Red velvet brownies met cream cheese frosting

Geen valentijn zonder red velvet in Amerika. Tenminste, zo lijkt het als je de Amerikaanse foodblogs een beetje volgt. Ik kwam zelfs een blog tegen die 50 van haar beste red velvet recepten op een rijtje had gezet. 50, dat zijn er serieus veel. Ik heb niet eens 50 pastarecepten …

Geen valentijn zonder red velvet in Amerika. Tenminste, zo lijkt het als je de Amerikaanse foodblogs een beetje volgt. Ik kwam zelfs een blog tegen die 50 van haar beste red velvet recepten op een rijtje had gezet. 50, dat zijn er serieus veel. Ik heb niet eens 50 pastarecepten op mijn blog staan en dat is toch een veel gangbaarder gerecht denk ik zo. Maar goed, ik wou dus een keer meedoen aan de red velvet gekte. Vooral ook omdat ik het nooit eerder had gemaakt. Dat er rode kleurstof in moet, kon ik wel gokken. Eigenlijk is het ook helemaal niet zo bijzonder. Want maak een gewone cake, voeg daar rode kleurstof en cacaopoeder aan toe en daar is je red velvet cake!

Op zoek naar ‘the real thing’

Ik heb werkelijk waar 9 blogs achter elkaar bekeken en die gebruiken allemaal red velvet pre-mixen. En vaak ook nog een pakje karamel, pakje chococoladekoekjes en meer van die ongein. Een blog had zelfs een foto gemaakt van alle 5 pakjes waarmee ze de red velvet brownies ging maken ‘because it makes her life so super easy!’.

Uiteindelijk is het me gelukt om een basisrecept te achterhalen en daarmee heb ik deze klassieke red velvet brownies met cream cheese frosting gemaakt. Ik wilde ze nog in de vorm van hartjes maken, maar zoals je ziet is dat niet gelukt. Maar jij mag dat natuurlijk wel doen voor je valentijn 😉

Wat je nodig hebt

– 350gr bloem
– 25gr ongezoete cacaopoeder
– snuf zeezout
– 1tl bakpoeder
– 300gr suiker
– 200gr boter, kamertemperatuur
– 2 eieren
– 2tl vanille extract
– 10ml rode kleurstof (ik heb vloeistof gebruikt die ik bij de toko heb gekocht, maar poeder kan ook)
– 200gr cream cheese
– 50gr roomboter, kamertemperatuur
– 150gr poedersuiker
– 1tl vanille extract

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vierkant/rechthoekig bakblok kruislings met aluminiumfolie en spray dit nog even goed in met bakspray. Of vet in met een kwastje met boter.

Meng de bloem, cacaopoeder, zeezout en bakpoeder goed door elkaar in een kom. Klop in een grote kom de suiker met boter een paar minuten met de mixer, voeg daarna de eieren toe samen met de vanille extract en kleurstof en klop nog even kort door elkaar zodat alles goed gemengd is.

Schep vervolgens rustig de droge ingredienten door de natte en roer met beleid totdat alles gemengd is en je een cakebeslag overhoudt. Schep dit in het bakblik, strijk glad en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je een satéprikker in het midden steekt en die komt er droog uit dan is je cake klaar. Laat de cake volledig afkoelen in het blik.

Maak de frosting door de cream cheese een paar minuten te mixen samen met de boter, poedersuiker en vanille extract in een kom. Verdeel de frosting over de brownies en strijk mooi glad aan de bovenzijde. Laat afgedekt een half uur opstijven in de koelkast voordat je er brownies van gaat snijden. Gebruik hiervoor een groot mes die je eerst warm maakt onder de kraan. Snijdt er mooie rechthoekige of vierkante brownies van. Niet te groot maken, want ze zijn vrij machtig.

Red velvet brownies met cream cheese frosting_2

En zijn ze lekker? Enorm! Ik ga ze zeker nog een keer maken en dan maak ik de frosting laag wat dunner en ik meng er wat citroenrasp door voor de frisheid.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)