Gezonde brownie

Er gaan een hoop mensen zo blij worden van dit recept! Ik heb me laten inspireren door dit fantastische recept voor chocolade munt repen. Toen ik het zag kon ik niet geloven dat het zonder suiker en gluten was gemaakt. Dus ik aan de slag na een paar wijzigingen in het recept. En wat een verrassing was het eindresultaat. Heerlijk, zacht romige brownie achtige smaak. Waar je af en toe de dadel en banaan bovenuit proeft. Als iemand na dit recept nog zegt dat gezond eten niet lekker is 😉

Wat je nodig hebt:
60gr walnoten
60gr hazelnoten
120gr verse dadels, ontpit (het kan ook met gedroogde dadels, die moet je dan alleen wat langer laten weken)
60gr witte amandelpasta (te verkrijgen bij de natuurwinkel)
50ml biologische kokosmelk zonder toevoegingen (te verkrijgen bij de natuurwinkel)
100gr pure chocolade (75 of 85%)
1 rijpe banaan
1/2tl vanille essence
1el ahornsiroop (te verkrijgen bij de natuurwinkel)
2el geraspte kokos zonder toevoegingen

Wat je gaat doen: 
Snijd de dadels in vieren, leg ze in een bakje en giet er wat kokend heet water over. Laat een minuutje of 5 weken.

Doe de chocolade in stukjes in een pan en laat op heel zacht vuur smelten terwijl je roert. Neem direct van het vuur af en zet apart.

Doe de walnoten, hazelnoten, dadels en amandelpasta in de keukenmachine en meng goed. Het mengsel moet een beetje kleverig zacht zijn. Dus niet gaan klonten. Voeg wat kokosmelk toe totdat het de juiste kleverigheid heeft (maak het ook weer niet te vloeibaar).

Pak een niet al te groot plat bakje, ongeveer 20x15cm, omdat de brownie anders te dun wordt. Dat was mijn fout 😉 Schep het mengsel in het bakje, dit wordt de bodem.

Gebruik dezelfde kom van de keukenmachine (niet omspoelen) voor de topping. Doe hiervoor de gesmolten chocola, banaan in stukjes, vanille essence en ahornsiroop bij elkaar en meng tot een zalig choco mengsel. Proef even. Als je ‘m nog iets zoeter wilt, voeg dan nog wat extra siroop toe. Giet het mengsel over de bodem heen en bestrooi met de kokos.

Zet het bakje in de koelkast of diepvries en laat minimaal een uur opstijven. Geniet van dit lekkers!

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)