Ik ben niet zo’n trendsetter. Meer een ‘erachteraan hobbelaar’. Zo hebben de hippe foodies al een jaar (of is het inmiddels jaren) geleden kilo’s met Tony’s Chocolonely melk, karamel en zeezout opgegeten. En ik heb dat pas de afgelopen maand gedaan. Het is nu een ‘klassieker’ smaak die ik onder andere bij mijn supermarkt kan kopen en ik koop ze tegenwoordig per 4. Gewoon, voor de zekerheid en ik ben natuurlijk erg klassiek.
Tijdens reep nummer zoveel bedacht ik me dat je hier ook heel goed een panna cotta met karamel van kon maken. Van zo’n hele reep dus. Zo gezegd, zo gedaan. Met als resultaat een karamellige panna cotta met extra zeezout ‘on top’ en een frisse tegenhanger van de passievrucht. Na 1 toetje ben je wel gelijk klaar voor de rest van de week, maar af en toe mag dat.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 reep Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout
– 50gr fijne suiker
– 40gr maizena
– 250gr volle melk
– 250gr slagroom
– grof zeezout
– optioneel: extra karamel
– om te serveren: passievrucht
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 4 uur
Hak de reep chocolade fijn.
Meng de 50gr fijne suiker met de maizena in een pannetje. Voeg hier langzaam de melk aan toe, terwijl je blijft kloppen, om de klontjes op te lossen en daarna de room. Roer als laatste de stukjes chocolade erdoor. Verwarm dit mengsel eerst op medium vuur totdat de chocolade is gesmolten en daarna op de hoogste stand van je fornuis tot aan het kookpunt, daarna gelijk het gas uitdraaien. Roer goed en laat het opnieuw verwarmen voor steeds 1 minuut, totdat het net zo dik is geworden als vla. Niet laten koken.
Schenk de panna cotta in 4 mooie glazen. Schenk eventueel nog wat extra karamel erover en bestrooi met een paar korrels grof zeezout. Zet de glazen afgedekt in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven. Haal de glazen 15 minuten voordat je gaat serveren uit de koelkast en garneer met verse passievrucht.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.