In De Krat zaten 3 grote mooie stengels rabarber. Nou had ik daar natuurlijk heel gezond mee kunnen gaan koken. Maar, ik had zin om te zondigen. En dat is gelukt 🙂
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
3 grote stengels rabarber
1tl kaneel
100gr suiker of 5el vloeibare honing of 100ml ahornsiroop (afhankelijk van waarmee je de rabarbermousse wilt zoeten, ik heb gekozen voor de ahornsiroop)
150gr amandelen
4 beschuiten
200ml slagroom
1-2tl vanillesuiker
1 takje verse munt
Wat je gaat doen:
Snijd de harde uiteinden van de rabarber af, schil eventueel en snijd in kleine stukjes. Zet dit met een klein laagje water en de kaneel in een pan op het vuur en breng aan de kook. Laat de rabarber circa 10 minuten koken totdat het een mousse wordt als je er doorheen roert. Zet het vuur uit en roer de suiker of honing of ahornsiroop er doorheen totdat de rabarber de gewenste zoetheid heeft. Laat de rabarbermousse afkoelen.
Rooster de amandelen licht in een koekenpan zonder vet. Hak vervolgens de amandelen en de beschuiten fijn in de keukenmachine.
Klop als laatste de room met de vanillesuiker stijf en zet in de koelkast totdat je het gaat gebruiken.
Voor het serveren pak je een paar mooie glazen en daar ga je laagjes in maken. Eerst de rabarbermousse, dan het amandelmengsel en als laatste de room. Dit herhaal je nog een keer en op de laatste laag room leg je een takje munt. Let goed op de verhouding; gebruik 2/4 rabarber, 1/4 amandelmengsel en 1/4 room. Anders overheerst het amandelmengsel te veel.