Review Restaurant Bernard in Voorburg

Op een zonnige vrijdag (jaha, we kunnen eindelijk weer zeggen dat er zonnige vrijdagen zijn) was ik met vriendinnetje Deedy in Voorburg voor een fantastische macaron workshop (daarover binnenkort meer). Op de heenweg reed ik langs de Vliet en zag aan mijn rechterhand een prachtig terras aan het water. Dat terras was me niet vreemd, want vroeger zat daar Restaurant Griff. Ooit een van onze favoriete restaurants in de buurt. Griff hield alleen op met bestaan en ik had daardoor geen reden meer om dat deel van Voorburg te bezoeken. Tot die mooie vrijdag dus. Ik zag dat het restaurant weer geopend was en nu Restaurant Bernard heet. We waren om de hoek, de zon scheen en we hadden zin in lekker eten. Geen betere reden om een nieuw restaurant uit te proberen niet waar 🙂

Terras aan het water

Als de zon schijnt ben je bij Bernard zeker aan het juiste adres. Ze hebben een heerlijk terras aan het water met tafeltjes en loungebanken. We bestelden een glas witte wijn (die trouwens voortreffelijk was) en genoten nog even van de laatste zonnestralen. Daarna werd het al snel koud dus naar binnen waar ons al een tafeltje aan het raam opwachtte.

Gezellige vriendelijkheid

Wat direct opvalt is de gezellige, knusse sfeer. De inrichting is modern, maar niet kil. Je voelt je er gelijk op je gemak. Wij zaten aan de rechterkant van het pand aan een hoge tafel bij het raam. Vlak achter de half open keuken, zodat je af en toe nog even in de keuken kunt spieken. De keukenbrigade was zo aardig om onze enorme spuitzakken ganache (yep, van die macaron workshop) in de koeling te bewaren. Zonder er stiekem van te snoepen.

De bediening is super. Er wordt goed voor je gezorgd met een grote glimlach. Gewoon zoals het hoort.

Het eten

Na het snoepen van een halve kilo nougat en macaron koekjes tijdens de workshop hadden wij geen behoefte meer aan een heel menu. Een goed hoofdgerecht en een toetje was de planning. Mijn tafelgenote Deedy koos voor een saffraanrisotto met tallegio (€ 17,-) en ik ging voor de black angus met morrillesaus (€ 21,50).

Vooraf vroegen we nog een broodje, bij Bernard noemen ze dat boerenbrood met smeersels (€ 4,50). Lekker dik boerenbrood met een soort aioli en tapenade, een goed begin.

De saffraanrisotto van Deedy zag er goed uit en smaakte ook goed. Het was een echte risotto, niet te droog en niet te nat. Precies goed. Hij was ook goed op smaak, een simpel en smaakvol gerecht waar we allebei van hebben gesmuld. Ik af en toe een lepeltje mee pikkend :). Aan het einde kwam Deedy alleen een dik stuk aan elkaar geklonterde kaas tegen in de risotto. Aangezien je dat niet voor je lol eet in je risotto heeft ze het laatste hapje maar laten staan.

Review Bernard_saffraanrisotto

Mijn black angus was ronduit geweldig. Perfect gebakken, mooi rosé, en geserveerd met knapperige groenten. Ik werd er stil van en dat is altijd een goed teken. Ik heb het gerecht tot de laatste kruimel opgegeten en vond het bijna jammer dat het op was.

Review Bernard_black angus

Voor het dessert koos ik voor de champagne cheesecake met witte chocolade sorbet en framboos (€ 9,-) en Deedy ging voor de Haagse hopjes mousse met koffie roomijs (€ 7,50). Helaas was mijn cheesecake niet goed gelukt. Ik vond ‘m er al wat ingezakt uitzien en de eerste hap bevestigde mijn voorgevoel. De cheesecake was gewoon niet lekker. De bodem was enorm zompig en het leek of de cream cheese in de schift was gegaan. Ik heb er wat over gezegd en daar werd heel goed op gereageerd. Ze hebben ‘m geproefd in de keuken en daarna kwam onze gezellige serveerster (ik gok trouwens dat zij ook de eigenaresse was) vertellen dat ze het me eens was. Ze bood nog iets anders aan, maar ik had niet zoveel trek meer. Dus het werd een lekker kopje koffie van het huis.

Review Bernard_cheesecake

Deedy werd helemaal gelukkig van haar Haagse hopjes. Zowel de mousse als het koffie roomijs waren erg lekker. We vonden alleen dat ze iets te voortvarend waren geweest met de garnering op het bord. Naast aardbeien was er ook een overkill aan een soort sinaasappel-achtige crème toefjes. Hier hadden ze ook mijn dessert mee gegarneerd. Nou kunnen toefjes wel leuk zijn, maar het moet qua smaak allemaal wel bij elkaar passen. En de Haagse hopjes mousse matchte niet fijn met de sinaasappel-achtige smaak. Dus die hebben we laten liggen.

Review Bernard_Haagse hopjes

Ons eindoordeel

Restaurant Bernard is goed bezig. Zeker qua locatie, terras, interieur en bediening. In de gerechten zitten af en toe nog wat schoonheidsfoutjes, maar die vergeef ik ze. De cheesecake was wel jammer, maar dat soort dingen kunnen voorkomen. En dan vind ik het belangrijker om te zien hoe ze het oplossen. Dit gebeurde op een positieve manier en dan is er wat mij betreft ook niets meer aan de hand.

Ik ga zeker nog wel eens terug naar Bernard. Volgende keer wordt het een lunch op het terras in de zon. Het kan niet anders dan dat je daar blij van wordt!

Restaurant Bernard
Kerkstraat 60
2271 CT Voorburg
070 214 20 60
7 dagen per week geopend van 12.00 – 01.00 uur (lunch van 12.00 – 15.00, diner van 17.30 – 22.00)

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)