Vandaag ga ik jullie weer blij maken met een van mijn spectaculaire taarten voor de Kerst. Na de prachtige Naked Gingerbread Kersttaart is nu de Kerst MonChoutaart met chocolade en karamel aan de beurt, is het geen plaatje! Ook deze kun je met een beetje hulp maken of je trekt alles uit de kast en maakt ‘m volledig zelf, aan jou de keuze. En het fijne is dat je de taart al ruim een dag eerder kunt voorbereiden (zonder oven) en daarna in de koelkast bewaart tot gebruik. De MonChoutaarten zijn zalig, want we hebben ze beide getest in mijn keuken. Vonden de buren en vrienden trouwens helemaal niet vervelend, dat we zoveel punten ervan uit te delen hadden ;-).
Kersttaart een zalige topping en feestelijke decoratie
De Kerst MonChoutaart heeft een kandijkoekjesbodem en MonChouvulling waar kleine stukjes fudge en chocolate chips aan zijn toegevoegd. Alleen dat is al heerlijk, maar de taart gaat echt indruk maken door de chocolade ganache topping en prachtige decoratie. Daarvoor gebruikten we chocolade kerstfiguurtjes waar straks de winkels vol mee liggen. Kijk daarvoor in supermarkten of bij winkels zoals HEMA of Xenos. Voor de sprinkles ging ik helemaal los met de vier verschillende soorten uit de Chocoladefantasie strooier van Dr. Oetker. Ook gebruikte ik de sneeuwvlokjes sprinkles die speciaal voor de kerstdagen weer in het assortiment zijn.
Heb je ook een gezondere versie van deze prachtige taart? 🙈🙌
Nee 😉
O wauw! Dit ziet er heel gaaf en lekker uit! Dit wil ik ook precies zo maken. Mag ik vragen, waar heb je die slee van chocolade vandaan?
Maar ook waar heb je de strooisels, caramel blokjes en chocolate chips vandaan? Alvast super bedankt voor je reactie.
Deze is te koop bij de HEMA
Ik wil deze taart voor 2e kerstdag maken. Hoe ver van te voren kan ik hem klaar maken?
1 dag eerder zeker, 2 kan ook nog wel. Maar dan zou ik de decoratie met de ganache op het laatst doen, voor het mooie 🙂
De slee is van Hema. De strooisels en chocolate chips zijn van Dr. Oetker en de karamelfudge van Lonka, die kun je allemaal in de supermarkt kopen. Wel vooraf even checken of het in het assortiment zit (ik kocht alles bij AH).
Bedankt voor je reactie! Ik ga deze zeker maken voor de Kerst 🎄😋
Geniet ervan!
Dag,
Er staat voor de ganache 120 gram slagroom. Wordt hiermee 120 ml ongeklopte slagroom bedoeld? En is dat dan hetzelfde als ik bij de taart zelf gebruik? Ik wil deze taart graag maken, maar ik heb nog nooit eerder ganache gemaakt.
Of zou ik als ganache ook een kant en klaar pakje kunnen gebruiken zoals op de foto? De glazuur choco?
We hebben tijdens het testen van de taarten zowel de choco glazuur als de chocolade ganache getest en de ganache kwam als grote winnaar uit de bus. Je kunt de taart daarna namelijk mooi aansnijden, de choco glazuur wordt heel hard bij grote oppervlaktes. Dus het kan wel, maar heeft niet mijn voorkeur. Daarom dat ik alleen de ganache heb opgenomen in het recept :-).
Yes, dat is ongeklopte (vloeibare) slagroom. Voor een pure chocolade ganache gebruik je altijd dezelfde hoeveelheid pure chocolade als slagroom. Zelf ganache maken is echt super makkelijk, hoef je je geen zorgen over te maken 🙂
Deze taart wil ik gaan maken voor kerst. Ik wil de zelfgemaakte versie gaan maken. Zou ik dan een pak kandijkoekjes kunnen gebruiken voor de bodem i.p.v. bastognekoeken? Of kan ik dan beter de kant en klare mix van Dr. Oetker gebruiken?
Kandij- en Bastognkoekjes zijn inwisselbaar voor dit recept, dus gebruik wat je wilt 🙂
Hoe lang kun je karamelsaus bewaren? Deze is trouwens heel goed gelukt!
Ohhh, wel weken hoor. Tenminste, dat doe ik wel :-). Goed afgesloten in de koelkast en ik verwarm altijd een beetje voordat ik ga schenken. Door de verpakking even in de magnetron te zetten (als dat kan) of in een bakje met heet water. En wat fijn dat ‘ie goed gelukt is!
De taart ziet er prachtig uit maar de bodem is erg vochtig. Ik heb de taart morgen nodig. Ik laat deze op bakrooster liggen in de hoop dat het vocht nog wat weg trekt. Nog andere tips? Zou zo zonde zijn om het weg te moeten gooien.
Ik heb hem voor kerstavond gemaakt, en hij was echt overheerlijk! Veel lovende reacties gehad! Bedankt voor het lekkere (en makkelijke) recept! Voor herhaling vatbaar!
Ik heb vandaag deze taart gemaakt, zag er erg mooi uit maar was zó zwaar op de maag. Ook zakte hij een beetje in elkaar ondanks de 2 zakjes klopfix. Ik vond hem niet lekker, smaakte meer naar een hap slagroom helaas 🙁
Wat jammer, zo zie je maar dat smaken verschillen 🙂
Ik heb dit vorig jaar gemaakt in glaasjes en wilde dat dit jaar weer doen. De koekjes en het monchou zitten al in de glaasjes inde vriezer (want we werden net afgebeld ivm ziekte). Ik ben nu van plan om dit 1e kerstdag te gebruiken. Kan dit zolang in de vriezer en wanneer kan ik de topping er het beste op doen?
Yes, kun je in de vriezer laten. Eruit halen om rustig te laten ontdooien, bijvoorbeeld op de ochtend dat je het gaat serveren. Na het ontdooien de topping doen.