Nog geen stemmen

Salade met gerookte eendenborst en sojadressing

15 min
Brunch
Kerst

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing. Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het …

Voor deze prachtige salade met gerookte eendenborsfilet gebruikte ik plakje gerookte eendenborst en die combineerde ik met veldsla, sinaasappel, biet, walnoten en een sojadressing.

Het snijden van de partjes sinaasappel en biet, het roosteren van de walnoten en het maken van de dressing kun je voorbereiden en vast klaarzetten. Het samenstellen van de salade doe je op het laatste moment en dat kost je nog geen 5 minuten.

Deze salade met gerookte eendenborst kun je op kleine bordjes serveren als voor- of tussengerecht of serveer ‘m op een mooie schaal als brunchgerecht. Drink er een licht gekoelde Beaujolais bij.

Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.

Ingrediënten

  • 1 handsinaasappel
  • 1 gekookte biet
  • 2 el walnoten
  • 3 el walnootolie, of olijfolie extra vergine
  • 1 el sinaasappelsap, tip: knijp de sinaasappelschil uit nadat je de partjes eruit hebt gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • zwarte peper
  • balsamicoazijn
  • 50 gr veldsla
  • 100 gr gerookte eendenborst
  • Halveer de sinaasappel en snijd met een scherp mesjes langs de vliezen van de partjes sinaasappel. Je snijdt er als het ware een driehoekje van. Daarna kun je heel makkelijk de partjes uit de schil wippen. Bewaar deze in een bakje tot gebruik en knijp de sinaasappelschil uit voor het sap.
  • Snijd de gekookte biet in partjes en bewaar in een bakje tot gebruik.
  • Rooster de walnoten in een koekenpan zonder vet tot ze mooi bruin worden en gaan geuren. Bewaar op kamertemperatuur tot gebruik.
  • Klop een dressing van de olie, sinaasappelsap, sojasaus, honing en een snuf zwarte peper. Als de sinaasappel vrij zoet is, raad ik aan om nog wat balsamicoazijn toe te voegen naar smaak. Zo krijg je een goede balans tussen zoet, zout en zuur. Bewaar afgedekt tot gebruik.
  • Pak vlak voordat je aan tafel gaat een mooie schaal en verdeel hier de veldsla, partjes sinaasappel en biet over. Drapeer de plakjes eendenborst mooi over de salade heen. Besprenkel met de dressing en garneer met de walnoten.

Notities

  • Plakjes gerookte eendenborst zijn tijdens de feestdagen goed verkrijgbaar bij supermarkten. Zo niet, vraag het dan aan je slager.
  • Serveer als voor- of tussengerecht op kleine bordjes of serveer ‘m op een mooie schaal als brunchgerecht.
  • Drink er een licht gekoelde Beaujolais bij.
  • Voorbereiding: 10 minuten + Bereiding: 5 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)