De zomer is voorbij gevlogen en we staan aan het begin van de herfst. Dat betekent dat mijn baksels ook weer wat voller worden van smaak. De frisse zomerse smaken maken plaats voor noten, herfstfruit en chocola. Deze witte chocolade tartelettes met druiven hebben een smaakvolle koekbodem met walnoten erin, zijn gevuld met een romige witte chocoladecrème en bovenop komen nog wat heerlijke rode druiven om een frisse tegenhanger te geven aan de rijke smaken van de koekbodem en chocoladecrème.
Ideale basis voor verschillende toppings
Deze witte chocolade tartelettes zijn trouwens een perfecte basis voor vele soorten toppings! Zo kun je ook kiezen voor witte druiven, plakjes (gekarameliseerde) appel en peer of strooi er gewoon wat pure chocoladevlokken of gehakte walnoten over. Je kunt hier alle kanten mee op!
Blind bakken, hoe werkt dat ook alweer
In dit recept bak je de koekbodem blind. Dat betekent dat je het deeg op zijn plaats houdt door er bakbonen, droge rijst of gedroogde peulvruchten op te leggen. Zo zorg je ervoor dat de bodem plat blijft en er een bakje ontstaat. Als je droge rijst of gedroogde peulvruchten gebruikt, kun je deze daarna niet meer eten maar je kunt ze wel bewaren voor een volgende keer dat je blind gaat bakken.
