Voor mij is er maar 1 echte ‘insalata caprese’. En dat is de versie met de beste buffelmozzarella, de meest geurige basilicum, goede kwaliteit olijfolie extra vergine, zeezout en de meest smakelijke tomaten. Nou is dat laatste in Nederland niet altijd makkelijk. Want jammer genoeg zijn de meeste tomaten in ons land erg waterig. Maar bij een goede groentenboer, natuur- of landwinkel kun je nog wel eens mazzel hebben.
Ik maak ook graag deze variant met balsamico azijn, bijzonder smakelijk kan ik je vertellen 🙂
Wat je nodig hebt als lunch voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen
1 bol buffelmozzarella
2-3 tomaten
handvol verse basilicum blaadjes
olijfolie extra vergine
balsamico azijn
zeezout
Optioneel: wat blaadjes rucola
Wat je gaat doen
Haal de mozzarella voorzichtig uit het met vocht gevulde zakje, dep de bol droog met keukenpapier en snijd daarna in dunne plakken. Echte buffelmozzarella is lastig te snijden dus gebruik een goed scherp mes. Snijd de tomaten ook in plakjes.

Rangschik de plakjes mozzarella en tomaat op een bord, in een patroon wat jij leuk vindt 🙂 Eventueel kun je nog wat rucola onder op het bord leggen.
Sprenkel wat olijfolie en balsamico over de mozzarella en tomaat. Niet te scheutig, maar ook weer niet te gierig zijn. Strooi wat zout en gescheurde blaadjes basilicum erover.
Eet lekker! Francesca