Kastanjes rapen in het bos is bijna onlosmakelijk verbonden aan de herfst. Eikeltjes rapen ook natuurlijk en mooie blaadjes zoeken. Zo heb ik vroeger heel wat uurtjes aan tafel doorgebracht om er mooie herfstpoppetjes van te maken en kunstwerken door met de bladeren te stempelen. Ook mijn jongens zijn echte verzamelaars. Helaas hebben wij hier in de buurt geen tamme kastanjebomen en dat vind ik heel erg jammer want tamme kastanjes zijn zo lekker! Om te poffen en zo te eten of om te verwerken tot heerlijke kastanjepuree voor in gebak. Gelukkig kun je tegenwoordig in Nederland ook steeds makkelijker blikken kastanjepuree kopen. Je vindt ze meestal bij de groenteboer en anders zijn ze online bij de bekende supermarkt ook te bestellen. Mocht je liever zelf aan de slag gaan, er staat al een recept online om zelf kastanjepuree te maken. Voeg dan wel zelf nog wat suiker naar smaak toe.
In ieder geval kun je met die kastanjepuree dus zelf deze heerlijke mille feuilles maken. Mille feuilles is de Franse benaming van duizend laagjes en dat verwijst naar alle laagjes van het bladerdeeg. In dit recept bak je het bladerdeeg tussen twee bakplaten zodat het mooi plat blijft. Het is een heel eenvoudig recept met maar 6 ingrediënten en wel een spectaculair effect. Super dus voor een bijzondere gelegenheid!

Hmm! Ziet er heerlijk uit dit recept. Ik ga het zeker eens uitproberen.
Dankjewel! Laat het je smaken!