Welkom in mijn leven

Van kleins af aan is samen genieten van eten een van de dingen die mij het allergrootste plezier geven in het leven. Al mijn recepten en culinaire ontdekkingen deel ik al meer dan 12 jaar met jullie hier op mijn blog. Altijd ging het vrijwel alleen over eten, mijn allergrootste liefde (naast mijn mannen), maar nu ik op mijn 45ste in een nieuwe fase van mijn leven ben gekomen is er meer dat ik belangrijk vind. Het gaat namelijk niet alleen nog over lekker eten, maar ook over mezelf fit en energiek voelen en dat wat ik eet voor een groot deel bijdraagt aan mijn gezondheid.

Daarom kook en schrijf ik nu voor elke vrouw die, net als ik, meer smaak aan haar leven wil geven. Met spannende voedzame recepten waar je gelijk trek in krijgt en gevarieerde weekmenu’s waar je hormonen blij van worden. De mooiste restaurant- en uittips voor memorabele momenten en reisverhalen waardoor je vakantievoorpret gelijk begint. En de lekkerste genietrecepten voor in het weekend of op speciale momenten, want ik geloof er nog steeds in dat je alles kan eten, als het maar goed in balans is.

Ook transparante informatie over leefstijl, voeding & producten mag je van mij hier verwachten. Want één ding is zeker nu ik in de overgang zit naar het volgende deel van mijn leven: mooie verpakkingen zijn er genoeg, maar wat erin zit is wat pas echt telt.

Smakelijk leven, lieve vrouw. Heb je na het lezen nog vragen, neem dan hier contact met me op.


over francesca kookt

Over Francesca

Op een druilerige zondagochtend, nu bijna 12 jaar geleden, besloot ik mezelf te leren bloggen. Niet omdat ik een carrière als blogger of influencer ambieerde (‘vroeger’ bestonden die meisjesdromen nog niet), maar omdat ik vanuit mijn reclamevak benieuwd was hoe het werkte. Zoals we nu allemaal wel weten, is dit behoorlijk uit de hand gelopen op een zeer positieve manier.

Het knutselen werd een passie, de volgers groeiden en voordat ik het wist had ik mijn baan opgezegd. Vanwege het aanwakkerende gevoel dat ik iets aan het doen was wat echt bij me paste. Als klein meisje spiekte ik steevast als nieuwsgierig aagje in de keukens van de restaurants waar we gingen eten en at ik alles wat los en vast zat.

Op mijn 14e had ik stiekem een baan in de horeca voor mezelf geregeld en koken is altijd mijn uitlaatklep geweest. ‘Eten is genieten’ was mijn lijfspreuk, al sinds mijn kindertijd. Het duurde alleen ruim 30 jaar voordat ik die woorden op papier schreef en wist wie ik was. Zo werd Francesca Kookt als online platform geboren en schreef ik twee boeken en vijf edities van de succesvolle Eetkalender.

Inmiddels ben ik 45 en heb ik een paar pittige jaren achter de rug toen ik in de overgang (de pre-menopauze) terecht kwam. Ik heb veel veranderd aan mijn leefstijl en de wijze waarop ik eet waardoor ik nu fitter (en vrolijker!) ben dan ooit. Ik wil er heel graag in geloven dat de helft van mijn leven nog voor mij ligt en het gaat me nu meer dan ooit om de kwaliteit van leven. En dat is wat ik met liefde deel hier op mijn blog.

Naast mijn blog ben ik ook begonnen met de studie HBO Voeding & Diëtetiek bij het NTI waar ik nu in mijn eerste jaar zit. Ik ben mateloos geïnteresseerd in de kracht van voeding op de werking van het vrouwelijk lichaam en ons hormoonstelsel en zal daar in de toekomst ook zeker meer mee gaan doen hier op mijn platform.

Samenwerken met
Francesca Kookt?

Receptontwikkeling, workshops, events, reviews en meer…

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)