Mij mag je dus ’s nachts echt uit bed halen voor een zelfgemaakte, authentieke tiramisu. Maar sinds ik deze tiramisu met Baileys heb gegeten, mag het voor deze uitvoering ook. Het is een perfect nagerecht voor de kerstdagen of een feestelijk diner, omdat je de tiramisu een dag eerder al volledig kunt voorbereiden. Sterker nog, de smaak wordt er alleen maar beter van.
Deze keer heb ik gepasteuriseerd eiwit en geen eidooiers gebruikt, waardoor er geen rauwe eieren in de tiramisu zijn verwerkt. En dat pakte verrassend goed uit. Kidsproof is deze natuurlijk niet, maar het woord ‘Baileys’ zei waarschijnlijk al genoeg.
Het is dat ik al een limoncellotiramisu op het menu heb staan met Kerst, anders had ik deze gemaakt. Dan maar bewaren voor een andere gelegenheid. Maar jouw bruchetta 2.0 en risotto met groene asperges staan wél op het menu. Fijne dagen voor jou, de mannen en de rest van de familie!
Wat super om te lezen en een limoncello tiramisu klinkt geweldig! Ook voor jou de beste wensen 🙂
Ziet er heerlijk uit en ga hem volgende week zeker maken voor het kersttoetje. Hoe groot is de schaal die je voor deze tiramisu hebt gebruikt?
Groetjes Michaela
10×8 cm
Correctie op 22-12: dit moet 25×20 cm zijn, ik was nog aan het slapen bij het schrijven hiervan ben ik bang 😉
Haha, ik dacht al dat het niet klopte. Heb schalen bij Ikea gekocht van 27×18 dus gaat vast goed komen 😉. Fijne kerstdagen 🎄.
hoi Francesca. Ik heb je recept ‘Baileys Tiramisu’ van je mooie kalender. Mijn zoon en ik gaan ‘m ook maken voor ons kerstdiner, heerlijk. Mijn vraag staat al bij de reacties, over de grootte van de schaal. Je schrijft 10 x 8 cm, is dat niet te klein?
In ieder geval fijne kerstdagen en een mooi oud&nieuw.
Ah ja, wat suf van me. Heb een meetlint met ‘feet’ en ‘cm’, drie keer raden welke maat ik heb opgeschreven ;-). De maat van mijn ovenschaal was 25×20 cm en deze is ook vrij hoog, ongeveer 10cm.
Haha, toppie! Ik had al een trucje bedacht, maar dit is makkelijker. We gaan ervan smullen. Fijne dagen Francesca!
Jullie ook!
Lekker! Ga ik maken voor tweede kerstdag.
Als ik normale eiwitten wil gebruiken om op te kloppen. Hoeveel eieren heb ik dan nodig?
3 eiwitten, gok ik
Hi Francesca, Ik wil dit morgen voor kerst gaan maken. Lijkt me heerlijk! Maar nu heb ik toch een vraag. Die 100 gram suiker is geen foutje? Dat lijkt me erg veel voor in de slagroom. Of heeft dat een specifieke reden? Alvast bedankt voor je reactie.
Hoi, ik wil binnenkort dit recept maken.. Kan al niet wachten.
Kan ik ipv suiker ook stevia gebruiken?
En waar kan ik die gepasteuriseerde eieren halen?
Groet Sandy😊
Stevia komt niet ten goede aan de smaak denk ik. Gepasteuriseerde eieren kun je bij verschillende supermarkten kopen, even checken in hun assortiment.