zelfs fruit. En eenmaal gepureerd krijgt pastinaak een mooie, romige structuur. Ideaal voor een pastinaaksoep zoals deze met rozemarijn en macadamia. Deze

Halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus

Deze halloumirolletjes met aubergine en paprikasaus zijn geweldig om te serveren als vegetarisch voorgerecht tijdens een feestelijk diner. Halloumi is een kaas met stevige structuur die gemaakt wordt van schapen-, geiten- en vaak ook koemelk. Door die structuur kun je ‘m perfect grillen of, in dit geval, gebruiken om mooie

Aziatische garnalencocktail met sinaasappeldressing

Deze feestelijke Aziatische garnalencocktail maakt de start van je etentje gelijk tot een succes! Heel makkelijk te maken en weer eens wat anders dan de klassieke garnalencocktail. De grote garnalen worden perfect gebakken en geserveerd met een frisse salade met wortel, romainesla, glasnoedels en een sinaasappeldressing. Ik ontdekte dit recept

Spinaziesalade met garnalen en Parmezaanse kaas

De combinatie van spinazie, garnalen en Parmezaanse kaas ontdekte ik voor het eerst bij restaurant The Harbour Club en ik was gelijk verkocht! Ik besloot er thuis verder mee te experimenteren en maakte er deze spinaziesalade met garnalen, Parmezaanse kaas en een dressing van sojasaus van. Het is een heerlijke

In biet gemarineerde zalm met citroencrème

Deze in biet gemarineerde zalm is de ster van elk feestelijk etentje. Een gerecht dat ontzettend makkelijk te maken is, je hebt alleen wat tijd nodig; 36 uur om precies te zijn. Want zo lang heeft de verse zalm nodig om de smaak en prachtige kleur van het bietensap te

Romige kikkererwtensoep met knoflook en rozemarijn

Wist je dat je van kikkererwten ook een zalige romige soep kunt maken? Aan deze kikkererwtensoep voegde ik ook nog wat knoflook en rozemarijn toe en ik serveerde ‘m met geroosterde kikkererwten uit de oven. Ontzettend lekker en zó gemaakt! De geroosterde kikkererwten zijn sowieso een goede garneertip voor veel

Zelfgemaakte tomatensoep met basilicum

Er zijn maar weinig soepen die ik zo lekker vind als zelfgemaakte tomatensoep met basilicum. De eenvoud van de ingrediënten die gezamenlijk zo mooi optrekken is geweldig. Het is ook een soep die zo gemaakt is (30 minuten!) en waar jong en oud van genieten. Oh, en ja je zou

Zomerse gazpacho met kersen

Deze gazpacho met kersen is perfect voor een warme zomerse avond. Weer eens wat anders dan een salade, maar net zo verfrissend en vol groente én fruit. Bovendien: hij is zo gemaakt! Je kan de gazpacho ook prima een dag van tevoren maken en meenemen naar een zomerse picknick of

Bladerdeegtaartjes met cherrytomaat en balsamico

Als je een pakje met bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, kun je eigenlijk altijd wel in een handomdraai een lekker hartig hapje maken. Vaak gewoon met ingrediënten die je al in huis hebt en kliekjes. Zo maakte ik laatst deze bladerdeegtaartjes met cherrytomaten en balsamico. Ik had nog wat

Pompoensoep met truffel en hazelnoot-saliekruim

Als tussengerecht voor het kerstdiner serveer ik graag een soep die volledig is voor te bereiden en alleen nog even opgewarmd hoeft te worden. Beetje afhankelijk van de rest van het diner wordt het een heldere, lichte bouillon, maar voor mijn kerstmenu van dit jaar koos ik voor een romige

Zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus

Als er een gerecht is waar je me ’s nachts voor uit bed mag halen, is het wel zelfgemaakte gnocchi met salie-botersaus. Nou ben ik sowieso een liefhebber van gnocchi (je vindt er genoeg recepten voor op mijn blog), maar als ze ook nog zelfgemaakt zijn dan heb je me

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Salade met peer, serranoham en hazelnootdressing

Wanneer je denkt aan een salade met serrano- of parmaham denk je al snel aan meloen als begeleider. Maar dat kan ook anders! Een salade met peer, serranoham en noten bijvoorbeeld. Vooral door de noten krijgt de smaak meer diepgang. Wij vonden deze salade erg lekker in combinatie met vijgen-dadelazijn

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)