Chokha van aubergine en tomaat

De eerste keer dat ik chokha at was tijdens een weekendje weg met mijn schoonfamilie. Er werden wat aubergines en tomaten geroosterd in de houtskool en daar maakte mijn schoonzus een sambal van. Dat is dus chokha, een sambal gemaakt van groenten, en het is een ware smaakexplosie! Vaak wordt

Geroosterde knolselderij met kastanje en champignon

Wat een feest voor de smaakpapillen is deze geroosterde knolselderij met kastanjes en champignons. Door de langzame garing en glaze van boter, olie, balsamicoazijn en honing krijgt de knolselderij een waanzinnige smaak. Je kunt de geroosterde knolselderij serveren als bijgerecht bij een vleesgerecht, maar deze is op zichzelf ook geweldig

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van. Als je toch al aan het grillen bent, kun je

Zelf pompoenpuree maken doe je zo

Als je houdt van bakken zie je pompoenpuree regelmatig voorbijkomen in herfstige en winterse bakrecepten. Denk aan pumpkin pie, cheesecake of zoete pompoenbroodjes. Grote gemeenschappelijke deler in al deze recepten is het ingrediënt pompoenpuree. Heerlijk spul, maar niet te vinden hier. In landen als de Verenigde Staten en Engeland kun

Boerenkoolsalade met zoetzure kool en cranberry

Boerenkool kan een hele fijne toevoeging zijn aan salades, mits de boerenkool wel eerst is roergebakken. Hij krijgt daardoor een lekkere bite die goed past in een winterse salade. Als bijgerecht voor deze paddenstoelenstoof maakte ik een boerenkoolsalade met zoetzure rode kool en cranberry. Wat een fijne combi! De zoetzure

Zoetzure pompoen met sinaasappel en kardemom

Ik heb werkelijk geen idee waarom ik nooit eerder zoetzure pompoen heb gemaakt. Zo zonde, want wat is dit lekker! Snel om te maken en met een waanzinnig resultaat. Een vriendinnetje van me wist het perfect te omschrijven, namelijk als snackgroente 3.0. Het is namelijk net alsof je snoepjes van

Ruige guacamole in 5 minuten

Laatst overkwam het me weer. Ik had twee avocado’s gekocht en daarvan hoefde er maar één perfect rijp en groen te zijn. Zelfs na inspectie van het pitje aan de buitenkant had ik niet kunnen vermoeden dat de binnenkant al meerdere kleine, bruine plekjes had. Je raadt het waarschijnlijk al,

Jam van cherrytomaten met ciderazijn en piment

Frisse en glanzend rode cherrytomaten die uit elkaar spatten als je erop bijt. Kilo’s worden ervan gegeten in huize Kookt. De kinderen zijn er dol op als tussendoortje en ik ben er ook zeker niet vies van. Ook om mee te koken, kijk maar wat een fijne cherrytomaten recepten je

Tomatensalade met parelcouscous en halloumi

Deze tomatensalade valt voor mij in de categorie ‘snel klaar en barst van de smaak’ en als ik iets fijn vind in de zomer is het wel een maaltijdsalade als deze. Terwijl de parelcouscous aan het koken is, snijd je de cherrytomaten en grill je de plakken halloumi. Alleen nog

Knolselderijgratin met bieslook en walnoten

Knolselderij is een van mijn favoriete groenten voor het herfst- en winterseizoen en ik gebruik het op alle mogelijke manieren. Zoals geroosterd, gegrild in plakken, in soepen en puree. Ik hou van de aardse en lichtzoete smaak, maar wel iets minder van het schillen. Dat neem ik echter op de

No knead bread met rozemarijn en knoflook

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgebakken brood. De knapperige korst in combinatie met een luchtige binnenkant is hemels. Maar denk nou niet dat ik een broodbakker ben, verre van zelfs. Ik ben nog nooit in de weer geweest met desemstarters bijvoorbeeld. Maar waar ik wel fan

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)