Draadjesvlees zonder poespas

In de winter komen er aardig wat pannen met stoofvlees bij ons op tafel. Voornamelijk in het weekend, want dan heb ik er de tijd voor. Voor stoven moet je namelijk wel ergens tussen de 3 en 5 uur uittrekken, maar dan heb je ook wat. Dit is een ontzettend …

In de winter komen er aardig wat pannen met stoofvlees bij ons op tafel. Voornamelijk in het weekend, want dan heb ik er de tijd voor. Voor stoven moet je namelijk wel ergens tussen de 3 en 5 uur uittrekken, maar dan heb je ook wat. Dit is een ontzettend makkelijk recept voor draadjesvlees, zonder poespas dus. Zet de pan na de lunch op en je geniet ‘s avonds van een heerlijke maaltijd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 uien
– 1 tomaat
– 200ml rode wijn
– 300ml rundvleesbouillon
– 750gr sukade of riblappen (vraag het vooral je slager), kamertemperatuur
– peper
– zout
– boter
– 2el tomatenpuree
– 6 zwarte peper korrels
– scheutje (balsamico) azijn
– 2 laurierblaadjes
– optioneel: bloem of maizena

Draadjesvlees zonder poespas_2

Wat je gaat doen

Snipper de uien en snijd de tomaten in blokjes. Doe de rode wijn en rundvleesbouillon in een pannetje en verwarm op laag vuur.

Peper en zout je vlees en verwarm een grote braadpan waarin je een flinke klont boter smelt. Hier kan ook nog een scheutje olijfolie bij. Bak je vlees rondom bruin aan (niet te hard bakken) en schep uit de pan. Fruit nu de uien op medium vuur totdat ze glazig zien en schep de blokjes tomaat en tomatenpuree erdoor. Bak dit een minuutje zodat de puree ontzuurt. Doe het vlees terug in de pan en schenk de warme vloeistof erbij, zorg dat het vlees helemaal onder staat. De zwarte peper korrels, balsamico azijn en laurierblaadjes gaan er ook door. Zet de deksel op de pan en laat het vlees minstens 2,5 uur (maar nog liever 5 uur op je zachtste vuurtje) sudderen. Als je pan het aankan, kun je deze ook 5 uur op 90 graden in de oven zetten.

Vlak voor het serveren kun je de saus nog een beetje binden met bloem of maizena. Serveer het draadjesvlees met gekookte aardappelen of een puree en rode kool met appeltjes. Met een beetje ontbijtkoek kan natuurlijk ook, maar die bewaar ik voor een ander recept dat binnenkort ook online komt.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer