Welkom in mijn online keuken!

Van kleins af aan is samen genieten van eten een van de dingen die mij het allergrootste plezier geeft in het leven. Hier in mijn online keuken deel ik dit plezier met jullie middels recepten en culinaire ontdekkingen. Van bijzondere producten tot inspirerende reizen en alles wat mij nog meer boeit. Als ik iets niet lekker vind of ergens niet blij van word dan komt het ook nooit online. Dat is mijn belofte!

Na 10 jaar bloggen, kookboeken schrijven en producten ontwikkelen is deze nieuwe site de kroon op mijn werk. Met uitgebreide zoekfuncties, heldere navigatie, een plek waar ik mijn verhalen kwijt kan en de nieuwe Kookclub. Een persoonlijke omgeving waar je je favoriete recepten in kunt opslaan en in een later stadium ook je weekmenu’s kunt personaliseren. Ook is dit de plek waar ik jullie in de toekomst zal gaan uitnodigen voor bijzondere kookclubdiners en -events. Want samen genieten van eten doe ik misschien nog wel liever in het echte leven.

Op deze pagina lees je meer over het ontstaan van Francesca Kookt en mijn team. Heb je na het lezen nog vragen, neem dan hier contact met me op.


over francesca kookt

Francesca – De grote smulpaap

Op een druilerige zondagochtend, nu 10 jaar geleden, besloot ik mezelf te leren bloggen. Niet omdat ik een carrière als blogger of influencer ambieerde (‘vroeger’ bestonden die meisjesdromen nog niet), maar omdat ik vanuit mijn reclamevak benieuwd was hoe het werkte. Zoals we nu allemaal wel weten, is dit behoorlijk uit de hand gelopen op een zeer positieve manier.

Het knutselen werd een passie, de volgers groeiden en voordat ik het wist had ik mijn baan opgezegd. Vanwege het aanwakkerende gevoel dat ik iets aan het doen was wat echt bij me paste. Als klein meisje spiekte ik steevast als nieuwsgierig aagje in de keukens van de restaurants waar we gingen eten en at ik alles wat los en vast zat.

Op mijn 14e had ik stiekem een baan in de horeca voor mezelf geregeld en koken is altijd mijn uitlaatklep geweest. Eten is genieten is mijn lijfspreuk, al sinds mijn kindertijd. Het duurde alleen ruim 35 jaar voordat ik die woorden op papier schreef en wist wie ik was.

Meet the team

Op deze site, en in de boeken, eetkalenders en e-books die ik heb geschreven wil ik jullie laten meegenieten van alles wat ik eet en iedere dag ontdek op culinair gebied. Genieten van eten, zonder het als iets vanzelfsprekends te zien. Bewust eten, duurzaamheid en delen zijn hier namelijk ook belangrijke onderwerpen. Net als in mijn leven. Ik voel me bevoorrecht dat ik iedere dag bezig mag zijn met een van de mooiste onderwerpen om over te schrijven. Maar dat doe ik na 10 jaar bloggen en miljoenen bezoekers niet meer alleen. Met trots stel ik jullie graag mijn team voor.

Samenwerken met
Francesca Kookt?

Receptontwikkeling, workshops, events, reviews en meer…

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)