4.20 van 30 stemmen

Tiramisu met Baileys

4 uur 30 minuten
Nagerecht
Zoet

Mij mag je dus ’s nachts echt uit bed halen voor een zelfgemaakte, authentieke tiramisu. Maar sinds ik deze tiramisu met Baileys heb gegeten, mag het voor deze uitvoering ook. Het is een perfect nagerecht voor de kerstdagen of een feestelijk diner, omdat je de tiramisu een dag eerder al …

Mij mag je dus ’s nachts echt uit bed halen voor een zelfgemaakte, authentieke tiramisu. Maar sinds ik deze tiramisu met Baileys heb gegeten, mag het voor deze uitvoering ook. Het is een perfect nagerecht voor de kerstdagen of een feestelijk diner, omdat je de tiramisu een dag eerder al volledig kunt voorbereiden. Sterker nog, de smaak wordt er alleen maar beter van.

Deze keer heb ik gepasteuriseerd eiwit en geen eidooiers gebruikt, waardoor er geen rauwe eieren in de tiramisu zijn verwerkt. En dat pakte verrassend goed uit. Kidsproof is deze natuurlijk niet, maar het woord ‘Baileys’ zei waarschijnlijk al genoeg.

Ingrediënten

  • 200 ml vers gezette espresso koffie, afgekoeld
  • 250 ml Baileys
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 70 gr gepasteuriseerd eiwit, bijvoorbeeld van Two Chicks
  • 500 gr mascarpone, kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 2 pakken (circa 350 gr) lange vingers
  • cacaopoeder

Ook nodig

  • spuitzak met spuitmondje

Aan de slag!

  • Meng de espresso en Baileys in een kom en zet een glazen schaal klaar.
  • Klop de slagroom stijf met suiker.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom tot ze stevige pieken vormen (houd de kom op z’n kop om te testen) en spatel daarna rustig door de slagroom. Roer als laatste de mascarpone los met het vanille extract en schep alles door elkaar.
  • Dip de lange vingers in het Baileys mengsel tot ze het vocht hebben opgezogen, maar nog niet uit elkaar vallen. Maak hiermee een laag in de schaal. Schep hier 1/3 van het mascarponemengsel over en strijk glad. Maak nu weer een laag met lange vingers die je in het Baileys mengsel dipt. Daarop komt een laag met 1/3 van het mascarponemengsel, gevolgd door nog een laag met gedipte lange vingers. Eindig met toefjes van het resterende mascarponemengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak en een glad of gekarteld spuitmondje. Geen spuitzak in huis? Eindig dan met een gladgestreken laag van het mengsel.
  • Bestrooi met cacaopoeder (gebruik daarvoor een theezeefje zodat het mooi verdeelt), dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

  • Dit nagerecht is voldoende voor 4-6 personen.
  • Bereiding: 30 minuten + Opstijven: minimaal 4 uur.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer